Lumo-tiimit ja yhteisö

Lumo-tiimin raha-asiat hoituvat näppärästi kortilla

Capellan puistotien aktiivinen Lumo-tiimi pääsi eroon kuittirumbasta, kun he saivat tiimin Lumo-rahan käyttöönsä S-Business-korttina. Enää eivät yhteisten juhlien ja tapahtumien laskut kierrä tiimiläisten omien tilien kautta.

235x174

Capellan puistotie 4:ssä Kalasatamassa talon asukkaita hemmotellaan merellisellä sijainnilla ja yhteisillä palveluilla. Alakerran kuntosali on kaikkien käytössä, ja seitsemännen kerroksen lämmitetyllä ja lasitetulla kattoterassilla voi katsella kaupungin kattojen yli.

Asukkaiden viihtyisyydestä pitää huolta myös aktiivisista asukkaista koostuva Lumo-tiimi. Aktiivien panoksesta on iloa kaikille: Lumo-tiimin avulla on saatu taloon paljon yhteistä hyvää terassikukista ja pihan grillistä kuntoiluvälineisiin.

Lumo-tiimi on hankkinut kattoterassille kukkia ja hyötykasveja.

– Tällä hetkellä meitä aktiivisia järjestäjiä on viisi, kertoo Lumo-tiimin vetäjä Johanna Rännäli.

Rännäli on ollut mukana talon Lumo-tiimin toiminnassa alusta saakka. Hän houkutteli kiinnostuneita yhteen talon Facebook-ryhmässä, ja näin tiimi syntyi. Ydintiimi on pysynyt kuitenkin jo vuosia samana, mutta uudet tiimiläiset ovat aina tervetulleita.

– Sitoutuneella porukalla saamme suunniteltua toimintaa pitkäjänteisesti.

Varjofestareita ja treffit seiskassa

Capellan puistotien asukkailla on käytössään yhteinen kattoterassi, jossa on kymmenen neliön lämmitetty tila ja sen päälle suuri lasitettu terassi. Täällä myös Lumo-tiimi kokoontuu säännöllisesti ”treffeille seiskassa” ja kutsuu uusia asukkaita tutustumaan taloon ja toimintaan.

Viihtyisässä tilassa on järjestetty myös yhteisiä juhlia, esimerkiksi viininmaisteluilta erään asiantuntevan asukkaan johdolla. Syksylle on suunnitteilla ainakin tunnelmallinen halloween-juhla.

Kattoterassi on Lumo-tiimin ja asukkaiden ahkerassa käytössä etenkin kesäaikaan.

Terassilta on myös hyvät näkymät läheiselle Suvilahden alueelle, jossa järjestetään erilaisia festareita. Lumo-tiimi onkin varannut terassitilan ja hankkinut asukkaille purtavaa esimerkiksi Tuskan, Flow’n ja We Love The 90’s -festivaalin aikana.

– Avaamme vain parvekelasit, ja voimme seurata tapahtumia sitten yhdessä.

Lumo-tiimiläiset myös lenkkeilevät yhdessä Mustikkamaalla ja kokoontuvat välillä yhdessä talon kuntosalille. Liikuntatuokioista laitetaan aina tieto talon Facebook-ryhmään, ja niihin ovat tervetulleita kaikki asukkaat.

Tarvittavat hankinnat hoituu helposti

Vielä Capellan puistotie 4:n Lumo-tiimin alkuaikoina vuonna 2015 yhteiset kulut katettiin ostamalla tarpeet omaan piikkiin ja hakemalla sitten kulukorvauksia. Jo toisena vuonna käyttöön saatiin kuitenkin Lumo-tiimeille tarkoitettu S-Business-kortti, joka vapauttaa asukkaat kuittien pyörittämisestä.

Kortti toimii S-ryhmän toimipaikoissa. Kauppojen valikoimasta on löytynyt kaikki, mitä Lumo-tiimi on tarvinnut.

– Kortti on toiminut oikein hyvin! Rännäli kehuu.

Kortti toimii S-ryhmän toimipaikoissa. Johanna Rännälin mielestä valinta on hyvä, sillä kauppojen valikoimasta on aina löytynyt kaikki tarvittava, myös terassin kesä- ja talvikukat sekä talon kuntosalille hankitut hyppynarut ja painot. Toisaalta kortti käy tarvittaessa myös nopeilla reissuilla lähikaupassa.

Isännöitsijä tiimin tukena

– Lumo-rahan saamiseksi meidän ei tarvitse tehdä kuin vuosittain toimintasuunnitelma isännöitsijälle. Siinä kaikki, Rännäli tiivistää.

Ostoksista ei myöskään tarvitse jälkikäteen raportoida sen enempää. Kortin käyttöä valvoo talon isännöitsijä, joka tarvittaessa kysyy lisätietoja. Isännöitsijä on muutenkin Lumo-tiimille tärkeä yhteistyökumppani, jonka kanssa ajatuksia voidaan pallotella.

Viimeksi tiimi ehdotti, että asukkaat menisivät illallisristeilylle Itä-Helsinkiin. Isännöitsijä nappasikin ajatuksesta kiinni, ja nyt risteily toteutuu elokuussa laajemmin yhdessä myös Leonkadun Lumo-asukkaiden kanssa. Merellistä Helsinkiä on tulossa ihailemaan nelisenkymmentä asukasta.

– Risteilystä tulee tosi mukava, vähän erilaista kivaa yhdessä. Tällainen kiinnostava ohjelma vetää alueen kiireisiä asukkaita hyvin yhteen.

Lumo-tiimi levittää hyvää mieltä

  • Lumo-tiimi on aktiivisten asukkaiden porukka, joka järjestää talonsa asukkaille mukavaa yhteistä tekemistä.
  • Mukaan pääsevät kaikki halukkaat. Jos talossa ei vielä ole Lumo-tiimiä, sen perustaminen on helppoa.
  • Tiimi voi rahoittaa toimintaansa Lumo-rahalla, jonka suuruus määräytyy talon koon mukaan.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu