Lumo vinkkaa

Näin löydät unelmiesi kodin

Onko uuden kodin etsiminen sinulle ajankohtaista? Näillä vinkeillä voit tehdä kotiunelmistasi totta ja löydät helposti juuri sinulle parhaiten sopivan kodin.

235x174

Uuden kodin etsiminen on parhaimmillaan innostavaa ja jännittävää, mutta pahimmillaan stressaavaakin. Vaikka kyseessä olisi vuokrakoti, kodin täytyy tuntua omalta. Sopivan kodin löytämistä helpottaa, kun kiinnität erityistä huomiota ainakin näihin asioihin:

Tärkeintä on tunnelma 

Punnitse, arvostatko kodissa enemmän uudenkarheutta vai vanhan rakennuksen tunnelmaa?

Jokaisella kodilla ja rakennuksella on oma tunnelmansa. On tärkeää löytää paikka, joka miellyttää juuri sinua ja tuntuu omalta. Vanhojen rakennusten ainutlaatuinen tai jopa historiallinen henki viehättää monia, mutta toisaalta upouudessa asunnossa pääset kirjaimellisesti aloittamaan puhtaalta pöydältä. Peruskorjatut kohteet puolestaan tarjoavat usein sopivan kompromissin niille, jotka eivät osaa valita uuden ja vanhan välillä. 

Yksi asunnon keskeisimmistä tunnelmanluojista on valo. Maistuisivatko parvekekahvit aamuauringossa vai arvostatko isoja ikkunoita, joista tulvii luonnonvaloa kotiin pitkin päivää? 

Kodin tunnelmaan vaikuttavat suuresti myös lähiympäristö ja ikkunoista avautuvat maisemat. Vilkas kaupunkielämä sykkii energistä fiilistä ja kaikki palvelut ovat ulottuvillasi, siinä missä rauhallisempi sijainti kauempana kaupungin vilskeestä tarjoaa luonnonkauneutta käden ulottuville. Millaiset ovat sinun lempikulmasi?

Mieti siis näitä:

  • Talon ikä ja historia
  • Parveke, ikkunat ja ilmansuunnat, joihin ne avautuvat
  • Maisemat ja kodin lähiympäristö

Kodin valinta on toki paljon muutakin kuin pelkästään sijainnin tai rakennuksen valinta. Jos oikea asuinalue on kuitenkin vielä kadoksissa, lue vinkkimme uusien kotikulmien löytämiseen.

Lumo-vinkki!
Haluaisitko asua rakennuksessa, joka on jo itsessään täynnä tarinoita? Kuten entisessä Teknillisen korkeakoulun kemianlaitoksessa Bulevardilla, Pauligin vanhalla kahvipaahtimolla Katajanokalla tai vaikkapa Emil Aaltosen vanhalla kenkätehtaalla Tampereella? Tutustu näiden ja monien muiden Lumo-kotien kiehtoviin talotarinoihin.

Tarpeeksi tilaa ilman hukkaneliöitä 

Sujuvan arjen suurin mahdollistaja oman kodin sisällä on oikea määrä neliöitä ja riittävä määrä huoneita. Mieti huolellisesti tarvitsemasi tilan määrää ja käyttötarkoitusta. Vaikka riittävä määrä makuuhuoneita takaa jokaiselle oman rauhan ja mukavat unet, suurin osa arjesta kuluu yhteisissä tiloissa – siksi kannattaakin kiinnittää erityisesti huomiota niiden viihtyisyyteen.

Pelkkä neliöiden määrä ei kuitenkaan ole välttämättä merkitsevin asia. Hyvin suunniteltu ja toimiva pohjaratkaisu voi parhaimmillaan tehdä kodista kokoaan suuremman. 

On tärkeää muistaa varata tarpeeksi tilaa kaikille kodin asukkaille – myös lemmikeille.

Asumisen trendeistä kannattaa ehdottomasti ammentaa inspiraatiota arkeen, mutta lopulliset päätökset kannattaa tehdä aina oma elämäntyyli edellä. Vaikka tällä hetkellä avokeittiö on trendikäs valinta, voi erillinen keittiö palvella paremmin juuri sinua. Avokeittiö tarjoaa mukavaa yhdessäoloa, mutta toisaalta erillinen keittiö on rauhaa rakastavan kokin valinta – ja pitää samalla keittiön sotkut poissa silmistä! 

Muista kiinnittää huomiota näihin:

  • Neliöt
  • Huoneiden määrä
  • Toimiva pohjaratkaisu

Lumo-vinkki!
Joskus unelmienkin koti jää liian pieneksi – tai päinvastoin! Lumo-kodeilla asunnosta toiseen muuttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi, uuden Lumo-kodin löytämisestä aina sinne asettumiseen asti. 

Arjen luksus löytyy yksityiskohdista 

Jos säilytystilaa on vain vähän, täytyy keksiä luovia ratkaisuja.

Täydellinen koti on toiminnallinen ja lisäksi siinä on sitä jotain erityistä – kummastakaan ei tarvitse tinkiä vaikka asuisit vuokra-asunnossa. Oletko aina unelmoinut lämpimistä kesäilloista omalla terassilla vai haluatko omaan saunaan lämmittelemään pitkän päivän päätteeksi? Luontoihmiselle taas kerrostalokodin viherhuone voi olla elementti, joka tekee asunnosta kodin. 

Kerrostaloasumisen kiistaton etu on se, ettei kaikkien haaveiden tarvitse löytyä juuri omien neliöiden sisältä. Talon laadukkaat yhteistilat ovat parhaimmillaan kuin kodin jatke, jonka avulla saat ripauksen luksusta arkeesi.

Kun pyykkäät pesutuvassa, säästät tilaa ja voit luoda omaan kylpyhuoneeseesi rentouttavan kylpylätunnelman. Kerrostalon varastoissa taas säilytät tavaroitasi ja pidät ulkoiluvälineesi turvassa – eikä sinun tarvitse sisustaa säilytysratkaisuja priorisoiden. Kerhotila mukavilla sohvilla mahdollistaa leffaillat isommankin kaveriporukan kesken, vaikka oman kodin neliöt eivät siihen riittäisi.

Mieti siis näitä:

  • Kodin erityispiirteet, kuten sauna, vaatehuone tai viherhuone
  • Taloyhtiön yhteiset tilat ja palvelut, kuten pesuhuone, kerhotila tai kattoterassi kaupungin yllä

Lumo-vinkki!
Lumo-verkkokaupassa on tarjolla laaja valikoima erilaisia Lumo-koteja eri puolilta Suomea. Lumo-kodin voi vuokrata helposti itse suoraan verkkokaupan kautta ilman välikäsiä. Kotia vuokratessa et myöskään maksa ylimääräisiä takuuvuokria, ainoastaan ensimmäisen kuukauden vuokran tai varausmaksun. 

Kun vuokraat Lumo-kodin verkkokaupasta, saat myös tyytyväisyystakuun, ja voit peruuttaa kaupat kodin nähtyäsi, jos se ei vastaa odotuksiasi tai ei ole sinulle muutoin sopiva. 

Oletko valmis löytämään uuden unelmakotisi?

Tutustu vapaisiin Lumo-koteihin ja löydä omaan elämäntapaasi parhaiten sopiva koti.

Voit vuokrata kodin suoraan verkkokaupastamme tai jättää meille yhteystietosi, niin autamme sinua löytämään kodin, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu vapaisiin Lumo-koteihin

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu