Omilla kulmilla

Vantaan Pähkinärinne – luontoa ja arkkitehtuurin lumoa

Pähkinärinteessä vihreys, yhteisöllisyys ja arkkitehtuuri kohtaavat. Arkkitehti ja Pähkinärinne-seuran puheenjohtaja Arno de la Chapelle arvostaa etenkin alueen ainutkertaista kaupunkikuvaa. Pähkinärinne on modernin rakentamisen arvokohde sekä sopiva yhdistelmä kaupunkielämää ja luontoa.

235x174

”Aikoinaan muutin alueelle edullisen hintatason vuoksi. Saimme tuolloin myös perheenlisäystä ja alue oli hyvä lapsille, sukulaisiakin oli lähellä”, de la Chapelle muistelee ensimmäisiä asuinvuosiaan Pähkinärinteessä.

Pähkinärinne houkuttelee yhä edelleen lapsiperheitä, sillä alueella
on sekä koulu että päiväkoteja. Myös muut peruspalvelut ovat kunnossa: kaksi ostoskeskusta, lähikauppa, hammashoitola ja kirjasto löytyvät läheltä. Innokkaat puutarhurit saavat kätensä multaan, sillä Pähkinärinteen palstaviljelyalue on asukkaiden käytössä.

Arno de la Chapelle nauttii Pähkinärinteen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista.

”Tänne on saatu asukasaktiivisuuden ansiosta myös apteekki takaisin”, de la Chapelle iloitsee.

Kattavampia palveluja kaipaavalle Myyrmäen ostoskeskus Myyrmanni on lyhyen ajomatkan päässä ja julkiset kulkuyhteydet muualle pääkaupunkiseudulle toimivat. Esimerkiksi Helsinkiin pääsee bussilla puolessa tunnissa.

Pähkinärinne hemmottelee myös koiria hyvillä ulkoilumaastoilla.

Vantaan kaunein katu löytyy Pähkinärinteestä

Vaahteroiden kehystämä Lammaslammentie on valittu Vantaan kauneimmaksi kaduksi. Myös Lumo-kotien asukkaat pääsevät nauttimaan siitä, sillä tie vie uusilta Lumo-kodeilta Lammaslammen rantaan asti.

Kauniilla kadulla on erityinen paikka myös de la Chapellen sydämessä, sillä se on hänenkin entinen kotikatunsa.

”Lammaslammentien vaahterat johdattavat tunnelmallisesti Lammaslammelle. Yhteydet lähimetsiin ja luontoon tekevät alueesta hyvän paikan asua. Myös luonnonsuojelualueet ovat lähellä.”

Lammaslammen kiertää mukava lenkkipolku.

Koirienkin viihtyvyys Pähkinärinteessä on taattu. Lammaslammen pohjoispuolella on koirien oma uimaranta ja lammen ympäri kulkee viihtyisä, noin puolentoista kilometrin pituinen lenkkipolku. Lammen ympäristöstä löytyy lisäksi golf- ja kuntoradat monipuolisempaa liikuntaa kaipaaville asukkaille.

Punainen ja sininen luovat omaleimaisen ilmeen

Arno de la Chapelle tuntee Pähkinärinteen arkkitehtuurin kuin omat taskunsa – hän on aikanaan tehnyt diplomityönsä Pähkinärinteestä.

Arno de la Chapelle tuntee Pähkinärinteen arkkitehtuurin kuin omat taskunsa – hän on aikanaan tehnyt diplomityönsä aiheesta. Hänen mukaansa Pähkinärinteen vetonaula on sen yhtenäinen, maltillisen tehokas rakennuskanta sekä rakennuksissa käytetyt laadukkaat materiaalit.

”Nuorena arkkitehtina minua harmitti eri alueiden mauttomat peruskorjaukset. Halusin varmistaa, ettei tällaista virhettä käy Pähkinärinteessä. Siksi tein suunnitelman alueen kehittämisestä sekä korjausohjeet. Kaupunki innostui tästä”, de la Chapelle toteaa.

Pähkinärinteen katukuvassa korostuu punaisen ja sinisen sävyt. Ne luovat alueelle yhtenäisen ilmeen ja toistuvat rakennusten eri yksityiskohdissa. Sävyt on huomioitu myös uusissa Lumo-kodeissa.

Uudet asukkaat muuttavat Pähkinärinteen Lumo-koteihin loppuvuoden 2023 aikana.

Yhteisöllisyyden riemua

Pähkinärinteessä alueen yhteisöllisyyttä vaalitaan säännöllisesti erilaisilla tapahtumilla. Esimerkiksi lapsille järjestetään hiihto- ja juoksukilpailuja. Kesäisin nautitaan Lammasrockista ja Kino Lammaslammen esityksistä. Asukkaat osallistuvat lisäksi vuosittain siivoustalkoisiin, joissa pidetään huolta Lammaslammen ympäristöstä.

Pähkinärinteen tuleville asukkaille de la Chapelle lähettää terveisiä:

”Tervetuloa! Pähkinärinteessä on hyvät liikenneyhteydet, mutta sitäkin tärkeämpää on alueen erinomainen luontoyhteys.”

Arno de la Chapellen suosikit Pähkinärinteessä:

  1. Lammaslampi
  2. Kino Lammaslampi
  3. Lammasrock

11.12.2023 (Muokattu 25.4.2024)

Teksti Vapa Media

Kuvat Vapa Media

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu