Asumisen trendit ja kehitys

10 hyvää syytä valita vuokra-asuminen

Vuokra-asumisen suosio on viime vuosina kasvanut hurjasti, eikä ihme: kun vuokraa kodin, on nykyisin mahdollista saada paljon enemmän kuin pelkkä asunto seinineen.

235x174

Yhä useampi valitsee omistusasunnon sijaan vuokra-asumisen, sillä asumiselta ja elämiseltä halutaan joustavuutta, mukavuutta ja arjen helppoutta. Listasimme 10 hyvää syytä, miksi vuokra-asuminen kannattaa.

1. Säännöllisemmät kulut ja vähemmän matteja kukkarossa?

Sähkölasku nousi, räystäät vuotavat, putkiremontti olisi edessä ja keittiön kaapitkin pitäisi uusia. Mutta millä rahalla, kun samaan hetkeen hajosi pesukone ja jääkaappi? Omistusasumisessa tulee joskus eteen yllättäviäkin kuluja ja äkillisiä remonttitarpeita. Usein se tapahtuu juuri silloin, kun menoja olisi muutenkin riittämiin. Vuokralla asuessa kulut ovat säännöllisempiä ja helpommin ennakoitavissa. Remonteista ja huoltokuluista vastaa vuokranantaja ja rikkoutuneen kodinkoneen saa vaihdettua yleensä maksutta uuteen. Kukkaro kiittää ja elämästä nauttimiseenkin jää rahaa!

Lumo-kodin huolto hoituu puolestasi

Lumo-kodissa asumismenot eivät pääse yllättämään, ja tulevista remonteista tai muutoksista vuokrassa ilmoitetaan asukkaalle hyvissä ajoin. Yllättävät vikatilanteet ja kiinteiden kodinkoneiden rikkoontumiset hoitavat isännöitsijä ja huolto viipymättä. Lumo-kodeilla onkin iso joukko ammattilaisia varmistamassa, että sinulla olisi kodissasi mahdollisimman hyvä olla.

Jos kodin seinät kaipaavat uutta maalipintaa, Lumo-asukas voi hyödyntää maksutonta maalietupakettia, joka sisältää ympäristöystävälliset maalit ja työkalut teloista maalarinteippeihin. Isommat remontit hoitaa vuokranantaja.

Lue lisää aiheesta

2. Vuokrakoti kuin karkkikauppa – jokaiselle jotain hyvää

Miltä kuulostaisi saada kotiin nopsa nettiliittymä kaupan päälle? Sellainen, jolla voi sujuvasti katsella Netflixiä päivät pitkät tai palaveerata videoneuvottelussa samalla, kun perheen teinit pelaavat Pleikkaa. Parhaimmillaan vuokralla asuva voi saada käyttöönsä paljon muutakin kuin pelkästään kodin seinät, lattian ja katon – esimerkiksi erilaisia maksuttomia asumisen palveluita ja asukasetuja, kuten nettiyhteys, pesutupa, kuntosali, kätevät yhteiskäyttö- ja asukastilat tai vaikkapa oman talon pakettiautomaatti.

Osalla ammattimaisista vuokranantajista on tarjolla kattavasti myös maksullisia lisäpalveluita, jotka vaan tekevät asumisesta ja elämisestä niin paljon helpompaa. Oi autuutta!

Laaja valikoima Lumo-asukkaan palveluja

Lumo-kodeissa asumiseen sisältyy laaja valikoima asukkaan palveluita, joita kehitetään jatkuvasti yhteistyössä Lumo-asukkaiden kanssa. Nopea nettiyhteys ja sisustusmaalit sekä maalaustarvikkeet sisältyvät vuokraan.

Asukas voi näppärästi hyödyntää erilaisia maksullisia lisäpalveluita, kuten muuttopalveluita ja avainkuriiria sekä yhteiskäyttöautoja, jolloin ei tarvitse huolehtia omistusauton kalliista ylläpitokustannuksista tai maksaa kuukausittain parkkipaikasta. Lumo-kodin asukas voi tilata kätevästi vaikkapa asennuspalveluita, kotisiivouksen, sähkö- ja hybridiautojen latauspalvelun tai vuokrata lisäsäilytystilaksi pienvaraston edulliseen asukashintaa.

Entä jos haluaa järjestää syntymäpäiväjuhlat lapselle, mutta oman kodin neliöt eivät riitä? Monissa Lumo-kodeissa on erilaisia yhteiskäyttötiloja ja kerhotiloja, jotka taipuvat asukkaiden moninaisiin tarpeisiin.

Tutustu Lumo-palveluihin

3. Sinun ei tarvitse olla oman elämäsi Remontti-Reiska

Voi ei, taasko se on tukossa? Mitä tehdä, jos kodin vessa ei vedä, astianpesukone ei toimi tai oven kahva jää käteen avatessa? Jos asut vuokralla, sinun ei tarvitse olla kaiken taitava Remontti-Reiska tai oman elämäsi MacGywer ja hoitaa itse korjauksia.

Vuokra-asunnossa huolto hoidetaan puolestasi, ja voit aina kysyä helposti neuvoa ja apua ammattilaisilta. Ei huolen häivää siis – nurmikon leikkuun tai lumenluonnin sijaan voit ottaa vaikkapa makoisat päiväunet sillä aikaa, kun ammattilaiset hoitavat hommat puolestasi. Ihan parasta!

Lumo-asumisen helppous

Lumo-kodeissa asukkaan apuna ovat talon oma, nimetty isännöitsijä ja ammattitaitoinen huoltoyhtiö, jotka huolehtivat asukkaiden arjen sujuvuudesta. Asukas voi jättää vikailmoitukset kätevästi sähköisen My Lumo -palvelun kautta mihin vuorokauden aikaa tahansa.

Asukkaiden My Lumo -palvelun kautta hoituvat muutkin asumiseen liittyvät asiat ketterästi, myös mobiilisti. Lisäksi Lumo-kotien palvelu- ja asumisneuvojat ovat aina valmiita auttamaan mahdollisissa kysymyksissä ja asumisen haasteissa.

Kirjaudu My Lumo -palveluun

4. Älä tyydy kärttyiseen kissaan – löydä seuraa naapurustosta

Tunnetko olosi yksinäiseksi tai haluaisitko välillä muutakin seuraa kuin uutistenlukijan televisioruudulla ja vanhan kissasi? Miltä kuulostaisi talon yhteiset joulujuhlat kerhotilassa tai istutustalkoot keväisin pihan yhteiskasvimaalla?

Yhteisöllisyys on yksi asumisen isoista trendeistä, joka näkyy erityisesti vuokra-asumisessa. Yleisemmin yhteisölliseen asumiseen liittyy talon yhteistä asukastoimintaa ja jonkin verran jakamistaloutta – asumisen ja elämisen laajentumista omien seinien sisältä talon yhteistiloihin, kuten kerhotiloihin ja yhteisille piha-alueille. Sosiaalisesti yhteisöllisyys tarjoaa yhteisöön kuulumisen tunnetta, turvallisuutta – jopa turvaverkostoja – ja mahdollisuutta tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin omassa taloyhtiössä ja pihapiirissä.

Yhteisöllisen asumisen yleistyminen tuo monelle asumiseen mielekkyyttä ja kielii siitä, että ihmiset viihtyvät lähellä toisiaan. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin asua talossa, jossa naapurit moikkaavat toisiaan iloisesti, uudetkin asukkaat otetaan lämpimästi vastaan ja naapuriapu on aina lähellä. Ihanan kotoisaa!

Lumo-kotien asukasyhteistyö

Lumo-kodeissa yhteisöllistä tunnelmaa luovat viihtyisien tilojen lisäksi asukkaista koostuvat Lumo-tiimit, jotka luovat asumisen iloa järjestämällä kivaa yhteistä tekemistä ja toimintaa koko talon väelle. Mukaan oman talon hupijoukkoihin pääsee jokainen yhteisestä tekemisestä kiinnostunut.

Lumo-tiimin toimintaa varten kukin tiimi saa käyttöönsä vuosittain Lumo-rahaa, jonka avulla tiimin ideat päästään toteuttamaan – olipa sitten kyse asukkaiden yhteisistä tapahtumista ja juhlista, taimista ja työkaluista kukkivaa pihapuutarhaa varten tai biljardipöydästä kerhohuoneeseen.

Talon hyvä yhteishenki luo edellytykset pitkäaikaiselle asumiselle ja viihtymiselle Lumo-kodissa. Lumo-asumisneuvojat tarjoavat tarvittaessa apua naapurisovun säilyttämiseen niin, että tunnelma Lumo-taloissa on sopuisa ja rauhallinen.

