Missä vaiheessa asuntohakemukseni on?

Asuntoja tarjotaan sitä mukaa, kun niitä vapautuu. Hakemuksesi on mukana valinnoissa heti aktivoimisen jälkeen, ja on voimassa kolme kuukautta. Emme käytä jonotusjärjestelmää, joten hakemuksesi sijoitus ei muutu missään vaiheessa.

Millä perusteella asukkaat valitaan?

Meillä asukkaat voivat valita oman kotinsa Lumo-verkkokaupasta. Tutustu asuntoihin, valitse sinulle sopiva koti ja vuokraa uusi kotisi verkkokaupasta.

Jos kohteessa on varallisuusrajat, noudatetaan asuntojen vuokrauksessa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita, jolloin asukasvalintaan vaikuttavat hakijan tulot, varallisuus sekä asunnontarve.

Lue lisää varallisuusrajoista

Kuinka kauan asunnon saaminen kestää?

Lumo-verkkokaupasta voit vuokrata asunnon vaikka seuraavaksi päiväksi!

Jos taas olet jättänyt asuntohakemuksen, niin asunnon saamiseen kuluvaa aikaa on vaikeaa arvioida, sillä se riippuu muun muassa vapautuvien asuntojen määrästä ja hakutoiveistasi. Muuttovoittoisilla paikkakunnilla asunnon hakijoita voi olla moninkertainen määrä vapautuviin asuntoihin nähden.

Näin ilmoituksen kiinnostavasta, vapaana olevasta asunnosta nettisivuillanne, voisiko sitä tarjota minulle?

Jos asunto löytyy Lumo-verkkokaupastamme, voit vuokrata sen saman tien.

Nettisivuillamme ja esimerkiksi Vuokraovi.com:issa, on esillä kaikki irtisanotut asunnot, myös ne, jotka ovat jo varattuna toiselle. Vapautuva asunto poistuu nettisivuiltamme vasta, kun siihen on tehty uusi vuokrasopimus.

Vaikuttavatko luottotiedot asunnon saamiseen?

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Luottotietomerkinnät eivät vaikuta hakijan mahdollisuuteen saada asuntotarjousta varallisuusrajoitetuista taloista. Luottotietohäiriöt vaikuttavat vuokravakuuden määrään siten, että pyydettävä vuokravakuus on 1-3 kk:n vuokran suuruinen riippuen häiriön laadusta ja määrästä. Normaali vuokravakuus on 250 euroa. Emme tarjoa asuntoa henkilölle, jolla on vuokravelkoja meille. Lumo-verkkokaupassa vuokrasopimuksen voivat tehdä vain ne hakijat, joilla ei ole luottotietomerkintöjä tai vuokravelkaa meille.