Pitsa voi olla myös kesäruoka: nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapitsa
Pitsasta voi nauttia kesälläkin, kun pitää täytteet riittävän kevyenä ja koristelee kokonaisuuden kunnon kasalla rucolaa, punasipulia ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
¼ tl sokeria
1 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
½ prk (400 g) maustettua tomaattikastiketta
1 pkt (250 g) maustettua nyhtökauraa
3 rkl oliiviöljyä
2–3 palloa buffala mozzarellaa
250 g kirsikkatomaattia
Päälle
1 ruukku rucolaa
2 rkl oliiviöljyä
½ punasipuli
½ dl kurpitsansiemeniä
(valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta)
- Tee pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa neljään osaan. Kauli suoraan leivinpaperin päälle pyöreä pitsa tai yksi iso peltipitsa.
- Levitä tomaattikastike pohjalle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä kastikkeen päälle. Sekoita nyhtökauran joukkoon oliiviöljy ja levitä tomaattikastikkeen päälle.
- Paista uunissa 250 asteessa tasalämmössä noin 12 minuuttia tai kuumassa grillissä pitsakiven päällä.
- Sekoita rucola ja öljy. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita rucolan joukkoon. Levitä kuuman pitsan päälle. Viimeistele kurpitsansiemenillä ja halutessasi valkosipulimajoneesilla.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Sisusta ja tuunaa
Tee vuokrakodista persoonallinen yhdistelemällä uutta ja vanhaa
- Vastuullisuustekoja
Aitajuoksija Viivi Lehikoinen: ”Matkalla tulee oltua lähes puolet vuodesta, joten kotia osaa arvostaa erityisen paljon.”
- Kestävä elämäntapa
Lumo-kotien bonushaaste energiansäästöön: turhakkeet tarkasteluun!
- Kestävä elämäntapa
Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä