Lumo vinkkaa

Löydä omat kulmasi – näin valitset sinulle parhaan asuinalueen

Millaisella alueella viihdyt, missä oman elämäsi tukikohdat ovat lähellä tai ainakin hyvien yhteyksien päässä? Lue vinkit, joiden avulla löydät uudet lempikulmasi.

235x174

Mistä löytyisi paras mahdollinen asuinalue juuri sinulle? Pulma alkaa ratketa, kun mietit, millaiset asuinalueet tuntuvat sinusta kotoisimmalta, minkä ikäisen tai tyylisen kodin haluat ja millaiset kulkuyhteydet tarvitset mukavaan arkeen. 

1. Juuri oikea sijainti 

Kun muutto tulee syystä tai toisesta ajankohtaiseksi, useimmat pohtivat ensimmäisenä uuden kodin sijaintia. Mikä kaupunki, kaupunginosa tai asuinalue tuntuu eniten omalta, missä on oikeanlainen tunnelma – millainen alue henkii kotia juuri sinulle. Entä mistä on sopiva matka töihin, päiväkotiin, harrastuksiin ja muihin oman elämäsi kiintopisteisiin? 

Jos olet avoimin mielin, tutki karttaa, hae lisätietoa eri alueista ja pohdi, voisiko sittenkin joku aivan uusi asuinalue olla juuri sinulle tehty.

Toisaalta mahdollisuus unelmasijaintiin saattaa saada jonkun järjestämään elämänsä osaset kokonaan uusiksi niin, että arki onnistuu mukavasti uusilla kotikulmilla. 

Itselle sopivaa asuinaluetta voi miettiä myös sen hetkisen elämäntyylin ja -tilanteen mukaan. Kaipaatko enemmän trendikkäitä ravintoloita ja kahviloita tai suosittuja kirppiksiä vai ehkä rauhallista, vehreää ympäristöä ja vesistöjen läheisyyttä?

Lumo-vinkki!

Olemme tuottaneet sivustollemme artikkeleita useista eri asuinalueista ja haastatelleet monia Lumo-kotien asukkaita. Artikkeleiden avulla voit tutustua kätevästi ennakkoon erilaisiin asuinalueisiin ja siihen, millaista on elää Lumo-kodissa. 

2. Hyvät yhteydet tärkeisiin paikkoihin 

Kulkeeko bussi, juna tai metro? Pääseekö omalla autolla sujuvasti arjen tärkeimpiin menoihin ja takaisin kotiin? Julkiset liikenneyhteydet ovat varsinkin isoissa kaupungeissa monelle merkittävä tekijä asuinaluetta valitessa.  

Kun harkitset muuttoa uudelle alueelle, tutkaile ensin, miten sieltä pääsee työ- tai opiskelupaikkaan, missä on lähin ruokakauppa, ravintola, elokuvateatteri tai muu oman elämäsi tärkeä tukikohta.

Monelle merkityksellistä on myös se, missä ystävät ja muut perheenjäsenet asuvat, ja pääseekö heidän luokseen sukkelasti. Lapsiperheille olennaisinta on usein se, kuinka lähellä sijaitsee lähin päiväkoti, koulu ja leikkikenttä.  

Lumo-vinkki!

Lumo-kotien karttahaku-toiminnolla näet vapaat Lumo-vuokra-asunnot asuinalueittain. 

HSL-alueella käytössäsi on myös matka-aikahaku. Sinne voit kirjoittaa esimerkiksi työpaikkasi osoitteen ja tutustua Lumo-koteihin, jotka sijaitsevat haluamasi matka-ajan säteellä. 

3. Viihtyisä tunnelma 

Miltä sinusta tuntuu, kun astut kotiovesta ulos? Jos tunne on enimmäkseen kotoisa ja lämpöinen, taidat viihtyä nykyisillä kotikulmillasi. Jos taas ei, valmistaudu löytämään uudet lempikulmat! 

Asuinalueen yleinen viihtyisyys, ilmapiiri ja tunnelma ovat tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat merkittävästi asumisen mukavuuteen. Alueen omaleimainen tunnelma voi koostua monista osasista, mutta usein se liittyy esimerkiksi lähellä oleviin kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluihin tai luonnon läheisyyteen.

Osalle viihtyvyyteen vaikuttavat myös asuinalueen arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu, kuten talojen ikä, tyyli ja värit, pyöräkaistat, lähipuistot tai kivijalkaliikkeet.  

On helppo nauttia elämästä, kun itselle iloa tuovat asiat ovat lähellä. Myös yhteisöllisyys ja samanhenkinen naapurusto lisää usein asumisviihtyvyyttä ja luo turvallisuuden tunnetta.

Lumo-vinkki!

Lumo-kodeissa yhteisöllistä tunnelmaa naapureiden kesken luovat viihtyisien yhteisten tilojen lisäksi talon omista asukkaista koostuvat Lumo-tiimit, jotka luovat asumisen iloa järjestämällä kivaa yhteistä tekemistä ja toimintaa koko talon väelle.  

Talon hyvä yhteishenki luo edellytykset pitkäaikaiselle asumiselle ja viihtymiselle Lumo-kodissa. Lumo-asumisneuvonta tarjoaa tarvittaessa apua naapurisovun säilyttämiseen niin, että tunnelma Lumo-taloissa on sopuisa ja rauhallinen. 

4. Omannäköinen koti 

Asuinalueen valinnassa kannattaa huomioida, että eri asuinalueilla on usein myös keskenään erilainen asuntokanta.

Uusien kotikulmien ja täydellisen kodin etsinnässä auttaakin, kun pohtii, minkä tyylisen kodin oikeastaan haluaa. Rivitalonpätkä pientaloalueella, moderni kerrostalokämppä ja luonteikas asunto 1970-luvun kerrostalossa ovat kaikki luonteeltaan ja tunnelmaltaan kovin erilaisia koteja.

Vuokralla voi asua myös uniikissa, loft-henkisessä kodissa, kuten Tampereella Emil Aaltosen vanhaan kenkätehtaaseen rakennetuissa Lumo-kodeissa, tai historiallisesti arvokkaassa kaupunkikodissa Helsingin Bulevardilla, entisessä Teknillisen korkeakoulun kemianlaitoksessa

Lumo-vinkki!

Lumo-verkkokaupan monipuolisesta valikoimasta löytyy koteja moneen makuun: uutuuttaan hohtelevia unelmakoteja, peruskorjattuja klassikoita, uniikkeja konversiokohteita upeilla arkkitehtonisilla yksityiskohdilla tai muuten erilaisiin tarpeisin ja elämäntilanteisiin parhaiten sopivia kodikkaan lämpöisiä koteja. Kodin vuokraaminen onnistuu suoraan verkkokaupan kautta.

Voit valita ja vuokrata kotisi ilman odottelua tai välikäsiä. Lumo-kotia vuokratessa et myöskään maksa ylimääräisiä takuuvuokria, ainoastaan ensimmäisen kuukauden vuokran tai varausmaksun. Kun vuokraat Lumo-kodin, saat myös tyytyväisyystakuun, ja voit peruuttaa kaupat kodin nähtyäsi, jos se ei vastaa odotuksiasi tai ei ole sinulle muutoin sopiva. 

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu