Kuka voi vuokrata Lumo-asunnon?

Lumo-verkkokaupassa tapahtuva asunnon vuokraus edellyttää tunnistautumista. Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ja Digi- ja väestötietovirastosta, sekä mahdollisen asukashistoriasi, mikäli olet asunut meillä aikaisemmin.

Jos luottotietohäiriösi ovat vakavia tai sinulla on vuokravelkaa meille tai muille vuokranantajille, et voi vuokrata asuntoa suoraan verkkokaupasta. Myös mahdolliset ongelmat asumishistoriassasi meillä voivat estää vuokraamisen. Sitovan sopimuksen syntyminen edellyttää annettujen tietojen oikeellisuutta ja toimimista omissa nimissä. Pidätämme oikeuden olla hyväksymättä tehtyä vuokrasopimusta myös, jos ilmenee syytä epäillä rikollista toimintaa tai saamme tietoomme raskauttavia seikkoja asumishistoriassasi.

Jos vuokraat asunnon puolison tai kaverin kanssa, tarkistamme molempien tiedot. Vuokrasopimuksen tekemisen edellytyksenä on, että molemmilla teistä on edellä mainitut tiedot kunnossa. Molempien vuokraajien täytyy myös olla yli 18-vuotiaita.

Jos verkkokaupasta vuokraaminen ei ole sinulle mahdollista, voit lähettää meille asuntohakemuksen varallisuusrajoitettuihin asuntoihin. Luottotietomerkinnät eivät vaikuta mahdollisuuteesi saada asuntotarjousta varallisuusrajoitetuista taloista, mutta ne vaikuttavat vuokravakuuden määrään siten, että pyydettävä vuokravakuus on 1-3 kk:n vuokran suuruinen riippuen häiriön laadusta ja määrästä. Normaali vuokravakuus on 250 euroa, tai verkkokaupasta suoraan vuokratessa nolla euroa.

Jos muutostasi Suomeen on kulunut alle 3 kuukautta, et valitettavasti voi vuokrata asuntoa suoraan verkkokaupasta, mutta tämä ei ole este asunnon saamiselle. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Tunnistautuminen ja asiakastietojen tarkistus

Pyydämme asiakkaitamme tunnistautumaan Lumo-verkkokaupassa, koska haluamme tarjota parempaa asiakaspalvelua luotettavalla ja turvallisella tavalla. Tunnistautumisen jälkeen voimme auttaa paremmin sopivan asunnon etsimisessä, ja otamme sinuun yhteyttä heti, kun sopiva koti löytyy.

Kun teet tunnistautumisen, tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ja Digi- ja väestötietovirastosta, sekä mahdollisen asukashistoriasi, mikäli olet asunut meillä aikaisemmin.

Tunnistautuminen Lumo-verkkokaupassa tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla. Lisäksi kysymme nykyisen osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi. Henkilötietosi tallennetaan asiakasrekisteriimme.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä: Tietosuojaseloste

Millä perusteella asukkaat valitaan?

Verkkokaupasta suoraan vuokrattavien asuntojen osalta asiakkaamme voivat valita kotinsa itse! Emme käytä asunnonvälittäjiä emmekä peri välityspalkkiota tai vuokravakuutta. Etsi sinulle sopivin vapaa koti, vuokraa ja muuta parhaassa tapauksessa jo huomenna.

Katso heti vuokrattavat Lumo-kodit

Varallisuusrajoitetut kohteet

Varallisuusrajoitetuissa asunnoissa noudatetaan asuntojen vuokrauksessa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita, jolloin valintaan vaikuttavat hakijan tulot, varallisuus sekä asunnontarve. Asukkaiden valinnassa etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. Lumo-verkkokaupassa nämä asunnot tunnistaa merkinnästä "Varallisuusrajat". Voit etsiä niitä valitsemalla asuntohaun hakukriteereistä "Näytä vain varallisuusrajoitetut asunnot". Näiden kotien vuokraaminen tapahtuu aina asuntohakemuksen kautta.

Varallisuus ja tulot

Varallisuusrajoitetuissa asunnoissa varallisuutesi saattaa vaikuttaa siihen, mitä asuntoja sinulla on mahdollisuus saada. Kysymme tarvittavat varallisuustiedot asuntohakemuksella ja pyydämme tarvittaessa tarkemmat selvitykset varallisuudesta asuntovarauksen yhteydessä. Selvityksiä ei tarvitse toimittaa etukäteen.

Varallisuutena otetaan huomioon hakuhetkellä oleva varallisuus sekä sellainen varallisuus, josta olet luopunut hakemuksen tekemistä edeltäneen vuoden aikana. Ansiotuloja ei lasketa varallisuudeksi. Varallisuudesta voidaan vähentää ruokakunnan yhteenlasketut velat.

Varallisuutta ovat esimerkiksi omistamasi kiinteistö tai osakehuoneisto. Näistä tarvitaan luotettava arvio omaisuuden myyntiarvosta (käypä arvo). Myyntiarvion voit pyytää isännöitsijältä, kiinteistönvälittäjältä tai rakennustarkastajalta. Osakkeista sekä rahastoista otetaan huomioon hakuhetkellä noteerattu arvo. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa muun merkittävän varallisuutesi käypä arvo sekä mahdolliset velkasi/lainasi.

Huomioon otettavasta varallisuudesta voidaan vähentää lähtöpaikkakunnalla sijaitsevan omistusasuntosi arvo, jos olet muuttamassa perheesi kanssa toiselle paikkakunnalle töiden takia, eikä uutta työmatkaa ole tarkoituksenmukaista kulkea päivittäin pitkien välimatkojen tai hankalien kulkuyhteyksien takia.

Varallisuusrajat ovat voimassa kaikissa kunnissa, mutta ne saattavat vaihdella kunnittain. Jos varallisuutesi ylittää haettavan kunnan varallisuusrajan, emme voi huomioida hakemustasi kyseisen kunnan varallisuusrajoitteisten asuntojen asukasvalinnassa.

Varallisuusrajoitetun asunnon vuokraamien yrityksen nimiin ei ole mahdollista.

Katso varallisuusrajoitetut asunnot