Kurkistus kotiin

Josefian ja Robinin lempikulmat Espoon Olarissa

Monikäyttöinen saareke, suloinen lastenhuone ja läheltä löytyvä keskuspuisto ovat Josefian ja Robinin lempikulmia Espoon Olarissa.

235x174

Josefia Jusslinin ja Robin Lindbergin 60-neliöinen kolmio kätkee sisälleen sisustusaarteita ja ainutlaatuista tunnelmaa. Pienen perheen arjen ja elämän keskipiste on alle vuoden ikäinen vauva. Tiivis kolmikko viettääkin mielellään aikaa yhdessä, mutta kodin ja lähiympäristön lempikulmat tarjoavat mahdollisuuden myös omalle ajalle ja hengähdyshetkille. 

Tältä pienen perheen arjen kulmakivet näyttävät: 

Saareke on kodin keskipiste 

”Puuhastelemme tämän saarekkeen ympärillä pitkin päivää! Tykkäämme tehdä ruokaa ja syömme aamupalankin mieluummin tässä kuin ruokapöydän ääressä. Luon mielelläni tunnelmaa kynttilöillä ja erilaisilla kukilla. Tämän lisäksi saarekkeen äärellä tulee tehtyä paljon töitä ja naputeltua tietokonetta”, Josefia kuvailee. 

”Kokkina arvostan sitä, että saareke on työtasona sopivan korkea. On myös huomattavasti hauskempaa kokkailla luonnonvalossa, kun ikkunasta avautuvat kauniit maisemat samalla kun pilkot ja misaat ruokia. Olemme itse asiassa hankkineet saarekkeen puutason erikseen. Se luo viimeisen silauksen kokonaisuuteen ja tekee tästä juuri meidän lempikulmamme”, Robin summaa. 

Arjen suloisimmat hetket vietetään lastenhuoneessa 

”Lapsemme on nyt sen ikäinen, että hän on alkanut leikkiä omassa huoneessaan; hän puuhailee siellä myös itsekseen. Lastenhuoneessa on paljon minun vanhoja lelujani omasta lapsuudestani. Nyt Offen huone on ehkä arjessamme tärkein tila, ja se on lisäksi ainoa huone, jonne tulee valoa kahdesta suunnasta. Sieltä tulvii valoa muualle kämppään.” 

”Kun Josefia tulee kotiin, olemme usein Offen kanssa leikkimässä tämän huoneen lattialla. On mahtava nähdä lapsen ilo, kun hän kuulee oven aukeavan ja äidin saapuvan kotiin. Offe lähtee vauhdilla konttaamaan eteiseen! Nämä ovat meille hienoja ja tärkeitä muistoja tästä kodista”, Robin hymyilee. 

Olohuoneen sähäkät väriyksityiskohdat 

”Olohuoneen ja eteisen erotteleva sininen verho luo pesämäistä fiilistä ja vaimentaa samalla rappukäytävän ääniä. Verho sulkee olohuoneen rauhalliseksi tilaksi, ja etenkin iltaisin eteinen on kiva saada piiloon. Tämän toiminnallisuuden lisäksi verho on mainio väriläiskä, sillä emme ole maalanneet seiniä”, Robin kertoo. 

”Punainen tuoli taas on minun kirppislöytöni, se on Eero Aarnion Upo-tuoli. Seinää koristavat taulut ovat tuttaviemme taidetta. Kultakehyksissä olevan taulun olemme saaneet lahjaksi hyvältä ystävävältä, sekin on varmasti kirpparilöytö. Myös kaverimme tietävät, että suosimme vanhaa ja kierrätettyä, emme pelkästään uutta. Taulut tuovat kotiimme persoonallisuutta”, Josefia jatkaa. 

Suurpellon kuntoportailla treeni maistuu 

”Parin minuutin kävelymatkan päässä olevat kuntoportaat ovat kovassa käytössä aina säiden salliessa. Ylipäätään on mahtava päästä sporttaamaan, mutta kaikkein hienointa on lopettaa lenkki kunnon porrastreeniin. Kova treeni palkitaan ylhäällä kauniilla kalliomaisemilla. Se on minun hetkeni hengähtää ja miettiä, että kaikki elämässä on juuri nyt aika siistiä”, Robin pohtii. 

Espoon keskuspuiston metsäpolut ilahduttavat koko perhettä 

”Onhan se oikeaa arjen luksusta, että suuren keskuspuiston metsämaisemat avautuvat lähes kotiovelta. Liikumme luonnossa mielellämme koko perheen voimin, melkein päivittäin. Tällaisia luonnonpuistoja ja metsäalueita ei pääkaupunkiseudulla ole mitenkään liikaa ja siksi on suuri plussa, että näin hieno löytyy ihan läheltä.” 

Arjen kiireet unohtuvat löylyissä ja uimahallissa 

”Saunominen on meille tosi tärkeä hengähdyshetki. Käymme siellä tällä hetkellä yksiksemme, ja pieni oma aika on voimavara arjessa. Vaikka sauna ei olekaan oman kodin neliöiden sisältä, on kiva, että taloyhtiön siistit saunatilat ovat hyvin lähellä”, Robin kertoo. 

”Taloyhtiön saunan lisäksi pääsen löylyihin myös uimahallissa! Saunomisen lisäksi uiminen on minulle henkireikä arjessa. Matinkylän uimahalli on melko lähellä ja käyn siellä viikoittain ystäväni kanssa. Sekin on iso plussa, että uimahallin lisäksi kaikki muutkin Matinkylän laajemmat palvelut löytyvät läheltä ja etenkin Isossa Omenassa tulee vierailtua säännöllisesti”, Josefia lisää. 

26.3.2024 (Muokattu 13.5.2024)

Teksti Vapa Media

Kuvat Vapa Media

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu