Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Asumisen arki tuo mukanaan toisinaan tilanteita, joihin ei itse heti löydä vastausta. Onneksi Lumo-kotikeskuksessa asumisen ammattilaiset auttavat, oma isännöitsijä opastaa ja talon huoltoyhtiö neuvoo. Kysy rohkeasti, jos et löydä vastausta näiltä sivuilta. Tutustu myös Kehen yhteyttä? -sivuun.

Miten saan yhteyden isännöitsijääni?

Isännöitsijääsi saat helpoiten yhteyden My Lumo -palvelussa osoitteessa lumo.fi/isannoitsija tai asiakaspalvelumme kautta.

Missä ja miten voin tehdä vikailmoituksen? Kuinka saan yhteyden huoltoon?

Voit tehdä vikailmoituksen suoraan My Lumo -palvelun kautta osoitteessa Lumo.fi/vikailmoitus tai puhelimitse huoltoyhtiöösi. Huoltoyhtiösi yhteystiedot löydät rappukäytävän ilmoitustaululta tai kirjautumalla kotitalosi sivuille osoitteessa Lumo.fi/kotitalo. Kiireelliset huoltotapaukset (esim. vesivahingot) ja oven avaukset kannattaa aina hoitaa puhelimitse.

Kuinka varaan tai irtisanon saunavuoron tai autopaikan?

Autopaikkojen varaaminen onnistuu suoraan My Lumo -verkkopalvelussa kohdassa "Autopaikka".

Vapaita autopaikkoja on rajallinen määrä. Autopaikka on huoneistokohtainen, 1 autopaikka/huoneisto. Tilanteen niin salliessa on yleensä mahdollista vuokrata myös ns. kakkosautopaikka. Tilanteen muuttuessa kakkosautopaikan vuokrasopimus voidaan kuitenkin päättää.

Ohjeet saunavuoron varaamiseen talossasi löydät My Lumo -palvelun kautta.

Haluaisin siirtää vuokranmaksun eräpäivää, miten toimin? Mistä näen vuokranmaksutilanteeni?

Eräpäivän siirtäminen ei valitettavasti ole mahdollista. Lisätietoja vuokranmaksuun liittyen löydät Vuokra Lumo-kodeissa -sivulta. Myös asiakaspalvelumme neuvoo sinua kaikissa vuokranmaksuun liittyvissä kysymyksissä.

Omaa vuokranmaksutilannettasi voit tarkastella asukkaan My Lumo -verkkopalveluissa osoitteessa Lumo.fi/vuokra. Kirjautumalla palveluun näet maksutilanteesi ja lisäksi voit myös tulostaa vuokranmaksuerittelysi sekä maksuhistoriasi tai maksaa vuokran.

Naapuri häiritsee – mitä voin tehdä?

Jos talossanne on häiriöitä tai ilkivaltaa, voit tehdä häiriöilmoituksen My Lumo -palvelun kautta tai täyttämällä tulostettavan häiriöilmoituslomakkeen. Jos omaisuuttasi on vahingoittunut ilkivallan vuoksi, ota tarvittaessa yhteys myös omaan vakuutusyhtiöösi. Mikäli omaisuuttasi on rikottu tai varastettu, tulee sinun tehdä asiasta myös rikosilmoitus.

Kuinka saan käyttööni vuokraan sisältyvän laajakaistan?

Lisätietoja laajakaistan käyttöönotosta saat sivulta Lumo.fi/laajakaista sekä DNA:n ja Elisan asiakaspalveluista.

Mistä avaimet haetaan ja mihin ne palautetaan? Mitä teen kun avaimeni katosi?

Voi tarkistaa avainten nouto- ja palautuspaikkasi My Lumo -palvelusta kohdasta Yhteystiedot > Avainten hallinta.

Lisäavainten tilaaminen sekä kadonneista tai rikkoutuneista avaimista ilmoittaminen hoituu aina oman isännöitsijäsi kautta. Pääkaupunkiseudulla avaintilaukset hoitaa asiakaspalvelumme. Säilytäthän avaimia huolellisesti!

Lisätietoja aiheesta löydät Avaimet-sivulta.

Tutustu myös muuttoasi helpottavaan avainkuriiripalveluun

Kuinka irtisanon asuntoni ja mikä on irtisanomisaikani

Asunnon irtisanomisaika on aina seuraavan kokonaisen kalenterikuukauden loppuun. Lisätietoa aiheesta löydät Asunnon irtisanominen ja poismuutto -sivulta.

Saanko remontoida asuntoani / haluaisin että asuntoani remontoitaisiin

Asunnon remontointiin tarvitaan aina isännöitsijän lupa – ota siis yhteyttä häneen esimerkiksi sivun lumo.fi/isannoitsija kautta. Lisätietoa remontoinnista löydät Remontti mielessä? -sivulta.

Asunnossani on kuuma, miten toimin?

Asunnossani ei ole palovaroitinta. Kuka vastaa sen hankinnasta?

Palovaroittimen hankinnasta ja sen toimivuudesta vastaa aina asukas. Lue lisää Turvallisuus-sivulta.

Voinko asentaa astianpesukoneen itse?

Astianpesukoneen saa asentaa vain alan ammattilainen. Väärin asennettu astianpesukone voi aiheuttaa ison vesivahingon. Lue lisää Vesi ja viemärit -sivulta.

Kuka vastaa astia- tai pyykinpesukoneen aiheuttamista vuotovahingoista?

Asukas vastaa aina omaisuutensa aiheuttamasta vahingosta, ja siis esimerkiksi pesukoneen vuotovahingosta aiheutuneista kustannuksista. Vuotovahingot saattavat olla huomattavia, joten kotivakuutuksen ottaminen vahinkojen varalle on suositeltavaa. Lue lisää asukkaan vastuista Kehen yhteyttä -sivulta.

Saako energiansäästölamput viedä roskikseen?

Käytettyjen energiansäästölamppujen oikea paikka on ongelmajätteen keräyspiste eikä niitä siis saa viedä sekajätteisiin. Lue lisää kierrätyksestä ja ongelmajätteistä sivulta Jätehuolto ja kierrätys tai osoitteesta www.ongelmajate.fi.

Kuinka voin vaihtaa nykyisen asuntoni toiseen asuntoon?

Voit käyttää Lumo-verkkokauppaamme, josta voit vuokrata asunnon heti itse, tai täyttää asuntohakemuksen Lumo.fi-sivustolla. Lue lisää asunnon vaihdosta.