Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä
Paistettu riisi on täydellinen hävikkiruoka, johon uppoaa lähes kaikki tähderuoka, mitä jääkaapista löytyy. Edellispäivänä keitetyn riisinlopun kaveriksi kuumalle pannulle kelpaavat niin liha, kala, kasvikset, tofu kuin kananmunakin.
Näitä tarvitset
- noin 6 dl valmiiksi keitettyä, jääkaappikylmää riisiä
- öljyä paistamiseen
- 1–2 sipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- (1 rkl inkivääriä raastettuna)
- kasviksia, myös pakasteet käyvät
- noin 200 g jauhelihaa, broileria, katkarapuja tai tofua
- (50 g pekonia, pepperonia tai chorizo-makkaraa suikaloituna)
- 1–2 kananmunaa
- 1–2 rkl kalakastiketta
- 1–2 rkl seesamiöljyä
Jos käytät raakaa jauhelihaa tai broileria, paista se ensin pannulla kypsäksi ja siirrä sitten syrjään odottamaan. Paista myös tofuun rapea pinta.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, jos käytät sitä. Kuutioi käyttämäsi kasvikset. Suikaloi makkara, jos käytät sitä.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulinkynsiä ja inkivääriä öljyssä. Lisää joukkoon kuutioidut kasvikset sekä suikaloitu pekoni tai makkara. Anna paistua muutama minuutti.
Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Jos käytät pakastevihanneksia, lisää ne tässä vaiheessa joukkoon ja kuumenna. Lisää myös jauheliha, broileri, katkaravut tai tofu.
Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa.
Mausta kalakastikkeella ja seesamiöljyllä maun mukaan. Halutessasi voit kruunata annoksen kananmunalla.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Kurkistus kotiin
Ulkoilua ja uusia, yhteisiä muistoja – Liuksialan perheen lempikulmat Lahden Anttilanmäessä
- Vastuullisuustekoja
Aitajuoksija Viivi Lehikoinen: ”Matkalla tulee oltua lähes puolet vuodesta, joten kotia osaa arvostaa erityisen paljon.”
- Kestävä elämäntapa
Lumo-kotien bonushaaste energiansäästöön: turhakkeet tarkasteluun!
- Lumo vinkkaa
Yhteiseen pöytään kokoontuminen on aina erityistä – Emma Ranteen resepti onnistuneisiin juhliin