Lumo-koti on ympäristö­ystävällisempi valinta

Meillä Lumo-kodeilla on tehty jo vuosia pitkäjänteistä työtä vastuullisemman ja paremman kaupunkiasumisen puolesta. Ympäristöystävällisyys vuokra-asumisessa syntyy niin rakentamisen, ylläpidon kuin asumisen palveluiden myötä.

Kiinteistöissämme on käytössä täysin hiilivapaa, Helenin sertifioitu vesivoimalla tuotettu sähkö, jolla valaistaan yleistilat ja pihat, lämmitetään talosaunat, pyöritetään pesutuvan koneita ja hoidetaan talojen ilmanvaihto. Sen lisäksi pääkaupunkiseudulla on käytössä Fortumin hiilineutraali kaukolämpö jo 79 talossa. Kun valitset Lumo-kodin, saat sinulle sopivan kodin paketoituna parhain palveluin – ympäristöystävällisesti.

Lumo-kodistasi pidetään huolta ympäristöystävällisemmin

Olipa kotisi uusi, peruskorjattu tai vanhempi, haluamme pitää siitä huolta. Kiinteistönhoito on paikallisesti toimivien ammattilaisten käsissä ja vikailmoituspalvelu My Lumo -palvelussa toimii 24/7.

Huoneistojen lämmitystä seurataan ja optimoidaan automaation avulla edistyksellisellä Leanheat-mittaroinnilla. Kiinteistöjen vedenkulutuksen seuranta ja raportointi auttaa meitä havaitsemaan mahdolliset vesivuodot varhain. Kannustamme asukkaita maltilliseen vedenkulutukseen.

Lumo on vastuullinen vuokranantaja

Kiinteistöjen kunnostus ja korjaustoimet tehdään suunnitellusti ja valvotusti, investoimme korjauksiin merkittävästi vuosittain. Edellytämme myös, että korjausrakentamisessa, uudistuotannossa ja kiinteistöjen ylläpitotoiminnassa koko hankintaketju noudattaa työturvallisuutta koskevia säännöksiä, on liittynyt tilaajavastuu.fi -palveluun, hoitaa lakisääteiset yhteiskunnalliset velvoitteensa sekä sitoutuu konsernin ympäristötavoitteisiin. Emme hyväksy laittoman työvoiman käyttöä hankintaketjussa.

Ympäristöystävällistä vuokra-asumista

Lumo-kodeissa kiinteistösähkö on 100% hiilivapaata Helenin sertifioitua vesivoimaa – ilmanvaihto, pesutuvat, talosaunat, valaistus, ja autojen lämmitys hoituvat uusiutuvalla energialla. Lisäksi pääkaupunkiseudun 79:ssä kiinteistössä on käytössä hiilivapaa Fortumin kaukolämpö, joka vähentää kiinteistöjen lämmityksestä johtuvia hiilidioksidipäästöjä noin 6900 tonnia. Olemme jo vuosia satsanneet kierrätykseen ja jätteen vähentämiseen Lumo-taloissa.

Lajittelumahdollisuudet talon jätehuoneessa ovat kattavat – muovi, pahvi ja kartonki, biojäte, lasi, metalli sekä kuivajäte kerätään lähes kaikissa taloissamme erikseen. Järjestämme vuosittain kerran tai kahdesti kierrätyskontteja talkoisiin, jotta asukkaat voivat kierrättää isommat esineet asianmukaisesti. Voit myös hankkia helposti ja vaivattomasti ympäristöystävällisen sähkösopimuksen kumppanimme Helenin kautta asuntosi käyttösähköä varten. Palvelu löytyy My Lumo-palvelusta.