Tutustu Lumo-tiimitoimintaan

5. Asu ydinkeskustassa ilman miljoonavelkaa

Fakta on, että asuntojen hinnat ovat viime vuosina yleisesti nousseet, ja usein kuulee kummasteltua, miten ihmeessä kenelläkään on varaa asua kaupungin ydinkeskustassa tai suosituimmilla asuinalueilla? Vuokraamalla asunnon, voit asua ja elää sellaisessa kodissa, jonka omistamiseen kukkarosi ei ehkä muuten riittäisi – ainakaan tässä elämänvaiheessa. Ei siis tarvitse menettää yöunia jättimäisen asuntolainan takia ja hieman kateellisena ihmetellä, miten työkaverilla on varaa asua siinä upeassa talossa Helsingin Katajanokalla. Unelmakotisi on ehkä sittenkin ulottuvillasi!

Lumo-koteja unelmasijainnilla

Lumo-kodit tarjoavat kaupunkielämistä parhaimmillaan. Lumo-vuokra-asunnot sijaitsevat kaupunkien parhailla paikoilla monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä, eivätkä kaupungin moninaiset tapahtumat ja kulttuuririennotkaan ole usein kaukana.

Tutustu asuinalueisiin

6. Joustavuus kun elämässä sattuu ja tapahtuu

Raskaustestiin ilmestyy viiva, lapsi muuttaa pesästä, tarvitset lisää tilaa kengillesi, tulee avioero tai löytyy uusi kumppani, jonka kanssa haluaa rakentaa yhteisen pesän. Elämässä sattuu kaikenlaista – välillä kuljetaan myötätuuleen ja välillä vastatuuleen. Elämäntilanteet voivat muuttua nopeastikin, jolloin kodin tilan tarve muuttuu yhtä nopeasti. Vuokra-asujan on helppo vaihtaa kotia elämäntilanteen ja tarpeiden mukaan. Se ei vaadi kuin lyhyen verkkoshoppailuhetken. Helppoa ja vaivatonta!

Helppo vaihto Lumo-kodista toiseen

Lumo-kodeissa asunnonvaihto on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Kodista toiseen muuttaessa muuttopäivä ja irtisanomisaika ovat neuvoteltavissa joustavasti. Jackpot! Muuttajan ei siis tarvitse maksaa samaan aikaan vuokraa molemmista kodeista, ellei sitten itse halua pitää kahta kotia hetkellisesti. Muuttoa helpottamaan Lumo-asukas voi tilata näppärästi erilaisia muuttopalveluita.

Tutustu Lumo-vaihtajan etuihin

7. Koetko ilmastoahdistusta, mutta et tiedä, miten sitä purkaisit?

Juoksutitko taas vettä, kun pesit hampaasi? Hups. Pursuaako kotisi kaikenlaista tavaraa, joka kaipaa kierrätystä? Koetko ilmastoahdistusta, mutta et tiedä, miten sitä purkaisit? Asumiseen liittyvillä valinnoilla on isoja ympäristövaikutuksia, sillä kolmasosa suomalaisen keskimääräisestä hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta – siis lämmityksestä, sähköstä, vedenkulutuksesta ja kotitalousjätteistä.

Vuokralla asutaan usein tiiviimmin kuin omistusasunnoissa, jolloin vuokralaisen hiilijalanjälki on pienempi. Taloyhtiöillä on päästöjen keventämisessä iso rooli. Vastuullinen vuokranantaja tekee kestävän arjen mahdolliseksi ja vastuullisuusteot vuokra-asujalle helpoiksi toteuttaa. Kohti parempaa huomista!

Lumo-kodissa elät vastuullisesti

Lumo-kodeilla tehdään pitkäjänteistä työtä vastuullisemman ja paremman kaupunkiasumisen puolesta. Lumo-kodit on rakennettu mahdollisimman pitkäikäisiksi, vähähiilisiksi sekä materiaali- ja energiatehokkaiksi. Lumo-taloissa hyödynnetään etenevässä määrin hiilineutraalia kaukolämpöä, täysin hiilineutraalia, vesisertifioitua kiinteistösähköä ja älykkäitä energiansäästöratkaisuja.

Ekologiset valinnat on tehty asujille helpoiksi, sillä myös kierrätysmahdollisuudet ovat laajat. Lumo-kodissa asukas voi myös parantaa oman asumisensa ja elämäntapojensa kestävyyttä Lumo-palveluiden avulla, vaikkapa hyödyntämällä yhteiskäyttöautoja tai suosimalla lähellä kulkevia julkisia liikennevälineitä.

Lue lisää Lumo-kotien vastuullisuudesta

8. Eläköön vapaus!

Mikä onkaan ihanampaa, kuin suunnitella lomamatkaa aurinkoon tai ehkä jopa puolen vuoden etätyöpestiä Espanjaan? Ehkä kaipaat vapautta tehdä elämässä muutoksia ja vaihtaa maisemaa nopeallakin aikataululla. Myös nykyajan työelämässä tapahtuu muutoksia kiivaampaan tahtiin, mikä voi joskus tarkoittaa vaikkapa pikaista muuttoa toiselle paikkakunnalle. Vuokra-asunnosta lähteminen, ja samalla uuden hankkiminen, on helppoa, kun asut vuokralla. Vuokra-asunnossa eläminen ei sido sinua seiniin. Vive la libertè!

Lumo-muuttopalvelut käytössäsi

Lumo-kodista toiseen vaihtaminen onnistuu vaivatta. Lumo-asukkaana voit helpottaa muuttoasi ammattilaisen avulla, tai tilata muuttolaatikot ja nokkakärryn kumppanimme kautta lainaan ketterää omatoimimuuttoa silmällä pitäen.

Muuttokiireitä voi myös helpottaa tilaamalla ammattilaisen hoitamaan vanhan kodin loppusiivouksen tai avainkuriirin tuomaan uuden kodin avaimet valittuun osoitteeseen tai noutamaan vanhan kodin avaimet.

Tutustu tarkemmin

9. Koteja jokaiseen makuun kuin jäätelöä kesällä

Pieni koti, koti lasitetulla parvekkeella, koti kaupungin ytimestä tai vehreästä lähiöistä. Vuokra-asumisen suosio on kasvanut, ja vuokrakodeissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja omannäköiseen kotiin. Vuokralle haluavan on mahdollista löytää juuri itselleen ja omaan elämäntyyliinsä parhaiten sopiva kotipesä – olipa se sitten huippumoderni pilvenpiirtäjä kaupungin keskustassa, peruskorjattu klassikko arvokohteessa, lemmikkiystävällinen koti luonnon läheisyydessä lenkkipolkujen äärellä tai idyllinen puukerrostalo vastuullista elämäntapaa arvostavalle. Kerrassaan mainiota!

Omannäköinen Lumo-koti

Lumo-koteja on jo noin 37 000 ja uusia koteja valmistuu lisää useita satoja joka vuosi. Viihtyisät Lumo-kodit sijaitsevat Suomen suurimpien kaupunkien parhailla paikoilla. Lumo-kotien laajasta ja monipuolisesta valikoimasta löytää helposti juuri omannäköisen kodin. Ja kun elämäntilanne ja sen myötä vaatimukset kodille muuttuvat, muutto Lumo-kodista toiseen onnistuu sekin joustavasti.

Tutustu Lumo-kotien uutuuksiin

10. Unelmakodin voi shoppailla vaikka verkkokaupasta

Miltä tuntuisi valita itselleen sopiva koti samaan tyyliin kuin shoppailet verkkokaupasta vaatteita tai kenkiä? Usko tai älä, mutta verkkokauppashoppailu on nykyisin mahdollista myös kotia vuokratessa. Vuokraaminen verkossa onnistuu helposti vaikka saman tien sen oikean löydyttyä ilman hakemuksia, kuumeista odottelua, vuokratakuuta tai asunnonvälittäjiä ja välityspalkkioita. Kätevää!

Asunnon vuokraamiseen ei myöskään liity samanlaista sopimusviidakkoa, rahoituspäätöksiä ja verotusasioita kuin omistusasunnon ostamiseen. Uuteen kotiin voi muuttaa halutessa nopeastikin – parhaimmillaan voit saada uuden unelmakotisi avaimet käteen vaikka jo seuraavana päivänä.

Lumo-koti kätevästi verkosta

Kun johonkin oikein ihastuu, sen haluaa heti! Lumo-verkkokaupassa kodin vuokraaminen onnistuu helposti vaikka vartissa kotisohvalta käsin. Unelmiesi kodin saat varmistettua itsellesi Lumo-verkkokaupasta pienellä varausmaksulla tai maksamalla ensimmäisen kuun vuokran.

Verkkokauppavuokraaja saa samalla tyytyväisyystakuun, joka on vähän kuin vaihto- tai palautus verkkokaupasta ostetuissa kengissä. Voit peruuttaa vuokrasopimuksen kuluitta asuntonäytön yhteydessä, jos koti ei tunnukaan oikealta.

Tutustu Lumo-verkkokauppaan

Uutta kotia etsimässä?

Lumo-kodissa pääset nauttimaan monista elämää helpottavista palveluista. Kyllä vain – kaupunkielämää parhaimmillaan. Tutustu vapaisiin koteihimme ja vuokraa omannäköinen koti ketterästi Lumo-verkkokaupasta.

Tutustu ja vuokraa
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu