Vastuullisuus Lumo-kodeissa

Lumo-kodissa asut vuokralla vastuullisesti. Me teemme arjen pienet konkreettiset vastuullisuusteot sinulle helpoiksi.

Kysyimme Lumo-kotien asukkailta, mitä vastuullisia tekoja he pitävät tärkeinä arjessaan. Asukkaiden toiveet ja näkemykset huomioitiin Lumo-kotien vastuullisuusohjelmassa. Kolme neljästä Lumo-kodin asukkaasta haluaa asua ympäristöystävällisessä kodissa. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jätteet on helppo lajitella omassa kodissa.

Lue tarkemmin, mitä kaikkea Lumo-kotien asukkaat toivovat vastuullisuudelta Lumo-kodeissa.

Vastuullisuusohjelmamme ohjaa meitä vuoteen 2030 asti ja siinä on neljä tärkeää osaa: kestävien kaupunkien rakentaja, paras asiakaskokemus, vastuullinen yrityskansalainen sekä osaavin henkilöstö ja energinen työpaikka.

Klikkaa kuva suuremmaksi

Vuoteen 2030 mennessä kaikkien Lumo-talojen energiankäyttö on hiilineutraalia. Se tarkoittaa, että hiilidioksidipäästöjä syntyy korkeintaan sen verran kuin niitä voidaan sitoa ilmakehästä hiilinieluihin eli maaperään, metsiin ja valtameriin.

Olemme sitoutuneet edistämään näitä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Klikkaa kuva suuremmaksi

Lumo rakentaa kestäviä kaupunkeja

Rakennamme Lumo-koteja kasvukeskuksiin, hyvien julkisten kulkuyhteyksien ja palvelujen äärelle. Toteutamme kaikki rakennushankkeemme siten, että huomioimme ympäristövaikutukset ja olemme energiatehokkaita, asumisviihtyisyydestä tinkimättä.

Haluamme rakentaa mahdollisimman pitkäikäisiä, vähähiilisiä sekä materiaali- ja energiatehokkaita rakennuksia. Tavoitteenamme on luoda turvallisia, terveellisiä, viihtyisiä Lumo-koteja, joissa sinä voit asua ympäristöystävällisesti.

Lumo-koti on ympäristöystävällisempi valinta

Kun asut Lumo-kodissa, voit olla varma siitä, että saat sinulle sopivan kodin paketoituna parhailla palveluilla ja elät samalla ympäristöystävällisesti. Kaikissa kiinteistöissämme on käytössä täysin hiilineutraali, sertifioitu vesivoimalla tuotettu sähkö, jolla valaistaan yleistilat ja pihat, lämmitetään talosaunat, pyöritetään pesutuvan koneita ja hoidetaan talojen ilmanvaihto. Sen lisäksi pääkaupunkiseudulla on käytössä hiilineutraali kaukolämpö jo 79 talossa.

Meidän ykkösprioriteettimme on asukkaidemme turvallisuus ja viihtyisyys. Panostamme talojen energiatehokkaaseen ja turvallisuutta lisäävään valaistukseen, huolehdimme asuntojen terveellisistä sisäympäristön olosuhteista ja edistämme asumisen yhteisöllisyyttä aktiivisten Lumo-tiimien avulla.

Lue tarkemmin, miten Lumo-kotien asukkaat voivat osallistua yhteisöllisyyden rakentamiseen.

Jos kierrättäminen on sinulle tärkeää, Lumo-koti on sopiva paikka asua. Lumo-kodeissa satsaamme kierrätykseen ja jätteiden vähentämiseen parantamalla jätteiden lajittelua. Teemme tätä yhteistyössä Lumo-asukkaiden kanssa ja haluamme yhdessä vähentää taloissamme syntyvän sekajätteen määrää.

Tiesitkö, että lajittelumahdollisuudet Lumo-talojen jätehuoneessa ovat laajat? Muovi, pahvi, kartonki, biojäte, lasi, metalli sekä kuivajäte kerätään lähes kaikissa taloissamme erikseen. Pyrimme järjestämään vuosittain kierrätyskontteja talkoisiin, jotta asukkaat voivat kierrättää isommat esineet asianmukaisesti.

Etkö omista autoa? Ei sinun tarvitsekaan, sillä Lumo-asukkaiden käytössä on kattava yhteiskäyttöautopalvelu. Voit ottaa auton käyttöön silloin, kun haluat eikä sinun tarvitse huolehtia omistusauton kalliista ylläpitokuluista. Yhteiskäyttöautoilla edistetään kestävää liikkumista ja ne ovat ympäristöystävällisempi tapa liikkua. Lumo-kotien asukkaana sinulla on käytössäsi yhteiskäyttöautomme ympäri Suomen – yli 700 yhteiskäyttöautoa yli 30 paikkakunnalla.

Lumo-kodistasi pidetään huolta ympäristöystävällisemmin

Olipa kotisi uusi, peruskorjattu tai vanhempi, pidämme siitä hyvää huolta. Kiinteistönhoito on paikallisesti toimivien ammattilaisten käsissä ja vikailmoituksia voi jättää My Lumo -palvelun kautta 24/7.

Hoidamme kotisi lämmityksen ja huolehdimme, ettei asuntosi ole liian kylmä tai kuuma. Tekoälypohjainen IoT-ratkaisu ohjaa jo noin 29 000 Lumo-kodin sisälämpötilaa. Ennakoivaa tekoälyä hyödyntävä ratkaisu säätää automaattisesti talon lämmitystä asuntojen todellisen lämpötilan sekä sääennusteen perusteella ja ehkäisee näin ylilämmitystä.

Kannustamme asukkaita maltilliseen vedenkulutukseen. Kiinteistöjen vedenkulutuksen seuranta ja raportointi auttaa meitä havaitsemaan mahdolliset vesivuodot varhain.

Lumo on vastuullinen vuokranantaja

Toimimme vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Vastuullisen toimintamme perustana toimii liiketoimintaperiaatteemme sekä koko toimitusketjullemme suunnatut toimintaperiaatteet.

Kiinteistöjen kunnostus ja korjaustoimet tehdään suunnitellusti ja valvotusti, investoimme korjauksiin merkittävästi vuosittain.

Edellytämme, että uudistuotannossa, korjausrakentamisessa ja kiinteistöjemme ylläpitotoiminnassa koko toimitusketjumme noudattaa vastuullisia toimintaperiaatteita, on liittynyt Vastuu Group Oy:n Luotettava kumppani -palveluun, hoitaa lakisääteiset yhteiskunnalliset velvoitteensa sekä sitoutuu ympäristötavoitteisiimme.

Kaikkien yhteistyökumppaneidemme tulee kaikessa toiminnassaan noudattaa voimassa olevaa työlainsäädäntöä ja työehtosopimusta sekä työterveyttä ja -turvallisuutta koskevia säädöksiä ja sitoutua näiden edistämiseen. Emme hyväksy laittoman työvoiman, pakkotyövoiman emmekä lapsityövoiman käyttöä toimitusketjussamme.

Katso kaikki vapaat Lumo-kodit