Talotarinoita

Modernia ja mukavaa asumista peruskorjauksen jälkeen

Mitä tapahtuu, kun talo peruskorjataan? Tampereen Hervannassa pistettiin uusiksi aivan kaikki pinnoista putkiin.

235x174

Opiskelijankatu 10:n peruskorjaukseen lähdettiin ajatuksella ”kaikki kuntoon”.

– Talossa on tehty peruskorjaus ihan viimeisen päälle putki- ja viemäriremontteineen, kertoo Lumo-isännöitsijä Hannele Lehtonen.

Kotien lisäksi remontin jäljet näkyvät myös ahkerassa käytössä olevassa kerhohuoneessa, saunoissa ja pukuhuoneissa, maksuttomissa pesu- ja kuivaushuoneissa sekä ulkoiluvälinevarastossa.

Moderni pintaremontti

1970-luvulla valmistuneen viisikerroksisen talon pintaremontti on tehty modernilla otteella. Kokonaisuus on nyt ilmeeltään miellyttävällä tavalla urbaani.

Harmaan eri sävyillä hillitysti leikittelevä värimaailma luo Opiskelijankatu 10:n koteihin valoisuutta ja avaruutta. Huoneistojen lattiamateriaalina on vaaleanharmaa tammilaminaatti, ja keittiöpäivitys on tuonut mukanaan keraamiset liedet ja astianpesukoneen. Yksiöiden uudet pohjaratkaisut tuovat lisää tilaa ja toimivuutta pienimpiin asuntoihin.

– Tavoitteena oli luoda toimivia, nykyaikaisia koteja, jotka miellyttävät sekä värimaailmaltaan että varustelultaan kaikkia. Ikähaitari talossa on laaja – asukkaita on opiskelijoista eläkeläisiin, kertoo Lehtonen.

Isännöitsijä lisää, että asumismukavuutta parantavat olennaisesti myös asuntojen suuret etelään avautuvat parvekkeet, jotka toimivat mainioina lisähuoneina, kun on lämmin sää.

Lehtonen kertoo, että taloon muuttaneet asukkaat ovat suurelta osin ennestään tuttuja, sillä peruskorjauksen ajaksi poismuuttaneista moni halusi palata takaisin tuttuun kotitaloon. Muutama uusikin tulokas mahtui mukaan joukkoon.

– Opiskelijankatu 10 on keskeinen ja haluttu osoite Hervannassa. Asukastoiminta oli aktiivista ennen peruskorjausta, ja uskon sen jatkuvan entistä aktiivisempana, Lehtonen sanoo.

Ekologisesti yhteiskäyttöautolla

Opiskelijankatu 10:stä löytyy myös Lumo-yhteiskäyttöauto. Asukkaat voivat vaivattomasti vuokrata käyttöönsä Toyota Yaris -henkilöauton.

Yhteiskäyttöautoa säilytetään talon läheisellä parkkipaikalla, josta se on näppärä noutaa. Auto myös palautetaan vuokrauksen jälkeen samaan paikkaan, oman kotitalon viereen. Varaukset tehdään netissä. Yhteiskäyttöautoa vuokraa autovuokraamo 24Rent.

Talo

Opiskelijankatu 10 Tampereella

Rakennettu

Valmistunut 1974

Erityistä

Yhteiskäyttöauto autohallipaikkojen lisäksi. Sisäpihalta myös sisäänkäynti Hervannan uimahalliin ja sen kuntosaleille

Vuokraa helposti paras koti ja tee siitä omasi!Vuokraa helposti paras koti ja tee siitä omasi!

Elämän parhaita asioita ei tarvitse omistaa – ne voi vuokrata. Lumo-kodissa voit nauttia elämisen mielenrauhasta ja verrattomista lumolaisen palveluista. Kodin voit vuokrata suoraan verkkokaupastamme tai antaa meidän löytää sinulle sopiva koti. Muuta vaikka huomenna, jää vaikka loppuelämäksi.

Elämän parhaita asioita ei tarvitse omistaa – ne voi vuokrata. Lumo-kodissa voit nauttia elämisen mielenrauhasta ja verrattomista lumolaisen palveluista. Kodin voit vuokrata suoraan verkkokaupastamme tai antaa meidän löytää sinulle sopiva koti. Muuta vaikka huomenna, jää vaikka loppuelämäksi.

Lue lisää