Kurkistus kotiin

Ihanaa elämää pilvenpiirtäjässä

Lumo One -pilvenpiirtäjässä asuvat Maisa ja Jussi Frimodig eivät kyllästy katsomaan merellistä Helsinkiä kotinsa ikkunastaan. Ja mikä parasta, kaikki Redi-kauppakeskuksen palvelut ovat vain hissimatkan päässä.

235x174

Maisa ja Jussi Frimodig ovat ihastuneet uuteen kotiinsa Lumo One -pilvenpiirtäjän 24. kerroksessa. He muuttivat vasta syyskuussa Kalasatamaan, mutta kaikki huonekalut ja tavarat ovat jo löytäneet saman tien paikkansa.  

”Kesäpaikassamme Heinolassa emme ole olleet niin paljon kuin tavallisesti, koska viihdymme täällä niin hyvin”, Maisa kehuu. 

"Katseeni kääntyy koko ajan tuonne ikkunan taakse", Maisa naurahtaa.

Ikkunoista avautuva maisema tekee tästä Lumo-kodista aivan erityisen: yksi seinä on pelkkää lasia, jonka takana avautuu lintuperspektiivistä upea merellinen Helsinki – tai oikeastaan koko Helsingin keskusta. Tähän näkymään ei kerta kaikkiaan kyllästy.

”Katseeni kääntyy koko ajan tuonne ikkunan taakse, kun luen lehteä keittiöpöydän äärellä. Lauttojen aikataulut ovat jo meillä hyvin tiedossa”, Maisa naurahtaa.

Näkymään ei kerta kaikkiaan kyllästy.

Jussi osoittaa mielipaikkaansa, keltaista nojatuolia ikkunan edessä.

”Istuin tuossa ja katselin merta, Helsinkiä ja ihmisiä tuolla kaukana alhaalla, kun kerran siinä lasin takana olikin yhtäkkiä kaksi miestä pesemässä ikkunoita ulkopuolelta”, Jussi kertoo. Onneksi ikkunoiden pesun hoitavat Lumo-kotien palkkaamat ammattilaiset, sillä Jussi ja Maisa toteavat, että sitä homma ei voisi itse tehdä.

Värejä ja valoa

Maisan ja Jussin 50 neliön kodissa on kaikki tarpeellinen: olohuone, avokeittiö, vaatehuone, kylpyhuone ja pieni kirjasto, josta pääsee lasiovien kautta viihtyisään makuuhuoneeseen. Itse asiassa kirjasto oli alkujaan nimetty viherhuoneeksi, ikään kuin sisäparveketilaksi, mutta Frimodigin pariskunta teki siitä valoisan lukutilan. Sieltä avautuu parvekkeen ovi, jonka edessä on turvalasi; kesällä ovea voi ja tuleekin varmasti pidettyä auki.

Jussin lempipaikka on nojatuoli ikkunan edessä.

Huonekaluissa ja tekstiileissä näkyy pariskunnan persoonallinen sisustusote ja rohkea värikylläisyys. Jokainen yksityiskohta kodissa huokuu iloa, elämää ja tyylitajua. Maisa ja Jussi ovat matkustaneet maailmalla paljon, mikä tuo omat mausteensa sisustukseen.

Seinillä roikkuu grafiikoita ja tauluja, joiden tyylikkäät kehykset kertovat Jussin elämäntyöstä perheyrityksessä Annankadun kehysliikkeessä. Maisa teki työuransa Finnairilla lentoemäntänä.

”Tavaroita on karsiutunut vähitellen, kun olemme muuttaneet omakotitalon jälkeen aina vain pienempiin asuntoihin. Kaikki tarpeellinen mahtuu tänne, ja onneksi vaatehuone on riittävän iso”, Maisa kertoo.

Maisa teki elämäntyönsä lentoemäntänä.

Perhe, sukulaiset ja tuttavat ovat jo käyneet ihastelemassa Jussin ja Maisan upeaa kotia. Etenkin teini-ikäiset lapsenlapset ovat olleet haltioissaan ja odottavat pääsyä talovahdiksi mummin ja vaarin lähtiessä pian taas matkoille, ehkä Thaimaahan.

Isommalle porukalle Frimodigit aikovat järjestää vielä tupaantuliaiset 29. kerroksen loungessa, joka on asukkaiden yhteiskäytössä. Sinne mahtuu yhtä aikaa jopa 30 ihmistä. Samassa kerroksessa sijaitsevat myös saunat, joita voi vuokrata vapaasti My Lumo -palvelun kautta.

Hissillä asioille, elokuviin ja ravintolaan

Vaikka Frimodigit ovat asuneet Lumo One -pilvenpiirtäjässä vasta pari kuukautta, he ovat ehtineet käydä elokuvissa jo kolme kertaa. Viihteelle lähteminen onkin todella helppoa, sillä Redin kauppakeskus palveluineen on vain hissimatkan päässä.

”Ei haittaa, vaikka talvella tulisi taivaalta räntää ja lunta, sillä meidän ei tarvitse vetää palttoota päälle ja mennä ulos rämpimään päästäksemme kauppaan, ravintolaan tai vaikka leffaan. Tämä on vähän kuin asuisi palvelutalossa”, Maisa kiittää.

Talon 29. kerroksessa on asukkaiden yhteiskäytössä oleva lounge.

”Jos haluamme lähteä vähän kauemmaksi, vaikkapa Helsingin keskustaan, sinne pääse metrolla kuudessa minuutissa. Metroasemakin sijaitsee hissimatkan päässä”, Jussi lisää.

Autopaikka Frimodigeilla on parkkitalossa talon alla, ja sieltä on helppo lähteä lasten ja lastenlasten luokse kyläilemään ja Heinolaan mökille. Jussi käy viikoittain autolla Tapanilassa jumppaharjoituksissa. Maisan harrastus taas on ihan kodin lähellä, Sörnäisten rantatiellä.

”Nyt on vihdoin aika harrastaa tanssia! Käyn tanssitunneilla kaksi kertaa viikossa tuolla”, Maisa kertoo ja osoittaa taloa, jossa tanssikoulu on. ”Sinne pääsee nopeasti kävellen tuosta vain.”

Stadilaiset kotonaan

Sekä Maisa että Jussi ovat kotoisin Helsingistä, eli paljasjalkaisia stadilaisia. He ovat vaihtaneet kotia Helsingin sisällä joustavasti elämäntilanteen mukaan. Ensimmäinen yhteinen koti oli vuokra-asunto Alppilassa, jonne he muuttivat mentyään naimisiin vuonna 1971. Sitten tuli omistusasunto Itä-Pasilasta ja omakotitalo Suutarilasta perheen kasvaessa.

Lasten lennettyä pesästä Maisa ja Jussi muuttivat vielä muutamia kertoja, kunnes Lumo One -pilvenpiirtäjän rakentaminen alkoi.

”Edellinen kotimme Jätkäsaaressa ei tuntunut ihan oikealta. Kun tästä pilvenpiirtäjästä tuli tietoa, ehdotin Jussille, että muutettaisiinko tuonne. Olen sitä paitsi aina halunnut asua Kalasatamassa”, Maisa kertoo.

Maisa ja Jussi ovat asuneet aiemminkin Lumo-kodissa Siltasaaressa, joten Lumo oli heille tuttu vuokranantaja. He seurasivat Lumon viestintää pilvenpiirtäjäprojektista ja varasivat heti mieleisensä asunnon mahdollisimman korkealta, kun se oli mahdollista. Kerrostalossa asuminen ei olisi hankalaa jatkossakaan, sillä kaikkialle pääsee nopealla hissillä, eikä yhtään porrasta tarvitse kivuta – esteettömyyttäkin tulee eläkeiässä mietittyä tulevaisuuden varalle.  

Esteettömyyttäkin tulee eläkeiässä ajateltua, Maisa ja Jussi sanovat.

Frimodigit luopuivat edellisestä asunnostaan keväällä ja muuttivat kesäksi Heinolan mökille. Sitä ennen he pakkasivat tavaransa, jotka vietiin kesän ajaksi pienvarastoon.

”Saimme Lumo One -talon asukkaiden 50 prosentin erikoisalennuksen, joten kolmen kuukauden säilytys ei edes tullut kovin kalliiksi”, Jussi kertoo.

Kun uusi koti oli valmis, muutto sujui vaivattomasti tutun muuttofirman toimesta. Asukkaiden muuttoajat oli porrastettu, jotta kolme hissiä eivät ruuhkautuisi pahemmin.

”Kun tulimme uuteen kotiimme, tavarat odottivat sisällä ja me vain laitoimme kaiken paikalleen.”

Helppo muutto

Lumo-kotien kautta on tilattavissa erilaisia muuttoa helpottavia muuttopalveluita. Lue myös vinkit muuttopuuhiin!

Uutta kotia etsimässä?

Lumo-kodissa pääset nauttimaan monista elämää helpottavista palveluista. Kyllä vain – kaupunkielämää parhaimmillaan. Tutustu vapaisiin koteihimme ja vuokraa omannäköinen koti ketterästi Lumo-verkkokaupasta.

Tutustu ja vuokraa
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu