Kestävä elämäntapa

Pitsa voi olla myös kesäruoka: nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapitsa

Pitsasta voi nauttia kesälläkin, kun pitää täytteet riittävän kevyenä ja koristelee kokonaisuuden kunnon kasalla rucolaa, punasipulia ja paahdettuja pinjansiemeniä.

235x174

Pohja

2 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

¼ tl sokeria

1 rkl öljyä

noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

½ prk (400 g) maustettua tomaattikastiketta

1 pkt (250 g) maustettua nyhtökauraa

3 rkl oliiviöljyä

2–3 palloa buffala mozzarellaa

250 g kirsikkatomaattia

Päälle

1 ruukku rucolaa

2 rkl oliiviöljyä

½ punasipuli

½ dl kurpitsansiemeniä

(valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta)

  1. Tee pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa neljään osaan. Kauli suoraan leivinpaperin päälle pyöreä pitsa tai yksi iso peltipitsa.
  3. Levitä tomaattikastike pohjalle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä kastikkeen päälle. Sekoita nyhtökauran joukkoon oliiviöljy ja levitä tomaattikastikkeen päälle.
  4. Paista uunissa 250 asteessa tasalämmössä noin 12 minuuttia tai kuumassa grillissä pitsakiven päällä.
  5. Sekoita rucola ja öljy. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita rucolan joukkoon. Levitä kuuman pitsan päälle. Viimeistele kurpitsansiemenillä ja halutessasi valkosipulimajoneesilla.

17.5.2018 (Muokattu 17.6.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat Jorma Marstio Otavamedia

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi