Kestävä elämäntapa

Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä

Paistettu riisi on täydellinen hävikkiruoka, johon uppoaa lähes kaikki tähderuoka, mitä jääkaapista löytyy. Edellispäivänä keitetyn riisinlopun kaveriksi kuumalle pannulle kelpaavat niin liha, kala, kasvikset, tofu kuin kananmunakin.

235x174

Näitä tarvitset

  • noin 6 dl valmiiksi keitettyä, jääkaappikylmää riisiä
  • öljyä paistamiseen
  • 1–2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • (1 rkl inkivääriä raastettuna)
  • kasviksia, myös pakasteet käyvät
  • noin 200 g jauhelihaa, broileria, katkarapuja tai tofua
  • (50 g pekonia, pepperonia tai chorizo-makkaraa suikaloituna)
  • 1–2 kananmunaa
  • 1–2 rkl kalakastiketta
  • 1–2 rkl seesamiöljyä

Jos käytät raakaa jauhelihaa tai broileria, paista se ensin pannulla kypsäksi ja siirrä sitten syrjään odottamaan. Paista myös tofuun rapea pinta.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, jos käytät sitä. Kuutioi käyttämäsi kasvikset. Suikaloi makkara, jos käytät sitä.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulinkynsiä ja inkivääriä öljyssä. Lisää joukkoon kuutioidut kasvikset sekä suikaloitu pekoni tai makkara. Anna paistua muutama minuutti.

Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Jos käytät pakastevihanneksia, lisää ne tässä vaiheessa joukkoon ja kuumenna. Lisää myös jauheliha, broileri, katkaravut tai tofu.

Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa.

Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä maun mukaan. Halutessasi voit kruunata annoksen kananmunalla.

17.12.2020 (Muokattu 22.6.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat iStock

Saatavilla nyt upouusia Lumo-koteja – tutustu ja vuokraa omasi!

Unelmoitko uudesta? Verkkokaupastamme löydät uutuuttaan hohtavia unelmakoteja monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Tutustu uutuuksiin