Sisusta ja tuunaa

5 vinkkiä omannäköiseen sisustukseen

Kun Lumo-asukkaat Josefia ja Robin muuttivat uudiskohteeseen Espoon Olariin, halusivat he luoda uudenkarheasta kodistaan omannäköisen. Ihastuimme pariskunnan persoonalliseen sisustukseen ja kysyimme heiltä vinkkejä omannäköisen kodin sisustamiseen.

235x174

Tämän ihanan pikkuperheen sisustusfilosofian keskiössä ovat taide, rohkeus kulkea omaa tietä sekä sesongeittain vaihtelevat yksityiskohdat.

1. Suosi taidetta

Kokeile rohkeasti taidetta ja luo taideteoksilla haluamasi tunnelma eri huoneisiin. Josefian ja Robinin makuuhuoneen seinää koristaa Josefian fafan maalaama taulu, joka luo rauhallista tunnelmaa ja jota on ihana katsella sängystä ennen nukkumaanmenoa.

2. DIY – luo persoonallista tekemällä itse

Tekemällä itse saat sisustukseen varmasti omannäköistä ilmettä ja persoonallista maustetta. Ruokapöydän vieressä olevalla seinällä roikkuu Josefian ja Robinin tekemät vinot lautaset: ”Maalaukset onnistuivat sen verran hyvin, että halusimme hyödyntää ne tauluina.” Vain luovuus on rajana sille, mitä kaikkea kotiin voikaan toteuttaa itse.

3. Hae vaihtelua sesongeittain

Vaihtelu piristää! Josefia ja Robin kannustavat kokeilemaan sisustamista sesongeittain. Näin saat kotiin kivaa vaihtelua ja voit yllättää jopa itsesi. Perheen keittiön saarekkeen päällä on aina sesongin mukaan vaihtuva asetelma.

4. Kokeile rohkeasti vanhan kunnostamista

”Tuolimme ovat Robinin munnin ja vaarin kellarista ja ovat 100 vuotta vanhat”, toteaa Josefia. Ole rohkeasti rohkea ja tuo sisustukseesi vanhaa kunnostamalla. Kannattaa kysyä, voisiko suvun tai perheen varastoista löytyä jotain kunnostettavaa uusiokäyttöön. Löytöjä voi tehdä myös kirpputoreilta.

5. Tee löytöjä kirpputoreilta

Kirpparilta löydetyssä seinähyllystä löytyy perheelle tärkeitä esineitä, viherkasveja, kirjoja sekä Josefian tekemää keramiikkaa. “Sisustukseen saa helposti kivaa vaihtelua vaihtelemalla koristeita ajoittain”, vinkkaavat Josefia ja Robin.

Kaipaatko lisää vinkkejä omannäköisen kodin sisustamiseen? Lue myös Hakola-yhtiön toimitusjohtajan Annaleena Hakolan vinkit omannäköisen kodin sisustamiseen täältä!

16.11.2023 (Muokattu 25.4.2024)

Teksti Lumo

Kuvat Josefia ja Robin

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu