Vastuullisuustekoja

Lumo-kotien asukkaat arvostavat kestävää asumista ja yhteisöllisyyttä

Lumo-kodeissa asutaan vastuullisesti. Kestävän elämäntavan lisäksi asukkaat arvostavat sosiaalista vastuuta. Lumo-asukkaiden kestävään elämäntapaan kuuluu esimerkiksi huolellista kierrättämistä ja energiansäästöä.

235x174

Vastuullinen asuminen on tehty Lumo-kodeissa helpoksi ja vuosittaisen vastuullisuuskyselyn mukaan 72 % kyselyyn vastanneista asukkaista pitääkin vuokranantajaansa vastuullisena tai erittäin vastuullisena toimijana.

“Vastuullisuusasiat selvästi kiinnostavat, sillä vuoden 2023 kyselyyn vastasi ennätysmäärä eli yhteensä 2040 asukasta”, Lumo-kotien vastuullisuuspäällikkö Niina Turri iloitsee.

”Olemme erittäin iloisia asukkaidemme aktiivisuudesta ja ehdotuksista. Asukkaille suunnattu vastuullisuuskysely on erinomainen keino varmistaa, että kehitämme toimintaamme linjassa asukkaiden toiveiden ja odotusten kanssa”, Turri kertoo.

Asukkailta kysyttiin ideoita entistä vastuullisempaan arkeen sekä ajatuksia yhteisöllisyyden, turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseen.

Tällä kertaa vastuullisuuskyselyssä asukkailta toivottiin erityisesti avointa palautetta – ja sitä saatiinkin runsaasti. Asukkaiden palautteet on huomioitu vuoden 2024 toiminnansuunnittelussa.

“Aiempien kyselyiden pohjalta on syntynyt esimerkiksi lajittelun ja kierrätyksen teemavuosi”, kertoo Turri.

"Vuoden 2023 lajittelun ja kierrätyksen teemavuoden tärkeä työ jatkuu ja kiinnitämme erityistä huomiota talojen lajittelupisteiden siisteyteen ja toimivuuteen. Lisäksi keskitymme uusien huoltokumppanien ohjaukseen ja seurantaan; olemme entistä vahvemmin läsnä asukkaiden ja kumppanien arjessa.", Turri jatkaa.

Lumo-kotien asukkaat toivovat, että myös asumisen yhteisöllisyyttä kehitetään. Vastauksissa toivottiin enemmän yhteisiä tilaisuuksia asukkaille, joka lisäisi entisestään asumisen viihtyisyyttä sekä turvallisuuden tunnetta, kun naapurit tulevat tutuiksi. Vastauksissa kiiteltiin myös sitä, että vastuullisuusasioita kehitetään koko ajan ja niistä tiedotetaan riittävästi.

”Lumo-kodeissa pyritään pieneen hiilijalanjälkeen ja yhteisölliseen asumiseen”, yksi kyselyyn vastanneista kiteyttää.

Samoilla linjoilla on myös Turri:

”Tämänkin kyselyn tulosten valossa sosiaalisen vastuun tärkeimpiä osa-alueita meille on asumisen yhteisöllisyyden lisääminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi asukasiltojen järjestämistä asukkaiden toiveiden mukaisesti sekä Lumo-tiimitoiminnan aktiivista tukemista. Myös yhteiskäyttötiloilla on tärkeä rooli yhteisöllisyyden edistämisessä."

Lumo-kotien vastuullisuuskysely

Lumo-kotien vastuullisuuskysely toteutetaan vuosittain. Kyselytutkimuksen tarkoituksena oli saada selville, mikä on asukkaiden mielestä tärkeintä asumisen vastuullisuudessa. Vuoden 2023 tutkimus toteutettiin kesäkuussa My Lumo -palvelun kautta ja vastauksia saatiin 2040 kappaletta.

5.3.2024 (Muokattu 6.3.2024)

Teksti Vapa Media

Kuvat Vapa Media

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu