Palveluksessasi

Muutto toiselle paikkakunnalle – vinkkejä muuttopuuhiin!

Oletko muuttamassa toiselle paikkakunnalle töiden, opiskelujen tai kenties rakkauden perässä? Näiden vinkkien avulla siirtyminen uuteen elämäntilanteeseen onnistuu sujuvasti.

235x174

Elämä tuo eteensä tilanteita, joissa muuttaminen toiselle paikkakunnalle on ajankohtaista. Osalle muuttaminen uudelle paikkakunnalle voi olla ihanteellinen asia, kun taas osalle muutto voi olla tilanne, joka ei ollut odotettavissa. Niin tai näin, muuttaminen herättää paljon kysymyksiä.

Ei tääl mittää kotei ois?

Täh? En tajua tästä Turun murteesta mitään ja asuinalueet ovat vielä enemmän hukassa. Mille puolelle jokea olinkaan muuttamassa?

Kun suunnittelet muuttoa toiselle paikkakunnalle, haluat ehkä ensin tietää kaupungin asuinalueista jotain. Varsinkin, jos paikkakunta ei ole sinulle entuudestaan tuttu. Mistä on hyvät kulkuyhteydet keskustaan tai rautatieasemalle? Onko alueella hyvä lähikauppa tai isompi kauppakeskus? Tai löytyykö läheltä koirapuistoja tai lenkkipolkuja?

Voit kysyä vinkkejä asuinalueista esimerkiksi someyhteisöissä. Aina löytyy tuttu, serkku tai entinen työkaveri, joka tuntee jonkun paikallisen tai on itse asunut kyseisessä paikassa. Paikallisilta saat hyviä vinkkejä, mutta muista, että se, mikä miellyttää toista, ei välttämättä miellytä sinua. Asuinaluetta onkin hyvä miettiä sen hetkisen elämäntilanteen mukaan. Kaipaatko juuri nyt lenkkipolkuja vaiko kaupungin sykettä? Tai ehkä haluat asua paikassa, jossa jälkikasvusi viihtyy.

Lumo-vinkki

Olemme tuottaneet artikkeleita eri asuinalueista ja haastatelleet monia Lumo-kotien asukkaita. Artikkeleiden avulla voit tutustua erilaisiin asuinalueisiin ja Lumo-koteihin vuokranantajana kätevästi ennakkoon.

Katso myös Lumo-kotien karttahaku-toiminto, jossa näet vapaat Lumo-vuokra-asunnot asuinalueittain.  

Ei kiitos onnettomille kämpille

Okei, nyt löysin jonkun vuokra-asunnon, mutta tästä ei ole kuvia lainkaan ja takuuvuokra on ihan järjetön. Mitä jos en ehdi käydä etukäteen katsomassa asuntoa? Onkohan tämä joku täysin onneton kämppä? Ehkä etsin asunnon jotain luotettavampaa reittiä pitkin…

Vaikka sinulla olisi kuinka kiire löytää uusi koti, älä hanki sikaa säkissä. Sinulla on aina oikeus nähdä vuokra-asunto ennen sen vuokraamista. Osaa asunnoista pääsee katsomaan paikan päällä ja osassa voi olla tarjolla virtuaalinen esittely.

Isojen vuokra-asuntoyhtiön verkkokauppojen kautta näet ajankohtaiset selkeät tiedot ja kuvat vuokra-asunnoista. Vuokraaminen on turvallista, etkä hanki uutta kotia sokkona.

Lumo-vinkki

Lumo-verkkokaupassa on tarjolla laaja valikoima erikokoisia Lumo-koteja eripuolilta Suomea. Kodin vuokraaminen tapahtuu verkkokaupan kautta. Voit valita ja vuokrata kotisi ilman välikäsiä. Lumo-kotia vuokratessa et myöskään maksa ylimääräisiä takuuvuokria, ainoastaan ensimmäisen kuukauden vuokran tai varausmaksun.

Kun vuokraat Lumo-kodin, saat myös tyytyväisyystakuun, ja voit peruuttaa kaupat kodin nähtyäsi, jos se ei vastaa odotuksiasi tai ei ole sinulle muutoin sopiva.

Tutustu ja vuokraa

Unohda kahden asunnon loukku

Paniikki! Uusi työ alkaa jo kuukauden päästä uudella paikkakunnalla. Miten kummassa ehdin löytää uuden asunnon näin lyhyellä varoitusajalla? En halua maksaa tuplavuokraa tai jäädä kahden asunnon loukkuun.

Elämässä ei aina ole aikaa suunnitteluun. Siksi onkin tärkeää, että uudessa elämäntilanteessa saat tarvitsemasi kodin helposti etkä joudu maksamaan ylimääräistä.

Lumo-vinkki

Kun vaihdat Lumo-asunnosta toiseen, voit neuvotella muuttopäivän ja irtisanomisajan. Muutto sujuu siten vaivatta etkä joudu maksamaan päällekkäisiä vuokria.

Lumo-kodista toiseen

Banaanilaatikot loppu!

Ounou. Banaanibokseja, siis muuttolaatikoita, ei ole tarjolla ja serkun kaverin pakettiauto levisi. Muuttoapukin peruutti viimehetkillä ja sänky pitäisi kantaa alas viidennestä kerroksesta. En varmasti hoida muuttoa junalla, vai pitäisiköhän sitä yrittää…?

Unohda banaanilaatikot. Joskus on parempi pyytää ammattilaisia avuksi. Voit tilata muuttoapua aina muuttolaatikoista, kuormaamisesta ja purkamisesta asennuspalveluihin. Varsinkin muuttaessa toiselle paikkakunnalle on helpompaa, jos koko kuorma hoituu yhdellä muuttoautolla.

Lumo-kotien muuttopalvelut

  • Ei huolta huomisesta, kun muuttolaatikoita on helposti saatavilla ja riittävästi.
  • Ulkoistettu muuttopalvelu hoitaa koko muuton alusta loppuun puolestasi.
  • Voit vuokrata yhteiskäyttöauton pienen kodin ketterään muuttoon.
  • Avainkuriiri toimittaa avaimet valitsemaasi osoitteeseen.
  • Vuokrasopimuksen mukainen muuttosiivous hoituu kätevästi ammattilaisten toimesta.
  • Kaikki Lumo-kotien palvelut ovat kätevästi käyttöönotettavissa My Lumo -palvelun kautta.

Muuttajan muistilista

Kokosimme kätevän muuttajan muistilistan. Nappaa talteen helpot vinkit muuttoon.

Tutustu tarkemmin
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu