Vastuullisuus Lumo-kodeissa

Lumo-kodissa elät vastuullisesti. Meillä iso joukko asumisen ammattilaisia pitää kodistasi ja talostasi huolen – ja tekee arjen vastuullisuusteot sinulle helpoiksi toteuttaa. Toivomme, että kestävän elämäntavan mukaisesti viihdyt meillä pitkään.

Lumo-kodissa asuessasi

  • Omalle autolle ei välttämättä ole tarvetta – kiitos lähellä sijaitsevien monipuolisten palveluiden ja hyvien julkisten kulkuyhteyksien.
  • Talosi yhteisissä tiloissa käytettävä sähkö on 100 % hiilineutraalia.
  • Talosi lämpiää jo nyt tai pian tulevaisuudessa uusiutuvilla energianlähteillä.
  • Käytössäsi on monipuoliset jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet.
  • Voit valita savuttoman asumisen.
  • Pääset hyödyntämään vastuullisen elämäntavan Lumo-palveluita.
  • Voit vaikuttaa asumiseesi ja talosi yhteisöllisyyteen.
  • Olet yhdenvertainen muiden asukkaidemme kanssa.

Haluatko kuulla lisää? Jatka lukemista!

Kestävä koti kestävässä kaupungissa

Rakennamme kaikki Lumo-kodit hyvien julkisten kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärelle, erilaisten asiakasryhmien erilaiset tarpeet huomioiden.

Toteutamme rakennushankkeemme siten, että rakentamisen ympäristövaikutukset on huomioitu ja mahdollisuuksien mukaan minimoitu. Rakennamme mahdollisimman pitkäikäisiä, vähähiilisiä sekä materiaali- ja energiatehokkaita rakennuksia.

Luomme turvallisia, terveellisiä ja viihtyisiä Lumo-koteja, joissa asukkaamme voivat elää pitkään kestävän elämäntavan mukaisesti.

Meille ovat tervetulleita kaikki

Kestävät kotimme ja vastuullinen elämäntapamme on vapaasti Lumo-verkkokaupasta vuokrattavissa. Tyytyväisyystakuulla, tietenkin. Autamme mielellämme myös sopivan kodin löytämisessä.

Asukkaamme ovat tasa-arvoisessa asemassa keskenään – sukupuoleen, ikään, etniseen taustaan, kansalliseen alkuperään, uskontokuntaan tai esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseensa katsomatta.

Turvallisen ja viihtyisän yhteiselon varmistamiseksi meillä on talon säännöt, joita kaikkien asukkaidemme tulee noudattaa. Tärkeimmät Lumo-asumisessa huomioitavat seikat löydät uuden Lumo-asukkaan oppaasta. Opas on saatavilla yhdeksällä eri kielellä.

Ylläpidämme yhteistä hyvää viestimällä asukkaillemme aktiivisesti ja monikielisesti.

Tutustu uuden Lumo-asukkaan oppaaseen

Turvallista ja viihtyisää asumista

Lumo-kodissa asuminen on turvallista ja viihtyisää. Huolehdimme asuntojemme terveellisistä ja mukavista sisäympäristön olosuhteista. Edistämme savutonta asumista. Panostamme talojemme energiatehokkaaseen ja turvallisuutta lisäävään valaistukseen.

Huolehdimme piha-alueiden viihtyisyydestä ja kulkuväylien turvallisuudesta yhteistyössä laajan kumppaniverkostomme kanssa. Puutumme häiriökäyttäytymiseen tarpeen niin vaatiessa.

Myös asukkaillamme on mahdollisuus vaikuttaa yhteisten tilojen ratkaisuihin ja asumisviihtyvyyteen muun muassa erilaisten asukaskyselyiden, pihatalkoiden ja Lumo-tiimitoiminnan kautta.

Asukasyhteistyö ja yhteisöllisyys

Kannustamme asukkaitamme osallistumaan yhteisen hyvän rakentamiseen ja yhteisöllisyyden ylläpitoon Lumo-tiimitoiminnan kautta.

Talon asukkaista koostuva Lumo-tiimi voi järjestää oman talon asukkaille tai naapurustolle esimerkiksi yhteisen asukastapahtuman, perustaa talon pihalle tai kattoterassille kaupunkiviljelyyn sopivan puutarhan, tai tilata grillin ja eväät yhteisiä pihatalkoita silmällä pitäen.

Haluaisitko sinäkin osallistua? Liity Lumo-tiimiin!

Tutustu Lumo-tiimitoimintaan

Vastuullista energiankäyttöä

Kaikissa Lumo-taloissa on käytössä täysin hiilineutraali, päästötön kiinteistösähkö, jolla valaistaan yleistilat ja pihat, lämmitetään talosaunat, pyöritetään pesutuvan koneita ja hoidetaan talojen ilmanvaihto.

Lisäksi noin 150 Lumo-taloa lämpiää hiilineutraalilla kaukolämmöllä, sähköllä tai maalämmöllä – ja lisäämme päästöttömien energianlähteiden käyttöä Lumo-talojen lämmitysmuotona jatkuvasti.

Lämmityksen optimointijärjestelmä ohjaa meillä noin 31 000 Lumo-kodin sisälämpötilaa. Optimointia hyödyntävä ratkaisu säätää automaattisesti talon lämmitystä asuntojen todellisen lämpötilan sekä sääennusteen perusteella ja ehkäisee näin asuntojen liiallista lämmitystä – asumismukavuudesta ja energiankulutuksen optimoinnista huolehtien.

Kannustamme ja opastamme Lumo-asukkaita maltilliseen vedenkulutukseen ja seuraamme kulutusta etävalvontajärjestelmän avulla, jotta mahdolliset vesivuodot voidaan havaita varhain.

Kannustamme osallistumaan ilmastotalkoisiin

20–30 % Suomessa asuvan hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta, siis lämmityksestä, sähköstä, vedenkulutuksesta ja kotitalousjätteistä.

Yhden Suomessa asuvan ihmisen hiilijalanjälki on noin 10 000 CO2 vuodessa. Arkikielessä tämä vastaa yli 70 000 km autoilua tai yli 2 000 sähkösaunan lämmityskertaa.

Maapallon lämpenemisen hillitsemiseksi Suomessa asuvan hiilijalanjäljen tulisi laskea jopa kolme neljäsosaa eli 2 500 CO2:een per henkilö vuoteen 2030 mennessä. Tässä on tehtävää meille kaikille.

Testaa hiilijalanjälkitestin avulla, miten kestävä elämäntapasi on. Saat samalla vinkkejä kestävämpään asumiseen ja elämään.

Tee hiilijalanjälkitesti

Kierrätämme yhdessä

Lumo-kotien jätteiden lajittelumahdollisuudet ovat kattavat ja edellytämme, että kaikki asukkaamme lajittelevat ja kierrättävät eri jätelajit huolellisesti; muovin, kartongin, pahvin, biojätteen, lasin ja metallin.

Lumo-kotien kierrätysohjeet löytyvät My Lumo -palvelusta. Panostamme kierrätykseen liittyvään viestintään.

Tavoitteenamme on nostaa jätteiden kierrätysaste Lumo-taloissa 55 prosenttiin.

Tutustu kierrätys- ja lajitteluohjeisiin

Lumo-palvelut auttavat sinua elämään vastuullisemmin

Lumo-kodissa asuessasi voit parantaa asumisesi ja elämäntapojesi kestävyyttä Lumo-palveluiden avulla.

Asukkaanamme käytössäsi on muun muassa erilaisia yhteiskäyttötiloja ja -kulkupelejä. Valinnanvara vaihtelee talokohtaisesti ja Lumo-palveluportfolio täydentyy jatkuvasti.

Tiesitkö, että Lumo-asukkaana voit muun muassa osallistua ilmastotalkoisiin nollaamalla lämmityksen hiilijalanjäljen?

Tutustu Lumo-palveluihin

Vastuullisuusohjelmalla katse tulevaisuuteen

Vastuullisuusohjelmamme perustuu neljään strategiseen painopistealueeseen: kestävien kaupunkien rakentaja, paras asiakaskokemus, vastuullinen yrityskansalainen sekä osaavin henkilöstö ja energinen työpaikka.

Vuoteen 2030 mennessä kaikkien Lumo-talojen energiankäyttö on hiilineutraalia.

Klikkaa kuva suuremmaksi

Kestävä elämäntapa

Haluatko elää kestävän elämäntavan mukaisesti? Nappaa tästä Lumo-kotien vinkit kestävään arkeen.

Tutustu tarkemmin
235x174