Talotarinoita

Fillarilla Lumo-koteja bongaamaan!

Nyt polkupyörän selkään ja etsimään omaa unelmiesi Lumo-kotia! Tai sitten muuten vaan katsastamaan kaupungille, miten erilaisia ja ihania Lumo-koteja ympäri Helsinkiä löytyy. Kun kierrät reitin itse, näet samalla, miten hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä Lumo-kodit sijaitsevat.

235x174

Lumo-pyöräilykartta esittelee seitsemän uniikkia Lumo-taloa Helsingin kantakaupungissa ja sen liepeillä. Reitti kulkee Lauttasaaresta Hietalahden, Punavuoren ja Töölön kautta Vallilaan ja sieltä lopulta Kalasatamaan. Lataa alta kartta kännykkääsi ja lähde bongailemaan!

Onnellisten Lauttasaari

Luoteisväylä 18–20 edustaa kaunista rauhallista vanhaa Lauttasaarta

Lähdetään liikkeelle onnellisten saareksi kutsutusta Lauttasaaresta. Siellä 1958 rakennettu Luoteisväylä 18–20 edustaa kaunista rauhallista vanhaa Lauttasaarta. Tämä 1998 peruskorjattu talo sijaitsee lapsiperheiden ja aktiivisten liikkujien suosimalla alueella

Lauttasaaresta on loistavat julkiset yhteydet moneen suuntaan. Länsimetrolla matka keskustaan taittuu viidessä minuutissa ja keskustaan voi matkata helposti vaikka pyörällä tai kävellenkin. Myös palvelut ovat lähellä. Tämä kaikki on tärkeää Lumo-kotien asukkaille, joille vastuullisuus on tärkeä asumisen kriteeri.

Lauttasaaren vapaat Lumo-kodit täällä!

Kaunis ja eläväinen Hietalahdentori

Vanha Kemia ja Uusi Kemia ovat muuttumassa upeiksi uusiksi Lumo-kodeiksi vanhan arkkitehtuurin ehdoilla.

Kun Metropolia Ammattikorkeakoulu pari vuotta sitten muutti uusiin tiloihin, eri puolilta Helsinkiä vapautui useita kiinteistöjä kunnostettavaksi myös asumiskäyttöön. Kruununjalokivi oli varmasti Hietalahdentorin reunalla osoitteessa Abrahaminkatu 1–5 sijaitseva Teknillisen korkeakoulun entinen päärakennus. Sen julkisivu avautuu elämää täynnä olevalle Hietalahdentorille, jossa toimii suosittu Hietsun kirppis.

Hietalahdentorin kupeessa sijaitsee myös toinen Metropolia Ammattikorkeakoululta jäänyt rakennus. Osoitteissa Bulevardi 31 ja Lönnrotinkatu 34 sijanneet Vanha Kemia ja Uusi Kemia ovat muuttumassa upeiksi uusiksi Lumo-kodeiksi vanhan arkkitehtuurin ehdoilla.

Taiteilijoiden ja kulttuuriväen urbaani Punavuori

Annankatu 5 ja Iso Roobertinkatu 11 on rakennettu vuonna 1885

Haaveiletko rennosta asumisesta vanhassa kauniissa talossa Punavuoren parhailla paikoilla?

Nyt on ennennäkemätön hetki löytää juuri remontoitu uniikki Lumo-koti osoitteissa Annankatu 5 ja Iso Roobertinkatu 11. Vuonna 1885 rakennetun upean talon kodit vaihtelevat yksiöistä neliöihin, eikä kahta samanlaista ole. Vilkaisepa näitä ihania koteja tarkemmin!

Alueesta on helppo nauttia: taiteellista ilmapiiriä huokuvasta trendikkäästä Punavuoresta ei kulttuuria tai palveluita puutu. Kahvila- ja ravintolatarjonta on monipuolisempaa kuin monessa muussa kaupunginosassa: kokeilunhaluisella riittää kokeiltavaa!

Punavuoren vapaat Lumo-kodit täällä.

Rakastettu Töölö

Töölönkatu 11–15 on valmistunut vaiheittain vuosien 1925–1938 aikana.

Jatketaan seikkailua Helsingin vanhoissa kaupunginosissa. Vuorossa on puistoja, kauniita eri-ikäisiä rakennuksia ja lukuisia kulttuurinähtävyyksiä tarjoileva Töölö. Töölönkatu 11–15 on valmistunut vaiheittain vuosien 1925–1938 aikana. Alun perin talo on toiminut Weilin+Göösin kirjapainona ja toimistorakennuksena. Korkeita huoneita, leveitä ikkunalautoja, upeita kattoparruja ja kauniita ruutuikkunoita – täällä niitä on!

Moni Lumo-kodin asukas, kuten Hilla ja Nea, on löytänyt tästä mukavan yhteisöllisestä talosta paitsi kodin, myös uusia ystäviä.

Töölön vapaat Lumo-kodit täällä!

Satavuotias Vallilan Apinalinna

Arkkitehti Armas Lindgren piirsi noin sata vuotta sitten Vallilaan suuren työläiskorttelin.

Jos asunnot ovat pieniä, tarvitaan iso piha. Arkkitehti Armas Lindgren piirsi noin sata vuotta sitten Vallilaan suuren työläiskorttelin. Nyt paikalla on Suomen suurin yhtenäinen umpikortteli, jonka valtavan sisäpihan ympärillä on myös Lumo-koteja. Kortteli rajoittuu Somerontien, Sammatintien, Anjalantien ja Kangasalantien keskelle. Lumo-kodit sijaitsevat osoitteessa Somerontie 14.

Korttelin asukasluku oli suurimmillaan 1950-luvulla, ja tuolta ajalta uskotaan olevan myös talon Apinalinna-nimi.

– Pihapiirissä säntäili satoja lapsia, joista epäilemättä lähti kova meteli. Joku oli sitten kirjoittanut yhteen pylvääseen nimen ”apinalinna”, kertoi talon pitkäaikainen asukas Harri Ahola haastattelussa pari vuotta sitten.

Vallilan vapaat Lumo-kodit täällä!

Helposti ja modernisti Kalasatamassa

Capellan puistotie 4 on uutta merellistä Helsinkiä parhaimmillaan.

Kalasatama on uutta merellistä Helsinkiä parhaimmillaan. Sen rantakadun varrella sijaitseva Capellan puistotie 4 merinäköaloineen on oiva esimerkki siitä, miten nuoressa ja viihtyisässä kaupunginosassa asutaan. Toisaalla aukeavat Isoisänsilta ja Mustikkamaan lenkkimaastot, toisaalta kaupungin palvelut.

Ei siis ihme, että FightBack-liikkeen perustaja Pekka Hyysalokin mieltyi loistavien ulkoilumaastojen ja hyvin palvelujen keskellä sijaitsevaan Kalasatamaan ja Lumo-kotiin. ”Me vähän rakastuttiin tähän” Hyysalo toteaa.

Kalasataman vapaat Lumo-kodit täällä!

Lumo One – jotain ihan uutta

Vuonna 2022 valmistunut Lumo One -pilvenpiirtäjä on Suomen korkein vuokratalo.

Pyöräilylenkki huipentuu kohti korkeuksia kipuavan Lumo One -pilvenpiirtäjän äärelle. Tämä jos mikä on edelläkävijöiden ja uuden ajan kaupunkilaisten tapa asua! Talon alakerroksista löytyvät Redin kauppakeskus ja Kalasataman metroasema. Metrolla hurautat Helsingin rautatieasemalle 6 minuutissa, Itäkeskukseen 7 minuutissa ja Tapiolaan 19 minuutissa.

Vuonna 2022 valmistunut Lumo One on Suomen korkein vuokratalo. Sen korkeus on 120,5 metriä, ja kirkkaalla säällä näkyvyys sen yläkerroksista on peräti 41 kilometriä.

Katso vapaat Lumo One -kodit täältä!

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu