Talotarinoita

Lumo One – kestävän asumisen pilvenpiirtäjä

Haluaisitko asua vastuullisesti asumisviihtyvyydestä tinkimättä? Lumo One -pilvenpiirtäjän kodit on suunniteltu sinua varten.

235x174

Kalasatamaan nousevan Lumo One -pilvenpiirtäjän asuntojen suunnittelussa asumisviihtyvyys ja vastuullisuus ovat kulkeneet käsi kädessä alusta alkaen. Kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet ovat muuttuneet käytännön ratkaisuiksi ja viihtyisäksi asumiseksi urbaanin kaupunkiympäristön ja luonnon solmukohdassa.

Lukuisat vastuullisuusseikat – kuten energiatehokkuus, yhteisöllisyys ja liikkuminen – on toteutettu ennen kaikkea asumisviihtyvyys edellä. Asumisen muotoja on samalla ravisteltu: jokaisesta asunnosta löytyy muun muassa oma viherhuone parvekkeen sijaan.

Upea viherhuone tuo väriä asuntoihin.

– Asukas voi hyödyntää viherhuonetta esimerkiksi puutarhana tai hyötyviljelyyn. Viherhuoneiden lisäksi talon viidennestä kerroksesta löytyy mittavan kokoinen ja kutsuva puutarha-alue, joka lisää yhteisöllisyyttä, kertoo Lumo-kotien vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula

Viherhuoneiden lisäksi asukkaiden hyvinvointia edistävät isot ikkunat, jotka tuovat asuntoihin runsaasti päivänvaloa.

Mitä ylemmäs 31 kerroksen korkuisessa talossa noustaan, sitä huikeimmiksi näkymät muuttuvat. Pilvenpiirtäjän ikkunoista voi parhaimmillaan nähdä jopa 41 kilometrin päähän. Suomenlahti aukeaa valtaisana ja alati muuttuvana suoraan silmien edessä.

Lumo One -kodeissa kaikki on lähellä: hyvät julkiset yhteydet, luonto ja kattavat palvelut

Helppo kierrättää

Moni haluaisi lajitella ja kierrättää kotitalousjätteensä asianmukaisesti, mutta usein käytännön haasteet, kuten riittämättömät lajittelumahdollisuudet estävät hyvät aikeet. Lumo One -talossa kierrättäminen onnistuu vaivatta.

Joka asunnosta löytyy nelijakoinen jätteidenlajittelulaatikosto. Jätteet voi kuskata Lumo Onen omaan jätetilaan tai kauppakeskus Redin jätepisteeseen.

– Kannustamme asukkaita kierrättämään ja lajittelemaan huolellisesti. Pyrimme vähentämään sekajätettä ja lisäämään uudelleen hyödynnettävän materiaalin kierrätysastetta. Lumo Onessa asukkaat voivat edistää kiertotaloutta omassa asumisessaan, Koivula toteaa.

– Lumo Onen sijainti on huikea. Luonto ja meri ovat lähellä. Ulos mennessä toisesta ovesta pääsee Mustikkamaalle, toisesta ovesta metroon. Sellaista yhdistelmää on harvoin tarjolla, Koivula toteaa.

Liiku ympäristöystävällisesti

Tehokkaan jätteiden lajittelun lisäksi Lumo Onessa on otettu huomioon asukkaiden liikkuminen. Pyöräparkkiin on rakennettu tilat yli 500 pyörälle, ja asukkailla on mahdollisuus käyttää yhteiskäyttöautoja oman auton sijaan.

Lumo on varautunut myös sähköautojen suosion kasvuun.

– Meille on tullut lisääntyvässä määrin kyselyjä, löytyykö Lumo-kodeilta sähköauton latauspisteitä. Haluamme toki vastata kysyntään. Lumo One -talon asukkaiden käytössä on yli 200 sähköauton latauspistettä Redin pysäköintihallissa.

Lumo One on hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärellä. Metro ja linja-autot kulkevat talon välittömässä läheisyydessä. Helsingin parhaat palvelut sekä luontoalueet ovat vain metro- tai kävelymatkan päässä talosta.

Katso havainnekuvia Lumo One -asunnoista

Energiatehokasta kaukokylmän ja LED-valaistuksen keinoin

Kiertotalous näyttelee merkittävää roolia myös Lumon Onen lämmitysjärjestelmässä ja valaistuksessa. Energiankulutusta tuntuvasti pienentävä LED-valaistus valaisee kaikkia talon yhteisiä tiloja. Asukkaiden käytössä on myös energiatehokkaasti lämmitettävä yhteiskäyttösauna asuntokohtaisten saunojen sijaan.

– Energiatehokkuus on otettu huomioon kaikin mahdollisin tavoin. Esimerkiksi ilmanvaihdon viilennyksessä käytämme Helenin tuottamaa kaukokylmää, joka on energiatehokkaampi tapa kuin se, että tuottaisimme viilennyksen paikallisesti Lumo One -talossa.

Lumo Onen ja energiayhtiön välinen yhteistyö erottuu edistyksellisyydellään. Helen käyttää Lumon Onen jäähdytysveteen keräämän lämmön hiilineutraalin kaukolämmön tuotantoon. 

Lumo One rakentuu Helsingin Kalasatamaan.

Tutustu Lumo One -taloon lähemmin

Pilvenpiirtäjän kodit ovat jo vuokrattavissa Lumo-verkkokaupasta

Lue lisää
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu