Avaimet

Avainten noutaminen

Huoltoyhtiö tai Lumo-kotikeskus pitää kirjaa asunnon avaimista ja antaa avaimet uuteen asuntoosi kuittausta vastaan. Avaimet saat itsellesi henkilöllisyystodistusta vastaan. Huomaathan, että avaimia ei luovuteta valtakirjalla. Jos haluat tilata lisäavaimia, ota meihin yhteyttä asiakaspalvelun tai My Lumo -palvelun kautta.

Mikäli asukas hakee lisäavaimen suoraan lukkoliikkeestä, kuitataan avain vastaanotetuksi siellä. Lukkoliike toimittaa kuittaustositteen huoltoyhtiölle. Varastokomeroon asukas hankkii oman riippulukon, jonka voi toki ottaa mukaansa asunnosta pois muuttaessa.

Jos avain hukkuu tai katkeaa

Avainten säilyttämisessä ja käsittelyssä kannattaa olla huolellinen. Ilmoitathan kadonneista avaimista välittömästi meille.

Avaimen katketessa avaimen kaikki osat palautetaan huoltoyhtiöön. Asukkaalle tilataan uusi avain katkenneen tilalle.

Avainten palauttaminen

Vuokrasuhteen päättyessä kaikki avaimet palautetaan huoltoyhtiöön, ellei paikallisesti ole sovittu, että ne palautetaan Lumo-kotikeskukseen.

Mahdollinen vakuusmaksu palautetaan sopimusehtojen mukaan avaimien palauttamisen jälkeen.

Mikäli asukas ei palauta vuokrasuhteen päättyessä kaikkia asunnon avaimia, asunnon lukot sarjoitetaan uudestaan vuokrasuhteen päättyessä. Sarjoittaminen tehdään silloin poismuuttavan asukkaan laskuun.

Avainkuriiripalvelu

Tee muutostasi helpompaa ja säästä aikaa ja vaivaa tilaamalla uuden kotisi avaimet sinulle sopivaan paikkaan avainkuriiripalvelun avulla! Voit myös helpottaa poismuuttoasi ja pyytää avaimillesi noudon sinulle sopivasta paikasta.

Lue lisää ja tilaa avainkuriiri

Kulunhallintajärjestelmät ja niiden keräämä tieto

Kojamon kiinteistöissä on käytössä kulunhallintajärjestelmiä, joiden kerääminen henkilötietojen avulla on mahdollista käydä läpi lukkojen tapahtumatietoja esimerkiksi ilkivallan tai murtojen selvittämiseksi, tai rajoittaa tietyistä ovista kulkemista. Lukkopesissä ei ole tietoja avaimen haltijasta, eikä tätä tietoa myöskään yhdistetä kulkutietoihin kuin mainituissa tilanteissa.

Lue lisää kulunhallintajärjestelmistä

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä My Lumo -palvelussa

Asiakaspalvelun yhteystiedot