Så här hyr du en Lumo-bostad

Så här hyr du en Lumo-bostad

De flesta Lumo-bostäder kan du hyra själv genast via webbutiken. Vi vill förstås vara säkra på att du verkligen trivs i ditt nya hem, så vi erbjuder en nöjdhetsgaranti: Garantin innebär att du kan ångra hyresavtalet för en bostad du hyrt via webbutiken kostnadsfritt ifall den inte motsvarar bilderna och förhandsbeskrivningen, eller om den av andra orsaker inte lämpar sig/är lämplig för dina behov. 

Om du inte hittar ett lämpligt hem kan du skapa en sökvakt som skickar ett e-postmeddelande då en lämplig bostad hittas. Om du vill kan du även bifoga en enkel ansökan till vakten och då hjälper vi till med bostadsletandet.

Bostadsansökan

För arava- och räntestödsbostäderna som staten understött följs Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet ARA:s kriterier för val av hyresgäster, vilket innebär att valet påverkas av den sökandes inkomster, förmögenhet och bostadsbehov. Dessa hem hyr du genom att fylla i en bostadsansökan. Även en del sådana bostäder som du normalt kunde hyra själv via webbutiken kan tillfälligt vara sådana som söks med bostadsansökan.