Kuinka vuokraaminen tapahtuu

Kaikki Lumo-verkkokaupan asunnot ovat heti vapaita tai vapautumassa pian. Kun löydät etsimäsi, voit joko vuokrata sen heti itse tai hakea sitä asuntohakemuksella. Miten vain, toivomme, että löydät juuri sinulle sopivan uuden kodin, ja viihdyt meillä pitkään!

Vuokraa itse verkkokaupasta

Jos löytämäsi asunto on heti vuokrattavissa, voit vuokrata sen suoraan Lumo-verkkokaupasta itse.

Vuokraaminen on turvallista ja vaivatonta:

  • Lumo-verkkokaupassa voit valita ja vuokrata asuntosi itse ilman lisäkuluja. Emme käytä asunnonvälittäjiä, eikä välityspalkkioita ole.
  • Voit tehdä vuokrauksen mistä ja milloin sinulle vain parhaiten sopii, 24/7.
  • Emme peri vuokravakuutta - maksat vuokrauksen yhteydessä vain ensimmäisen kuukauden vuokran tai varausmaksun.
  • Koska pääset tutustumaan asuntoon vasta vuokrauksen jälkeen, annamme sinulle tyytyväisyystakuun: Se tarkoittaa, että voit peruuttaa vuokrasopimuksen, jos asunto ei vastaa antamiamme tietoja tai ole sinulle muuten sopiva.
  • Saat heti käyttöösi My Lumo -palvelun, josta löydät vuokrasopimuksesi ja jonka kautta voit hoitaa kätevästi kaikki asumiseen liittyvät asiat.
  • Pääset muuttamaan uuteen kotiisi heti sinä päivänä, jonka valitset vuokrasopimuksen alkamispäivämääräksi. Valmistumassa oleviin asuntoihin pääset muuttamaan valmistumispäivämäärän jälkeen. Jos olet vaihtamassa Lumo-kodista toiseen, muuttopäivä ja irtisanomisaika ovat neuvoteltavissa.

Etsi ja vuokraa uusi koti

Avoin hakemus

Jos et löydä toivomaasi asuntoa, voit lähettää meille avoimen hakemuksen. Silloin myyntineuvottelijamme saa tiedon siitä, millaista asuntoa olet hakemassa, ja ottaa sinuun yhteyttä heti, jos sopiva löytyy. Hakemus on voimassa kahden kuukauden ajan. Tallennamme hakemuksen tiedot asiakasrekisteriimme.

Huomaathan kuitenkin, että emme pysty varaamaan sinulle verkkokaupassa olevaa vapaata asuntoa, joten jos haluat olla varma siitä, että saat juuri haluamasi asunnon, vuokrauspäätös tulee tehdä heti. Onneksi tyytyväisyystakuu antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa vuokrasopimus asuntonäytön yhteydessä.

Lähetä hakemus

Hakuvahti

Jos haluamaasi kotia ei ole juuri nyt vapaana, voit myös luoda hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi, kun hakusi mukaisia asuntoja on vapautumassa. Näin saat ensimmäisenä tiedon, kun tuleva unelmakotisi on vuokrattavissa.

Tee hakuvahti

Asuntohakemus varallisuusrajoitettuihin kohteisiin

Joissakin taloissa noudatetaan asuntojen vuokrauksessa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita, jolloin asukasvalintaan vaikuttavat hakijan tulot, varallisuus sekä asunnontarve. Lumo-verkkokaupan asuntohaussa näiden talojen yhteydessä näkyy "varallisuusrajat"-merkintä. Rajoitetun asukasvalinnan asuntoja ei voi vuokrata suoraan Lumo-verkkokaupasta, mutta voit tehdä niihin asuntohakemuksen.

Näin asuntohakemusta käsitellään

  • Otamme sinuun yhteyttä, jos voimme tarjota sopivaa asuntoa. Emme käytä jonotusjärjestelmää, joten hakemuksesi sijoitus ei muutu missään vaiheessa.
  • Asunnon saamiseen kuluva aika riippuu muun muassa vapautuvien asuntojen määrästä ja hakutoiveistasi.
  • Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Voit päivittää hakemustasi jättämällä kolmen kuukauden aikana uuden hakemuksen - se korvaa automaattisesti vanhan hakemuksen.
  • Vuokravakuus on pääsääntöisesti 250 euroa. Maksuhäiriömerkinnät vaikuttavat vuokravakuuden suuruuteen.

Asuntohakemuksen muokkaaminen

Jo lähetetyn asuntohakemuksen muokkaaminen ei ole mahdollista suoraan verkkopalvelussa, mutta voit yksinkertaisesti lähettää meille uuden hakemuksen – se korvaa automaattisesti aikaisemmin lähettämäsi hakemuksen.

Varallisuusrajoitetut kohteet