Lumo-tiimit ja yhteisö

Lumo-tiimi innostaa asukkaita viihtymään yhdessä

Aina ei viitsisi syödä yksin, pelkkä puhelin seuranaan. Siksi Lumo-tiimi järjestää silloin tällöin kaikenlaista kivaa tekemistä kaikille talosi asukkaille. Lähde mukaan nauttimaan Lumo-tiimin työn tuloksista tai liity tiimiin – pääset suunnittelemaan talon tapahtumia ja päättämään yhteisten rahojen käytöstä.

235x174

Risteily kotikaupungin edustalla, linnunpönttötalkoot pihapiirissä, retki kesäteatteriin tai kansallispuistoon, tunnelmalliset joulujuhlat kerhohuoneella, venetsialaiset taloyhtiön grillin ympärillä, yhteiset vihannes- ja kukkalaatikot pihalla tai kattoterassilla, pääsiäismunien maalaustalkoot, yhteisten tilojen sisustustalkoot, perinteiset pihatalkoot illanistujaisineen, yhteiset juoksu- tai kävelylenkit, Facebook-ryhmä asukkaille…. Mitä vielä?

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Muun muassa tällaisia mukavia asioita Lumo-tiimit ovat järjestäneet Lumo-kotien asukkaille. Minkälaista toimintaa teidän talossanne kaivattaisiin? Mikä saisi asukkaat innostumaan yhteisestä ajanvietosta?

Lumo-tiimi on oman talon hupijoukot

Lumo-tiimi on oman talon väestä koottu vapaaehtoisten porukka, joka järjestää kivaa tekemistä ja toimintaa koko talon väelle. Pitkään Lumo-talossa asuneet tunnistavat tiimin myös sen aiemmalla nimellä talotoimikunta.

Byrokraattiselta ja vanhahtavalta kalskahtava toimikunta-nimi vaihtui tänä vuonna rennompaan Lumo-tiimiin. Yhdessä tekeminen on helppoa ja hauskaa, ja jäykkyys ja kankeus haluttiin pois myös tiimin nimestä. Viralliset kokoukset pöytäkirjoineen ovat mennyttä aikaa.

Kannattaa lähteä mukaan Lumo-tiimin toimintaan. Siellä saat äänesi kuulumaan, voit vaikuttaa yhteisiin asioihin ja solmit ystävyyssuhteita naapureihisi. Yhdessä moni asia on mukavampaa kuin yksin!

Lumo-tiimi päättää itse, miten se toimii. Tiimi ideoi mukavaa yhteistä tekemistä, toteuttaa suunnitelmat ja sopii työnjaosta keskenään. Yksi tiimiläisistä nimetään Lumo-tiimin vetäjäksi, joka toimii yhteyshenkilönä isännöitsijän ja joskus myös Kojamon kanssa. Mitään virallista vastuuta vetäjällä ei kuitenkaan ole.

Mukaan Lumo-tiimiin!

Saat Lumo-tiimin vetäjän yhteystiedot meiltä, kun otat yhteyttä My Lumo -palvelussa tai asiakaspalvelun kautta. Sitten vain nykäiset Lumo-tiimin vetäjää hihasta, rimpautat ovikelloa tai laitat viestin, ja olet mukana Lumo-tiimissä.

Käytössä Lumo-raha

Jokainen Lumo-tiimi voi saada käyttöönsä Lumo-rahaa. Sen suuruus määräytyy taloyhtiön koon mukaan. Rahojen käytöstä tiimi päättää itse – niin kuin kaikesta muustakin toiminnastaan.

Tiimin yhteistyökumppani rahan saamiseksi on isännöitsijä. Isännöitsijään saat yhteyden My Lumo-palvelussa. Tiimi toimittaa isännöitsijälle toimintasuunnitelman tulevalle vuodelle, joko vapaamuotoisen tai verkosta löytyvälle valmiille lomakepohjalle tehdyn. Toimintasuunnitelma on ainoa asiakirja, joka Lumo-tiimin on täytettävä Lumo-rahan saamiseksi.

Tämän jälkeen Lumo-tiimi voi pyytää isännöitsijää tilamaan S-business-kortin, jota tiimiläiset pystyvät käyttämään niin kauan kuin Lumo-rahaa riittää. Kuittirumbaa tai tositteiden lähettelyä ei tarvita, kun tiedot kortilla tehdyistä ostoksista kulkeutuvat suoraan isännöitsijälle ja Kojamolle. Simppeliä ja näppärää.

Lumo-rahaa talosi saa joka kuukausi 0,046 €/asuinneliömetri. Jos talossa on 2 000 asunneliötä, talo voi saada vuodessa noin 1 100 € Lumo-rahaa

Talollesi varattu Lumo-raha jää käyttämättä, jos teillä ei ole Lumo-tiimiä!

Jos Lumo-tiimiä ei ole

Ihan kaikissa Lumo-taloissa ei Lumo-tiimiä vielä ole. Se on harmi, sillä sen lisäksi, että Lumo-tiimi järjestää mukavia asioita ja kivaa tekemistä, tiimissä toimiminen on myös mukava harrastus. Ilman tiimiä käyttämättä jää myös talolle kuuluva Lumo-raha.

Lumo-tiimin perustaminen on yksinkertainen juttu, jonka voi tehdä kuka tahansa talon asukas. Jos innostut, ota meihin yhteyttä My Lumo -palvelun tai asiakaspalvelun kautta. Viestimme asiasta isännöitsijälle, joka voi pyytää koolle asukaspalaverin. Palaveriin voivat osallistua kaikki talon asukkaat. Useimmiten tästä joukosta löytyy tarpeeksi innokkaita asukkaita, ja näin Lumo-tiimi on syntynyt!

Isännöitsijä toimittaa Lumo-tiimin vetäjän yhteystiedot Kojamoon ja tiimi on valmis toimimaan.

Tapahtumia ja tarpeellisia hankintoja

Lumo-tiimi voi järjestää juuri sellaista kivaa, hauskaa tai hyödyllistä koko talon väelle kuin mitä tiimi ja asukkaat päättävät – juhlia, talkoita, tapahtumia jos jonkinlaisia. Rajoja ei ole: Helsingin Hernesaarenkadulla päätettiin julistaa taidekilpailu, jolla talon edessä nököttävä harmaa sähkökaappi sai uuden ilmeen, Vantaan Vaaralassa taas askarreltiin porukalla linnunpönttöjä.

Tapahtumien ohella Lumo-tiimi voi tehdä taloon tarpeellisia hankintoja. Halutaanko teidän taloonne grilli, kesäkukkia vai kenties kuntoiluvälineitä kerhohuoneelle?

Lumo-tiimi voi kysellä ideoita yhdessä tekemiseen asukkailta. Monissa Lumo-taloissa pyörii esimerkiksi oman talon Facebook- tai WhatsApp-ryhmä, jossa asukkaiden näkemykset ja mielipiteet tulevat hyvin esille.

Eikä kaikkea tarvitse keksiä itse. Täältä löydät vinkkejä ja esimerkkejä siitä, mitä kaikkea hauskaa muut Lumo-tiimit eri puolilla maata ovat järjestäneet. Tutki, inspiroidu ja monista parhaat ideat oman talonne käyttöön!

21.11.2018 (Muokattu 20.5.2022)

Teksti Paula Ristimäki

Kuvat Anton Reenpää

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi