Talotarinoita

Lumo One -kotien asukkailla kaikki on käden ulottuvilla

Lumo One -kodeissa eletään kaikkien palvelujen keskellä – tai oikeastaan yläpuolella. Pilvenpiirtäjästä pääsee hissillä kauppakeskukseen ja metroon, ja muutkin palvelut löytyvät läheltä. Sijainnin kruunaavat meri ja erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

235x174

Syksyllä 2022 Helsingin Kalasatamaan valmistuva Lumo One -pilvenpiirtäjä on ainutlaatuinen rakennus, ja niin ovat sen välittömästä läheisyydestä löytyvät palvelutkin.

– Helppoon, vaivattomaan ja pitkäaikaiseen asumiseen kuuluu oleellisesti, että arjessa tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. Jos kellään, niin Lumo One -asukkailla tämä toteutuu täydellisesti, Lumo-kotien myyntijohtaja Ville Kilpi sanoo.

Hissillä Rediin ja metroasemalle

Aloitetaan suoraan kotien alapuolelta, jossa sijaitsevat vilkas kauppakeskus Redi ja Kalasataman metroasema.

– Lumo-kodin asukas pääsee kaupungin sykkeeseen helposti ja nopeasti hissillä. Ylhäällä asunnoissa hälinästä ei ole tietoakaan, vaan korkeuksissa voi ihailla omassa rauhassaan merellisiä maisemia.

1. Lumo One -pilvenpiirtäjän alapuolella, kauppakeskus Redissä on tilaa lähes 200 kauppaliikkeelle sekä 40 ravintolalle ja kahvilalle.

Redin kauppakeskuksesta löytyy käytännössä kaikki arjessa tarvittava. Siellä on laaja valikoima kauppoja, muun muassa hyvät ruokakaupat. Myös ravintolatarjonta on monipuolinen. Saman katon alla ovat myös viiden salin elokuvateatteri, kuntosali ja kiipeilyareena.

Kalasatamassa julkiset palvelutkin ovat lähellä

Helsingin kaupunki on alusta alkaen panostanut vahvasti uuden Kalasataman julkisiin palveluihin. Kivenheiton päässä Lumo One -pilvenpiirtäjästä sijaitsee terveys- ja hyvinvointikeskus, josta saa kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut lääkärien vastaanotosta hammashoitoon.

Kalasatamassa on tällä hetkellä kolme päiväkotia ja peruskoulu. Puolen kilometrin päässä Lumo One -pilvenpiirtäjästä sijaitsevassa koulussa toimivat nyt luokat 1–3, mutta asteittain sinne siirtyvät myös alueella asuvat yläkoululaiset.

– Helsingin kaupunki on ottanut kiitettävästi huomioon, että julkiset palvelut tulevat Kalasatamaan samaan aikaan, kun aluetta vielä rakennetaan. Palveluja ei tarvitse lähteä hakemaan kauempaa, Kilpi toteaa.

Helppoon asumiseen kuuluu, että arjessa tarvittavat palvelut ja ovat helposti saavutettavissa. Lumo One -kotien asukkailla kaikki on lähellä, toteaa Ville Kilpi.

Lumo One uuden kaupunkikulttuurin keskipisteessä

Helsingin itäisestä kantakaupungista on tullut viime vuosina uuden yhteisöllisen kaupunkikulttuurin keskus. Lumo One on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä esimerkiksi ruokakulttuuristaan ja rennosta tunnelmastaan tunnetusta Teurastamon alueesta.

– Korona-aikana tapahtumat ovat olleet vähissä, mutta toivotaan että Lumo One -pilvenpiirtäjän valmistuessa syksyllä 2022 Teurastamon alueesta on tullut jälleen kaupunkilaisten yhteinen olohuone. Sieltä löytyy esimerkiksi grillauspaikkoja, Kilpi mainitsee.

2. Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alue on jatkuvasti elävä tapahtumakeskus aivan Kalasataman vieressä.

Lumo One -kotien välittömässä läheisyydessä on myös ainutlaatuinen ja jatkuvasti muuttuva Suvilahden teollisuusmiljöö, jonka monet kulttuuritoimijat ja suurten yleisötapahtumien järjestäjät ovat ottaneet omakseen. Tunnetuin tapahtuma on vuosittain järjestettävä Flow Festival.

– Lumo One -asukkaat voivat seurata Suvilahden tapahtumia omasta ikkunastaan, Kilpi sanoo.

Yhteisöllisyys korostuu myös pilvenpiirtäjän yhteisissä asukastiloissa. Esimerkiksi ylimmän kerroksen klubitilassa ja sen hulppealla terassilla voi ihailla kirkkaalla säällä jopa 41 kilometrin päähän ulottuvia merellisiä maisemia.

Lisää faktoja Lumo One -pilvenpiirtäjästä

Kirkkaalla säällä Kalasataman Lumo One -talosta voi nähdä jopa 41 kilometrin päähän. Kuvassa Lumo One vielä valmistumisvaiheessa.

Julkisilla kulkuvälineillä joka suuntaan

Vaivattomaan kaupunkiasumiseen kuuluvat oleellisesti myös hyvät kulkuyhteydet. Kilpi huomauttaa, että Kalasatamaa parempaa julkisen liikenteen solmukohtaan saa kaupungista hakemalla hakea.

– Kalasatamaan ja sieltä muualle liikkuminen on helppoa kulkuvälineestä riippumatta. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee kätevästi kaikkiin suuntiin.

Metro on todella nopea tapa liikkua Kalasatamasta itään tai länteen. Helsingin keskustaan sillä hujauttaa kuudessa minuutissa.

3. Metro vie Lumo One -asukkaan Kalasatamasta nopeasti länteen ja itään. Helsingin rautatieasemalle matka kestää vain 6 minuuttia, Tapiolaan 19 minuuttia ja Itäkeskukseen 7 minuuttia.

Lumo One -pilvenpiirtäjän ohi kulkee myös viisi raitiovaunulinjaa, joilla pääsee esimerkiksi Käpylään, Arabiaan ja Kallioon. Kattava verkosto täydentyy vuonna 2024 Pasilaan kulkevalla ratikkalinjalla. Muutaman vuoden kuluttua ratikalla pääsee myös Laajasalon suuntaan, kun Kruunusillat valmistuvat.

Uudet siltayhteydet nopeuttavat myös pyöräilyä ja kävelyä, sillä raiteiden ohella niihin tulevat väylät jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Metron ja ratikkalinjojen lisäksi Kalasatama osuu lisäksi useiden bussireittien varrelle eri puolille pääkaupunkiseutua.

– Kalasatama sopii myös autoilijoille, sillä viereistä Itäväylää pitkin pääsee nopeasti liikkeelle. Halutessaan Lumo One -kotien asukas voi varata itselleen autopaikan alakerran pysäköintihallista, jonne pääsee kätevästi hissillä säällä kuin säällä kuivin jaloin, Kilpi sanoo.

Merellinen ympäristö hemmottelee Lumo One -talon asukkaita

Kalasatama edustaa uutta merellistä Helsinkiä parhaimmillaan, sillä rantoja ja kanavia pitkin voi kiertää vaikkapa Sompasaareen tai suunnata Arabianrannan rantapuistoon. Lumo One -asukkaiden lähin ulkoilupaikka löytyy viereisestä Kalasatamanpuistosta, jossa on laajan ruohokentän ohella skeitti- ja leikkipuisto.

4. Kalasataman valmistumisen myötä Lumo One -asukkaat ja muut kaupunkilaiset saavat yli kuusi kilometriä ulkoiluun sopivaa rantaviivaa.

Kaukana eivät ole myöskään Mustikkamaa ja Korkeasaari. Puolentoista kilometrin matka Mustikkamaan uimarannalle tai tenniskentille taittuu nopeasti kävellen tai pyörällä Isoisänsiltaa pitkin. Kesällä siellä voi nauttia kesäteatterista.

Kalasatamasta voi myös tehdä helposti retkiä Vanhankaupunginselän toisella puolella sijaitsevaan Lammassaaren virkistysalueelle ja Viikki-Vanhankaupunginlahdelle, joka on Helsingin suurin luonnonsuojelualue. Lintubongarit ovat havainneet siellä kautta aikain yli 300 lintulajia.

5. Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue on ainutlaatuinen kohde Euroopassa, sillä yhtä lajirikkaita ja monipuolisia luontokohteita löytyy harvasta pääkaupungista. Suojeltu alue on 326 hehtaaria.

Samaan suuntaan on hyvä lähteä talvella myös hiihtämään. Lähin latu lähtee Hermannin rantatien päästä, josta voi kiertää Arabianrannan kautta Vanhaselän lahden ja jatkaa edelleen Herttoniemen urheilupuiston mainioille laduille.

Saatavilla nyt upouusia Lumo-koteja – tutustu ja vuokraa omasi!

Unelmoitko uudesta? Verkkokaupastamme löydät uutuuttaan hohtavia unelmakoteja monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Tutustu uutuuksiin