Missä vaiheessa asuntohakemukseni on?

Asuntoja tarjotaan sitä mukaa, kun niitä vapautuu. Hakemuksesi on mukana valinnoissa heti aktivoimisen jälkeen, ja on voimassa kolme kuukautta. Emme käytä jonotusjärjestelmää, joten hakemuksesi sijoitus ei muutu missään vaiheessa.

Millä perusteella asukkaat valitaan?

Meillä asukkaat voivat valita oman kotinsa Lumo-verkkokaupasta. Tutustu asuntoihin, valitse sinulle sopiva koti ja vuokraa uusi kotisi verkkokaupasta.

Jos kohteessa on varallisuusrajat, noudatetaan asuntojen vuokrauksessa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita, jolloin asukasvalintaan vaikuttavat hakijan tulot, varallisuus sekä asunnontarve.

Lue lisää varallisuusrajoista

Kuinka kauan asunnon saaminen kestää?

Lumo-verkkokaupasta voit vuokrata asunnon vaikka seuraavaksi päiväksi!

Jos taas olet jättänyt asuntohakemuksen, niin asunnon saamiseen kuluvaa aikaa on vaikeaa arvioida, sillä se riippuu muun muassa vapautuvien asuntojen määrästä ja hakutoiveistasi. Muuttovoittoisilla paikkakunnilla asunnon hakijoita voi olla moninkertainen määrä vapautuviin asuntoihin nähden.

Näin ilmoituksen kiinnostavasta, vapaana olevasta asunnosta nettisivuillanne, voisiko sitä tarjota minulle?

Jos asunto löytyy Lumo-verkkokaupastamme, voit vuokrata sen saman tien.

Nettisivuillamme ja esimerkiksi Vuokraovi.com:issa, on esillä kaikki irtisanotut asunnot, myös ne, jotka ovat jo varattuna toiselle. Vapautuva asunto poistuu nettisivuiltamme vasta, kun siihen on tehty uusi vuokrasopimus.

Vaikuttavatko luottotiedot asunnon saamiseen?

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Luottotietomerkinnät eivät vaikuta hakijan mahdollisuuteen saada asuntotarjousta varallisuusrajoitetuista taloista. Luottotietohäiriöt vaikuttavat vuokravakuuden määrään siten, että pyydettävä vuokravakuus on 1-3 kk:n vuokran suuruinen riippuen häiriön laadusta ja määrästä. Normaali vuokravakuus on 250 euroa. Emme tarjoa asuntoa henkilölle, jolla on vuokravelkoja meille. Lumo-verkkokaupassa vuokrasopimuksen voivat tehdä vain ne hakijat, joilla ei ole luottotietomerkintöjä tai vuokravelkaa meille.

Kuinka pitkän vuokrasopimuksen solmin?

  • Suurimmassa osassa vuokra-asuntojamme vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimukseen sisältyy kuitenkin ehto sopimuksen ensimmäisestä mahdollisesta irtisanomisajan alkamisajankohdasta, jonka mukaan sitoudut asumaan asunnossa vähintään kuusi kuukautta. Jos haluat irtisanoa vuokrasopimuksen päättymään sitä ennen, laskutamme sopimussakkona yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan sopimuksesi päätyttyä.
  • Lumo-verkkokaupassa tekemäsi vuokrasopimus astuu voimaan heti maksettuasi ensimmäisen asumiskuukauden vuokran. Sopimus on kuuden (6) kuukauden mittainen määräaikainen vuokrasopimus, jota jatketaan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, mikäli kumpikaan osapuoli ei halua päättää vuokrasuhdetta kuuden kuukauden määräaikaisuuden päätteeksi. Voit solmia myös kolmen (3) kuukauden määräaikaisen sopimuksen, jolloin vuokra on hieman kalliimpi.
  • Uudiskohteissa sitoudut aina vähintään kahdentoista (12) kuukauden asumisaikaan. Lumo-verkkokaupassa solmitut uudiskohteiden vuokrasopimukset ovat 12 kuukauden määräaikaisia sopimuksia.

Mikäli asumisessasi ei ole ilmennyt ongelmia, toivomme tietysti, että jatkat Lumo-asukkaana myös määräaikaisuuden jälkeen.