Uudiskohde / peruskorjattu - Esittely 24.4.2024

Klaavuntie 11

Puotila, 00910 Helsinki

Katso kartalla
 • KerrostaloValmistuminen 1.7.2024
 • Yksiöt45 kpl26,538
  Kaksiot51 kpl4254,5
  Kolmiot12 kpl57,568,5
  Neliöt5 kpl70,581
 • Esittelyke 24.4. klo 15:10–15:30
  Tervetuloa uudiskohteemme Klaavuntie 11 yleisesittelyyn! Esittely vain ennakkoon ilmoittautumalla linkin kautta: https://response.questback.com/kojamooyj/8c75i2vkzf. Saavuthan paikalle täsmällisesti. Valitettavasti emme pysty siirtämään esittelyä myöhemmäksi koska työmaa alueelle voi kuljettaa vain rajatun määrän henkilöitä kerrallaan. Jos ilmoittautuminen on täynnä, voit ilmoittaa kiinnostuksesi pks-uudiskohteet@lumo.fi.

Puotilan vanhan ostoskeskuksen tilalle rakentuu 113 uutta Lumo-kotia kesäkuussa 2024. Ylimmillään kahdeksaan kerrokseen kohoavaan taloon valmistuu asuntoja yksiöistä neliöihin. Jokaisessa rapussa on hieman erilaiset pintamateriaalit, joten koteja on valittavissa kolmessa eri sisustustyylissä. Talon kivijalkaan tulee liiketiloja, joten asuinkerrokset alkavat talon A ja B –rappujen kolmannesta kerroksesta. Tällä samalla tasolla sijaitsee myös suojaisa ja viihtyisä pihakansi. C-rapussa asunnot alkavat toisesta kerroksesta. B- ja C-rapun ylimmistä kerroksista löytyy asukkaiden yhteistila, kattoterassi, talosaunat ja pesula.

Sijainti on ihanteellinen lähipalveluiden näkökulmasta, sillä samaan osoitteeseen valmistuu monipuolisesti liiketiloja. Talon kivijalkaan tulee ruokakauppa, kioski ja useampi ravintola. Itäkeskuksen kattavat palvelut löytyvät myös kävelymatkan päästä. 

Puotila on kuin pieni kylä, jossa on lämmin ja rauhallinen tunnelma. Sijainti sopii hyvin lapsiperheille, sillä alueelta löytyy päiväkoteja ja peruskoulut. Lukiot löytyvät lähialueilta. Harrastusmahdollisuuksia on myös tarjolla monipuolisesti. Puotilan urheilukentällä voi pelata muun muassa koripalloa, jalkapalloa tai tennistä. Talvella paikalle jäädytetään suuri luistelukenttä. Lyhyen matkan päästä Myllypurosta löytyy hyvät sisäliikuntapaikat palloiluhalleineen ja kiipeilyseinineen. 

Ulkoiluun ja muuhun virkistäytymiseen löytyy myös mukavasti vaihtoehtoja. Myllypuron suuri liikuntapuisto, Rusthollarin leikkipuisto, koirapuisto ja viljelyspalsta-alue palvelevat alueen asukkaita. 1800-luvulta peräisin oleva tunnelmallinen Puotilan kartano toimii nykyisin ravintolana ja sen vierestä löytyy pieni Juorumäen metsäalue, joka on suosittu ulkoilureitti. Kartanon pihalla toimii kesäisin myös Puotilan kesäteatteri. Puotilan uimarannalta avautuu merelliset näkymät Vartiokylänlahdelle ja Vuosaareen. Rannan vierestä löytyy ulkokuntosali ja lentopallokenttä. Venesatamasta lähtee viehättävät kävelyreitit rantaa pitkin Herttoniemeen saakka. 

Julkiset liikenneyhteydet ovat myös erinomaiset. Puotilan metroasemalle on kohteesta vain noin 300 metrin matka. Helsingin keskustaan pääsee metrolla reilussa vartissa ja Itäkeskukseen parissa minuutissa. Itäväylää pitkin kulkee myös useita bussilinjoja eri puolille pääkaupunkiseutua. Omalla autolla liikkuminen sujuu myös kätevästi, sillä kohteessa on varattavissa autopaikkoja asukkaiden käyttöön.

Näissä Lumo-kodeissa vuokran hintaan sisältyy nopea 50 Mbit/s laajakaista ja kaikenkarvaiset lemmikit ovat aina lämpimästi tervetulleita asukkaiksi.

Tutustu tarkemmin Klaavuntie 11 vuokra-asuntoihin:

lumo.fi/klaavuntie-11-materiaalit

Lumo-asukkaana saat enemmän

Lumo-vuokrakodit tarjoavat turvallista ja ympäristöystävällistä asumista sekä parhaat asumisen palvelut.

Saat Lumo-palvelut ja Lumo-asukkaan edut käyttöösi My Lumo -palvelun kautta. Tutustu tarkemmin: lumo.fi/palvelut

 • Rakennustyyppi
  Kerrostalo
 • Valmistuminen
  1.7.2024
 • Energialuokka
  A
 • Varallisuusrajoitettu
  Ei
 • Hissi
  Kyllä
 • Antennijärjestelmä
  Kaapeli-TV (DVB-C): DNA
 • Laajakaista
  DNA 50 Mbit/s
 • Savuton talo
  Talo on savuton. Tupakointi asunnoissa, parvekkeilla ja talon yhteistiloissa on kielletty.
 • Autopaikat
  Autopaikan tiedustelut: Autopaikkoja ei voi varata sähköisesti ennen valmistumista. / Parking spaces cannot be reserved before the house is completed. Autopaikkatiedustelut / For more information, please contact asiakaspalvelu@lumo.fi
 • Talon yhteiset tilat
  Pyörävarasto, kerhohuone, talosauna, kuivaushuone, irtainvarasto, väestönsuoja

Saat palvelut kartalle näkymään klikkaamalla palvelun kuvaketta kartan alta. Tiedot perustuvat Profinderin tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Puotila

Puotila on puistomainen asuinalue Itä-Helsingissä. Yleisilmeiltään 50-lukulainen kerrostaloalue on yksi Helsingin vanhimpia lähiöitä, joka on nostanut suosiotaan viime vuosien aikana.

Puotila on monipuolisten palveluiden läheisyydessä

Puotilassa ja lähialueella on ala- ja yläkouluja sekä päiväkoteja. Yksi Puotilan tunnetuimmista rakennuksista on Puotilan kartano, joka pitää sisällään ravintolan sekä tarjoaa tilan kulttuuritapahtumille. Kartanon ympärillä on Juorumäen viljelypalsta-alue. Lapsiperheille Puotilasta löytyy leikkipuistoja ja koiranomistajille koira-aitaus. Kesäisin Puotilan minigolfrata, läheiset venekerhot ja merenrantakahvilat viihdyttävät alueella vierailevia.

Puotilan viereinen kaupunginosa Itäkeskus tarjoaa monipuolisia palveluita. Aivan Puotilan metroaseman vieressä palvelee Prisma Itäkeskus ja Puotilan länsipuolella Meripellontien toisella puolella on kauppakeskus Easton. Päivittäistavarakauppojen lisäksi, vieressä sijaitseva kauppakeskus Itis pitää sisällään lukuisia myymälöitä, ravintoloita ja esimerkiksi elokuvateatterin. Itäkeskuksen alueella on myös uimahalli, kirjasto ja kulttuurikeskus Stoa.

Oman metroasemansa ansiosta Puotilassa on mitä mainioimmat kulkuyhteydet ja Puotilasta matkaa Helsingin keskustaan reilussa vartissa. Lisäksi Itäväylää pitkin kulkee useita bussilinjoja. Alueen autoilevat asukkaat pääsevät kulkemaan Kehä I:stä ja Itäväylää pitkin kätevästi ympäri pääkaupunkiseutua.

Merelliset ulkoilureitit ovat lähellä

Puotilassa kauniit merimaisemat ovat aivan lähistöllä. Puotilan uimarannalta on kauniit näkymät Vartiokylänlahdelle ja Vuosaareen. Uimarannan yhteydessä palvelee myös ulkoliikuntapaikka. Raittisillan ylittämällä pääsee Vuosaaren puolella sijaitsevien lenkkipolkujen ääreen. Lumisina talvina Puotilasta lähtee myös hiihtoladut Mustavuoren luonnonsuojelualueelle.

Lumo-kodeilla on laaja valikoima vuokra-asuntoja Helsingissä. Jos Puotila kiinnostaa alueena, kannattaa tutustua läheisiin Itäkeskuksen vuokra-asuntoihin, Vartiokylän vuokra-asuntoihin, Myllypuron vuokra-asuntoihin ja Vuosaaren vuokra-asuntoihin.

Helsinki

Viihtyisiä vuokrakoteja pääkaupungissa

Helsinki on kaunis ja eloisa asuinkaupunki. Moderni Helsinki on Suomen pääkaupunkina avainasemassa maamme liike-elämässä ja taloudessa, minkä takia Helsingissä on paljon työpaikkoja. Helsinki on kansainvälinen, avoin ja turvallinen eurooppalainen pääkaupunki hyvällä paikalla Itämeren rannalla.

Helsingille on myönnetty vuonna 2012 maailman designpääkaupunki-palkinto sekä vuonna 2014 Unescon tunnustus City of Design. Maailmalla Helsinki tunnetaan innovatiivisuudestaan, huipputeknisistä saavutuksistaan, merellisyydestään, arkkitehtuuristaan sekä puhtaudestaan ja turvallisuudestaan. Tuomiokirkko, Kauppatori ja Suomenlinna ovat kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Helsinki uusille asukkaille - nämä on hyvä tietää ennen muuttamista Helsinkiin

Maamme pääkaupungissa Helsingissä asuu lähes 700 000 ihmistä. Vaikkakin Helsinki on tiivisti rakennettua, niin mahtuu sinne myös runsaasti luontoa. Kaupungissa on noin 8 500 hehtaaria viheralueita ja huikeat 60 luonnonsuojelualuetta. Helsinkiin muuttaessa ei siis tarvitse missään nimessä luopua luonnon läheisyydestä.

Helsinki jakautuu 59 kaupunginosaan, joista lähes jokaisesta löytyy Lumo-koti. Virallisesti kaupunki jaetaan 8 suurpiiriin, mutta arjessa jako tapahtuu yleensä neljän ilman suunnan mukaan. On Etelä-Helsinki, Itä-Helsinki, Länsi-Helsinki ja Pohjois-Helsinki. Jokainen alue tarjoaa asukkaalleen jotain erityistä, joten oma suosikki on varmasti helppo löytää.

Etelä-Helsinkiä on tietenkin kaupungin keskusta. Siihen, missä kulkee Helsingin keskustan raja, on varmasti jokaisella helsinkiläiselläkin oma mielipide. Mutta jos kaupunki halutaan jakaa neljään, niin Etelä-Helsingin rajan voisi vetää, vaikka pohjoisesta Pasilaan, idästä Sörnäisiin ja lännestä Lauttasaareen. Etelä-Helsingin alueille ominaista on tiiviisti rakennettu ympäristö, hyvät monipuoliset, julkiset liikenneyhteydet ja tietenkin meren läheisyys. Jos siis haaveilet iltakävelyistä meren rantaa, siirry katselemaan Jätkäsaaren vuokra-asuntoja, Katajanokan vuokra-asuntoja, Töölön vuokra-asuntoja tai Sörnäisten vuokra-asuntoja.

Itä-Helsingin parhaita puolia ovat ehdottomasti erinomaiset liikenneyhteydet. Itä-Helsinkiin kulkee kaksi metrolinjaa, joiden ansiosta lähes jokaisella Itä-Helsingin alueella on oma metropysäkkinsä. Myös Itä-Helsingin kohdalla on nostettava esille meri, muodostuuhan Itä-Helsinki suurelta osin saarista ja niemistä. Jos nämä kaksi asiaa haluaa yhdistää, niin kannattaa suunnata kurkkimaan Herttoniemen vuokra-asuntoja, Roihuvuoren vuokra-asuntoja, Puotilan vuokra-asuntoja tai Vuosaaren vuokra-asuntoja.

Länsi-Helsinki sijoittuu Espoon ja Vantaan kainaloon. Sen voisikin ajatella olevan jonkinlainen Espoon ja Helsingin risteytys. Rakentaminen on vielä melko tiivistä, mutta vehreyttä asuinalueilla alkaa jo näkyä. Julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät, mutta omalla autollakin pääsee jo liikkumaan järkevästi. Peruspalvelut löytyvät, mutta hienompien kivijalkaputiikkien ja fine dining ravintoloiden perässä joudut lähtemään keskustaan. Jos siis haluat asua lähellä keskustaa, mutta et kuitenkaan aivan keskustan hälinässä suuntaa katselemaan esimerkiksi Haagan vuokra-asuntoja, Pitäjänmäen vuokra-asuntoja, Konalan vuokra-asuntoja tai Kannelmäen vuokra-asuntoja.

Pohjois-Helsingissä rakentaminen on huomattavasti väljempää ja asumismuodot vaihtelevat enemmän. Samassa naapurustossa voi olla kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja. Näitä lähiöitä halkoo usein junarata, jonka ansiosta myös julkinen liikenne on sujuvaa, ja minne junat eivät taida, niin sinne kulkevat linja-autot. Mikäli Helsinki on sijaintina oikea, mutta kaipaat rauhallisempaa ympäristö, niin kurkkaa Oulunkylän vuokra-asunnot, Malmin vuokra-asunnot, Tapanilan vuokra-asunnot ja Tapulikaupungin vuokra-asunnot.

Meri ja luonto

Helsingissä meri on läsnä joka paikassa, ja ulkoilusaaret ovat avoinna jokaiselle kaupunkilaiselle. Saariin pääsee lautoilla kätevästi, ja meren rannat ovat kaupunkilaisten vapaassa käytössä. Luonto on lähellä myös keskustassa, ja keskuspuiston tuhannen hehtaarin kokoinen vehreä alue jatkuu Töölönlahdelta aina Pohjois-Helsinkiin saakka. Jokaisella Helsingin asuinalueella on omat ulkoilualueensa, joten luonnollinen tunnelma säilyy läpi kaupungin niin kesällä kuin talvellakin.

Toimiva joukkoliikenne ja erinomaiset palvelut

Helsingissä on hyvä asua, sillä kaupunki tarjoaa asukkailleen toimivan joukkoliikenteen sekä hyvät palvelut, joihin on helppo päästä joka puolelta Helsinkiä. Esimerkiksi lasten päivähoitopalvelut, koulut ja terveyskeskukset sijaitsevat lähellä jokaista.

Vaikka oma koti sijaitsisi kauempana Helsingin keskustasta, niin junalla, bussilla, metrolla tai raitiovaunulla pääsee kulkemaan nopeasti. Aikataulut löytyvät kätevästi HSL:n sivuilta ja sovelluksesta. Kaupunkisuunnittelussa on panostettu myös kevyen liikenteen väyliin, joten monet helsinkiläiset taittavat työmatkansa pyöräillen.

Vapaat vuokra-asunnot Helsingissä

Helsingin vapaiden vuokra-asuntojen valikoimasta löytyy sopiva koti varmasti jokaiselle. Kerrostaloasuminen on helsinkiläinen asuintapa, mutta lähiöissä on mahdollista asua myös pientaloissa. Jos haluaa asua aivan Helsingin keskustassa, asuinneliöitä on useasti vähemmän kuin loitommalla asuvilla. Helsingin Lumo-vuokra-asunnot sijaitsevat ympäri kaupunkia, ja vapaita vuokra-asuntoja on tarjolla niin yksinasuville, pariskunnille kun perheillekin.

Helsingissä on monia uudisrakennusalueita, mutta myös vanhoille asuinalueille rakennetaan lisää. Helsingin Lumo-vuokrakotisi voi sijaita vanhassa 50-luvun perinteisessä kivitalossa, modernissa uudessa kerrostalossa tai missä vain siltä väliltä. Lumo-vuokrakoteja löytyy myös taloista, jotka ovat ennen toimineet esimerkiksi toimistoina tai tehdastiloina, ja sittemmin kunnostettu laadukkaiksi vuokrakodeiksi.

Helsingissä on yli 150 Lumo-taloa ja tuhansia Lumo-vuokra-asuntoja, joiden joukosta löytyy varmasti juuri omaan elämäntyyliin sopiva koti. Löydät vapaat Helsingin Lumo-vuokra-asunnot verkkokaupastamme.

Helsingin ydinkeskustan Lumo-vuokra-asunnot

Helsingin ydinkeskustan tuntumassa on tarjolla useita Lumo-vuokra-asuntoja. Esimerkiksi Punavuori, Töölö ja Kallio ovat Helsingin perinteisimpiä asuinalueita. Niistä jokaisella on oma tunnelmansa, joka on erityistä juuri sille paikalle. Kamppi taas on liikenteen solmukohta ja eloisa asuinalue täynnä palveluita Helsingin ytimessä.

Pasila sijaitsee muutaman minuutin junamatkan päässä keskustasta, ja on myös suosittu asuinalue keskustan läheisyyttä kaipaaville. Pasilan palvelut ovat kohentuneet huomattavasti Mall of Triplan myötä. Pasilaa kehitetään voimakkaasti ja sinne nousee myös uusia asuntoja aseman läheisyyteen.

Merellistä vuokra-asumista Helsingissä

Helsingissä on monia kauniita asuinalueita meren välittömässä läheisyydessä. Kalasatama, Hernesaari ja Jätkäsaari ovat Helsingin uusimpia asumisen projektikohteita, joissa sijaitsee jo useampi viihtyisä Lumo-vuokra-asunto. Kalasataman, Hernesaaren ja Jätkäsaaren valttikortteja ovat merellisen sijainnin lisäksi Helsingin keskustan välitön läheisyys sekä hyvät pyörä- ja joukkoliikenneyhteydet. Myös Sompasaari on myös kehittyvä merellinen asuinalue lähellä keskustaa.

Kauppatorin kyljessä sijaitseva Katajanokka on myös viihtyisä asuinalue, jota ympäröi meri. Perinteinen Lauttasaari Helsingin eteläpuolella on suosittu asuinalue, ja viereinen Lehtisaari on myös kauniin vehreä paikka asua veden äärellä. Lähelle merta pääsee myös Munkkiniemessä.

Viihtyisää vuokra-asumista metroradan varressa Itä-Helsingissä

Itä-Helsingissä metroradan varrella sijaitsevat muun muassa pinta-alaltaan Helsingin suurin asuinalue Vuosaari sekä Rastila, Kontula, Itäkeskus, Herttoniemi, Myllypuro ja Mellunkylä. Vuosaaressa sijaitsee ehkä Helsingin upein hienohiekkainen ja suuri Aurinkolahden ranta, jonka tunnelma on kuin etelä-Euroopassa.

Muita Itäisen Helsingin kaupunginosia ovat esimerkiksi RoihuvuoriVartiokylä, Vesala ja Kurkimäki. Näissä kaikissa Itä-Helsingin kohteissa on tarjolla eri kokoisia Lumo-vuokra-asuntoja mukavassa ympäristössä hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä.

Vehreitä lähiöitä Keski- ja Pohjois-Helsingissä

Keski- ja Pohjois-Helsingin asuinalueiden vetonaulana ovat niiden kauniit puistot sekä hyvät ulkoilualueet. Keskuspuiston lisäksi muun muassa Pirkkolan, Paloheinän ja Talin ulkoilualueet tarjoavat upeat puitteet asukkaidensa vapaa-ajan viettoon. Keski-Helsingissä esimerkiksi Etelä-Haaga, Pohjois-Haaga, Kannelmäki, Konala ja Oulunkylä tarjoavat monia viihtyisiä Lumo-vuokrakoteja. Tarjolla on niin yksiöitä kuin perheasuntojakin.

Pohjois-Helsingin suosittuja asuinalueita ovat muun muassa Malmi, Tapanila, Tapaninkylä, Tapulikaupunki ja Suutarila. Näiden alueiden junaradan varrella olevat Lumo-vuokrakodit ovat suosittuja: ympäristön viihtyvyyden lisäksi myös kulkuyhteydet niin etelään kuin pohjoiseenkin päin ovat niin hyvät.

Mukavuudet & Lumo-edut

Lumo-asukkaana saat enemmän

Olemme turvallinen ja luotettava vuokranantaja, joka tarjoaa asukkailleen parasta mahdollista vuokra-asumista ja asumisen palveluita.

Pyrimme tarjoamaan asukkaillemme koko ajan uusia arkea parantavia asukasetuja, sekä kehitämme asukkaan sähköistä My Lumo -palvelua.

Tutustu etuihin