Lumo vinkkaa

Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn

Kukkakaalista ja linsseistä syntyy lämmittävä syksyinen keitto, joka saa mukavasti potkua mausteista. Keitä ja nauti!

235x174

Resepti

1 pieni (600 g) kukkakaali

1 sitruunanruoho

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

1 tl garam masala -mausteseosta

1 tl kurkumaa

1 prk (400 g) kookosmaitoa

5 dl kasvislientä

1 dl punaisia linssejä

2 rkl tomaattisosetta

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

  1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
  2. Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Tarjoa keiton kaveriksi kirsikkatomaatteja ja korianteria.

5.11.2018 (Muokattu 29.7.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat Otavamedia / Kristiina Kurronen

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi