Lumo-tiimit ja yhteisö

Lumo-talon tunnelmalliset juhlat ja spontaanit kokoontumiset

Vantaan Tikkurilassa asuva Anu Salmi ei osaa heti sanoa, mitkä oman Lumo-kotitalon asukkaiden kanssa yhdessä vietetyistä hetkistä ovat parhaita. Spontaani kokoontuminen pihalle grillaamaan ja rupattelemaan juhannuksen kunniaksi sekä pitkään valmisteltu tunnelmallinen joulujuhla ovat kummatkin omalla tavallaan hienoja hetkiä.

235x174

Ykköspaikka kotona?

Lasitettu parveke, jossa on ihana oleilla, lueskella ja nautiskella. Pojan ollessa pienempi ykköskerroksen parvekkeelta oli myös hyvä pitää silmällä tämän leikkejä.

Kodin tärkein esine?

Koko avaran olohuoneen ja keittiön yhdistelmä ja niin moni asia siellä. Mutta jos pakko valita yksi, niin se on varmaan sohva.

Ykköstapa rentoutua?

Niitä on monta, riippuen siitä millainen fiilis on: joskus reippaalle lenkille lähtö, joskus kirjan lukeminen siinä sohvalla. Harrastan myös laulamista, vähän puoliammattilaiselta pohjalta, ja myös se on hieno tapa rentoutua.

Parasta talotoimikunnan, nykyään Lumo-tiimin työssä?

Tykkään olla perillä siitä, mitä talossa tapahtuu ja miten esimerkiksi yhteisiä tiloja voidaan käyttää ja käyttöä kehittää. Nyt meillä on esimerkiksi kuntosali talon väen käytössä. On myös kiva järjestellä yhteistä tekemistä erityisesti silloin, kun huomaa että osallistujat nauttivat. Yhteinen joulujuhla on yksi tällainen: meillä on kuuset, kinkut ja laatikot, tunnelmallista musiikkia ja jouluvaloja. Se on selvästi tärkeä hetki monelle talon asukkaalle ja siitä saa hyvän mielen itselleenkin.

Paras tapahtuma jonka asukkaat ovat talossanne järjestäneet?

En pysty sanomaan. Äsken mainitut joulujuhlat ovat hienoja, mutta esimerkiksi viime kesänä kotiin juhannusta viettämään jääneet asukkaat kokoontuivat ex-tempore ulos grillaamaan ja rupattelemaan. Oli hienoa huomata, ettei kaikkea tarvitse järjestää pitkän kaavan kautta, vaan tällainen nopea spontaani toimintakin on kivaa. Talkoissa ja pihajuhlissakin meillä on aina hauskaa.

Mitä tuleva tapahtumaa odotat erityisesti?

Aika monia tapahtumia. Tässä on kuitenkin jo jonkin aikaa pyöritelty ajatusta viettää taloyhtiön 20-vuotisjuhlia ensi vuonna. Viereinen talo täytti 20 vuotta tänä vuonna, ja toinen ensi vuonna, ja tästä olisi tarkoitus kehitellä jotain kivaa

Tärkein viestisi oman Lumo-talon asukkaille?

Kannattaa lähteä mukaan yhteisiin tapahtumiin ja oppia tuntemaan naapureita. Olen yrittänyt rohkaista ihmisiä jotka eivät halua tulla esimerkiksi pihatalkoisiin koska eivät jaksa tai pysty pihatöihin, että ei siellä kaikkien tarvitse rehkiä. Tärkeintä on olla yhdessä, jakaa ajatuksia ja tuntemuksia ja huomata, että aika mahtavia tyyppejä asuu ihan siinä viereisessä rapussa. Että kyllä niitä työnjohtajiakin tarvitaan!

Ykkösneuvosi ihmiselle, joka haluaisi lähteä mukaan yhteiseen toimintaan ja vaikka Lumo-tiimin työhön?

Osallistu tapahtumiin, nykäise hihasta, älä arastele suotta. Itse olen ollut toiminnassa mukana kuusi vuotta ja kyllä tässä pääsee mukaan näkemään, tekemään ja ideoimaan. Talotoimikunnan kautta voi myös löytää uusia ystäviä, niin ainakin itselleni on käynyt.

Nimi

Anu Salmi

Perhe ja lemmikit

10-vuotias poika Leevi ja kissa Simopetteri

Koti

72-neliöinen koti kerrostalossa Vantaan Tikkurilassa

Erityistä

Talotoimikunnan eli nykyisen Lumo-tiimin jäsen ja vetäjä

Asukastoiminta

on monimuotoista tekemistä kaikkien talon asukkaiden asuinympäristön ja asumisviihtyvyyden hyväksi. Se ei vaadi isoja ponnisteluja ja kukin osallistuu aina oman osaamisensa ja jaksamisensa mukaan. Pienetkin asiat luovat yhteisöllisyyttä ja sitä kautta mukavampaa asumista. Ideat on tehty toteutettaviksi – oman talon Lumo-tiimi antaa siihen eväät!

Löydä helposti paras koti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu