Vastuullisuustekoja

Lumo-kotikeskuksista Green Office -toimistoja

Green Office on WWF Suomen toimistoille rakennettu ympäristöjärjestelmä, jonka pioneereja Kojamon pääkonttori on. Jirka Tuomisen työ on varmistaa, että pian myös jokainen Lumo-kotikeskus on Green Office -toimisto.

235x174

Parasta työssäsi?

Olen Kojamon toimitilavastaava. Vastaan siitä, että työskentelytilamme ovat asianmukaisia ja turvallisia. Green Office -toiminta ja muutkin vastuullisuuteen liittyvät asiat ovat parhaimpia ja motivoivimpia asioita tässä hommassa.

Kojamon ensiaskeleet Green Office -toiminnassa

Me olemme Green Office -pioneereja. Green Office -ympäristöjärjestelmä perustettiin virallisesti 2002, mutta lähdimme mukaan pilottiin jo 1999. Ohjelman tavoitteena on auttaa toimistoja vähentämään ympäristökuormitustaan, lisäämään työtekijöiden ympäristötietoutta ja saavuttamaan säästöjä.

Ykkössaavutukset?

Pääkonttorilla Helsingissä muun muassa jätteen lajittelu sujuu henkilökunnalta täysin automaattisesti, ja uudetkin työntekijät oppivat käytännöt nopeasti. Myös pääkonttorin tuottaman sekajätteen määrä on vuosien varrella pienentynyt merkittävästi.

Ensimmäiset Lumo-kotikeskukset, jotka saivat Green Office -merkin?

Hämeenlinna ja Tampere. Tällä hetkellä meillä on yhteensä neljä Green Office -Lumo-kotikeskusta, ja tavoitteena on saada merkin käyttöoikeus kaikille Lumo-kotikeskuksille noin vuoden sisällä.

Kojamon ykköstavoite Green Office -ympäristöjärjestelmässä?

Haluamme olla valtakunnan laajuinen Green Office -toimija. Se toteutuu heti kun loputkin Lumo-kotikeskukset saadaan mukaan järjestelmään.

Asuntotuotannossa vastuulliset ratkaisut ovat meille arkipäivää. Kannustamme asukkaitamme ottamaan ympäristöasiat huomioon, ja haluamme osoittaa, että olemme itsekin sitoutuneet näihin asioihin.

Parhaat palautteesi Green Office -järjestelmästä?

Ensinnäkin kaikkien Lumo-kotikeskusten väeltä on tullut positiivista palautetta, kun kotikeskuksissa on käyty läpi esimerkiksi energiansäästöä ja lajittelua. Moni kertoo sen myötä omaksuneensa keinoja aiempaa fiksumpaan toimintaan.

Toinen hieno palaute on tullut yhteistyökumppaneilta. Kun kilpailutamme pääkonttorimme palveluntarjoajia, meillä on voimakas painotus ympäristö- ja vastuullisuusasioissa. Kilpailutuksiin osallistuvat kiittävät meitä siitä, että vaadimme tiettyjen vastuullisuusehtojen täyttymistä myös valituilta palveluntarjoajilta.

Green Office -toiminnan ylimääräiset plussat?

Kun näitä asioita käy läpi töissä, niitä tulee ajateltua myös kotona. Meilläkin harjoitellaan lasten kanssa kierrättämistä. Jos jokainen Green Office -toiminnassa mukana olevan toimiston työntekijä vie käytäntöjä kotiinsa, niin kokonaisvaikutus on melkoinen.

Tietoisuus vastuullisuusasioista innostaa muihinkin ympäristötekoihin. Perustimme töissä GoKojamo Bikers -ryhmän Kilometrikisaa varten. 26 hengen joukkueemme polki kesällä 14 068 kilometriä. Siinä säästyi 98 litraa bensaa verrattuna siihen, että olisimme kulkeneet samat kilometrit yksityisautoilla.

Nimi

Jirka Tuominen

Perhe

Puoliso, 5- ja 3-vuotiaat lapset ja kaksi kissaa

Koti

Helsingin Arabianrannassa

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu