Uuden Lumo-asukkaan opas

Varmistaaksemme, että asukkaamme viihtyvät meillä, pyydämme kaikkia uusia asukkaitamme tutustumaan tähän uuden asukkaan oppaaseen, johon olemme koonneet tärkeimmät Lumo-asumisessa huomioitavat seikat.

Lämpimästi tervetuloa

Onnittelut elämäntapavalinnasta – Lumo-asuminen on kaupunkiasumista parhaimmillaan!

Lumo-kodissa voit elää omannäköistä elämää: kannustamme tekemään asunnostasi ja arjestasi rohkeasti itsesi näköisen hyödyntämällä Lumo-kotien monipuolisia asumisen palveluita.

Toivomme, että viihdyt uudessa kodissasi pitkään. Mikäli elämäntilanteesi muuttuu ja muutto tulee ajankohtaiseksi, niin olethan yhteydessä. Me autamme sinua etsimään uuden, tarpeitasi ja toiveitasi vastaavan kodin.

Muutto Lumo-kodista toiseen kannattaa ja onnistuu vaivatta.

Helppoa ja vaivatonta

Lumo-kodit sijaitsevat hyvien julkisten kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä.

Arkeasi helpottavat myös monipuoliset Lumo-palvelut. Otathan vuokraasi sisältyvän nopean internetyhteyden käyttöön ja tilaathan tarvittaessa ilmaiset sisustusmaalit kauttamme.

Katso, mitä kaikkea Lumo-asuminen pitää sisällään.

Ota Lumo-palvelut käyttöön My Lumo -palvelun kautta.

Asumisen asiantuntijat palveluksessasi

Me olemme täällä sinua varten. Jos kaipaat apua asumiseen liittyvissä asioissa, otathan yhteyttä.

Tavoitat meidät parhaiten My Lumo -palvelun kautta. Suosittelemme hyödyntämään erityisesti My Lumo -palvelun chat-kanavaa. Tätä kautta asiakaspalvelijamme tunnistavat sinut turvallisesti eikä nimi- ja osoitetietoja tarvitse erikseen mainita.

Palveluneuvojamme vastaavat asukkaidemme kysymyksiin ja ohjaavat yhteydenotot tarvittaessa eteenpäin. Isännöitsijämme huolehtivat asukkaidemme arjen sujuvuudesta, ja asumisneuvojamme auttavat mahdollisissa asumisen haasteissa.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

My Lumo -palvelu

My Lumo on Lumo-asukkaan verkkopalvelu, jonka kautta hoidat kaikki asumiseen liittyvät asiat ketterästi, myös mobiilisti.

My Lumo -palvelusta löydät asuntoosi ja taloosi liittyvät tärkeimmät tiedot ja ohjeistukset. Palvelun kautta saat hoidettua vuokran maksun, autopaikan vuokraamisen ja saunavuoron varaamisen. Palvelun kautta teet myös tarvittavat vikailmoitukset ja seuraat niiden käsittelyä.

My Lumo -palvelun kautta tavoitat meidät parhaiten ja uutisointimme tavoittaa sinut. Palvelun käyttöönottamalla vaikutat myös asumiseesi – pääset vastaamaan Lumo-asumisen kehittämiseen liittyviin kyselyihin, osallistumaan asukastapahtumiin ja vain My Lumo -palvelun käyttäjille tarkoitettuihin arvontoihin.

My Lumo -palvelun kautta saat myös kaikki Lumo-asumiseen kuuluvat palvelut ja edut käyttöösi.

Tutustu lähemmin ja ota palvelu käyttöön!

Yhteisöllisyys

Lumo-kodeissa asuu erilaisia ihmisiä, eri kulttuureista ja eri elämäntilanteissa – rakkaita lemmikkejä unohtamatta. Lumo viestii asukkailleen aktiivisesti ja useammalla eri kielellä, jotta kerrostaloasumisen pelisäännöt tulisivat kaikille tutuiksi.

Oletko jo tutustunut Lumo-talon järjestyssääntöihin?

Toisinaan viestintä- ja kielihaasteet tai kulttuurierot johtavat väärinymmärryksiin ja naapurisovun rakoiluun. Tällöin on hyvä pitää mielessä, että sääntöjen kertaus on opintojen äiti ja kukin voi vaikuttaa yhteiseen hyvään – opasta tieltä eksynyttä tai vinkkaa epäkohdasta meille, niin me autamme.

Pidäthän mielessä erityisesti seuraavaksi listatut seikat.

Metelöinti

Elämän äänet kuuluvat kaupunki- ja kerrostaloasumiseen, mutta omassa kodissa tai talon yhteisissä tiloissa ei sovi viettää naapureita häiritsevää elämää. Vältäthän turhaa meluamista erityisesti yöaikaan. Lumo-taloissa hiljaisuus on klo 22–07.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikissa sisätiloissa, ja talokohtaisesti myös parvekkeilla ja pihamaalla. Tupakointi on sallittu vain erikseen osoitetuissa ulkotiloissa.

Lajittelu ja kierrätys

Roskat kuuluvat roskiin. Lajittelethan omasi oikein sekä kotona että jätehuoneessa. Haitallisten jätteiden ja huonekalujen poiskuljetuksesta asukkaat vastaavat itse. Hyväkuntoiset huonekalut kannattaa toki kierrättää!

Lemmikit

Lemmikit ovat meille lämpimästi tervetulleita. Varmistathan kuitenkin, etteivät eläinlapsesi kuljeksi vapaana kodin ulkopuolella tai häiritse talon muita asukkaita. Tarpeet tehdään luonnollisesti vasta pihamaalta poistuttua.

Lumo-tiimitoiminta

Haluaisitko osallistua oman talosi yhteisöllisen toiminnan kehittämisen? Lumo-tiimi on vapaamuotoinen asukasporukka, joka järjestää talon asukkaille yhteistä kivaa Lumo-kotien tukemana.

Tutustu tarkemmin
235x174

Vastuullisuus

Lumo-kodissa asut vuokralla vastuullisesti. Lumo-kotien jätteiden lajittelumahdollisuudet ovat kattavat ja edellytämme, että kaikki asukkaamme lajittelevat ja kierrättävät eri jätelajit huolellisesti; muovin, kartongin, pahvin, biojätteen, lasin ja metallin.

Talokohtaiset kierrätysohjeet löydät My Lumo -palvelusta.

Kannustamme ja opastamme Lumo-kotien asukkaita elämään kestävällä tavalla. Tarjoamme asukkaidemme käyttöön erilaisia yhteiskäyttöpalveluita; tiloja ja kulkuneuvoja – kuten kattavan yhteiskäyttöautopalvelun, joka mahdollistaa auton käyttöönoton tarvittaessa.

Ota Lumo-kotien kestävän elämäntavan vinkit osaksi arkea.

Kehitämme jatkuvasti uusia vastuullisia Lumo-asumisen palveluita yhteistyössä asukkaidemme kanssa.

Asukkaan palvelut aina mukanasi

Tutustu talosi tiloihin ja palveluihin ja ota ne käyttöön ketterästi My Lumo -palvelusta.

My Lumo -palvelu
235x174