Lumo-talon säännöt

Haluamme varmistaa, että kaikki Lumo-asukkaat viihtyvät mahdollisimman hyvin kodeissaan. Jokaisen Lumo-kodin asukas on oikeutettu kotirauhaan ja turvalliseen, siistiin asuinympäristöön. Asukkailla on iso vaikutus oman talonsa viihtyvyyteen, ja kunkin asukkaan tärkeänä tehtävänä onkin huolehtia sekä omasta että naapureiden asumisviihtyvyydestä talon järjestyssääntöjä noudattamalla. Toivomme, että asukkaana kiinnität huomiota erityisesti alla listattuihin seikkoihin, mutta tutustuthan myös Lumo-kotien järjestyssääntöihin.

Lue Lumo-talojen järjestyssäännöt

Metelöinti

Elämän äänille, kuten lapsen itkulle tai koiran satunnaisille haukahduksille ei mahda ihmeitä. Tärkeintä on muistaa, ettei huoneistoissa sovi viettää naapureita häiritsevää elämää. Erityisesti yöaikaan tulisi välttää kaikenlaista ylimääräistä metelöinti. Lumo-taloissa hiljaisuus alkaa illalla klo 22 ja kestää aamuun klo 7 asti.

Tupakointi

Talosta riippuen, tupakointi on sallittu joko vain huoneiston omalla parvekkeella, jolloin tilan riittävä tuuletus on asukkaan omalla vastuulla tai tupakointi on kokonaan sisätiloissa, parvekkeilla ja pihamaalla kielletty. Paras naapuri siirtyy kauemmaksi talosta tai erikseen merkitylle tupakointipaikalle sauhuttelemaan.

Lemmikit

Kaikenkarvaiset ja karvattomat lemmikit ovat Lumo-koteihin lämpimästi tervetulleita. Varmistathan kuitenkin, etteivät rakkaat eläinlapsesi kuljeksi vapaana kodin ulkopuolella tai häiritse talon muita asukkaita. Tarpeet tehdään luonnollisesti vasta pihamaalta poistuttua.

Jätehuolto ja kierrätys

Roskat kuuluvat nimensä mukaisesti roskiin. Lajittelethan omasi oikein sekä kotona että jätehuoneessa. Haitallisten jätteiden ja huonekalujen poiskuljetuksesta asukkaat vastaavat itse, näitä ei siis sovi jättää jätehuoneen nurkille lojumaan – ja hyväkuntoiset huonekalut kannattaa toki kierrättää.

Katso Lumo-naapurisopuvideot