Kesälounas kulhoon: broileria ja vihreitä vehnänjyviä
Trendikkäisiin kulhoruokiin voi käyttää lähes mitä aineksia vain. Kun edellispäivän grilliherkut saavat kaverikseen edullisia kauden kasviksia, kukkaro kiittää eikä hävikkiruokaa synny.
Resepti
Kypsää broileria
200 g vihreitä vehnän jyviä eli freekehiä
1 rkl vihreää harissatahnaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
parsakaalia
avokadoa
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
salaattia
- Keitä freekehiä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sekoita harissatahna, öljy ja juustokumina tasaiseksi ja mausta freekeh-seoksella. Anna jäähtyä. Paloittele parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia.
- Valuta. Halkaise 1–2 avokadoa, poista kivet ja lusikoi sisukset leikkuulaudalle. Viipaloi avokado. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Hienonna salaatti.
- Nosta salaatti tarjoilukulhojen pohjalle. Pilko broileri ja nostele loppujen ainesten kanssa kulhoon. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta kastike ja pirskota salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Lumo vinkkaa
Yhteiseen pöytään kokoontuminen on aina erityistä – Emma Ranteen resepti onnistuneisiin juhliin
- Vastuullisuustekoja
Aitajuoksija Viivi Lehikoinen: ”Matkalla tulee oltua lähes puolet vuodesta, joten kotia osaa arvostaa erityisen paljon.”
- Kestävä elämäntapa
Lumo-kotien bonushaaste energiansäästöön: turhakkeet tarkasteluun!
- Kestävä elämäntapa
Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä