Omilla kulmilla

Kestävyysjuoksija Mustafe Muuse viihtyy kotikaupunkinsa Turun lenkkipoluilla

Turkulainen kestävyysjuoksija Mustafe Muuse, 22, päätyi 12-vuotiaana juoksun pariin äitinsä houkuttelemana. Nyt Suomen ennätyksiä jahtaava Muuse treenaa ympäri maailman, mutta löytää silti kauneuden kotikaupunkinsa Turun lenkkipoluista.

235x174

Mustafe viettää suuren osan vuodesta ulkomailla treenaten. Kulunut vuosi on lennättänyt Mustafen Etiopian Sulultaan, Yhdysvaltojen Flagstaffiin ja viimeisimpänä Ranskan Font-Romeuun, jossa hän tälläkin hetkellä valmistautuu syksyn maantie- ja maastokilpailuihin.

Vaikka Mustafe on päässyt kymmenvuotisen urheilu-uransa aikana juoksemaan mitä hienoimmissa maisemissa maailmalla, on hän löytänyt myös kotikaupungistaan Turusta upeita lenkkipolkuja.

”Yksi suosikeistani on Katariinan alue, joka tarjoaa monipuolisia ja hyvin hoidettuja juoksupolkuja. Myös Ruissalo tarjoaa mahtavat puitteet lenkkeilylle – saaren polut kulkevat vehreiden metsien ja kauniiden merimaisemien läpi”, Mustafe kuvailee suosikkipaikkojaan Turussa.

”Turun alueen juoksureitit yhdistyvät toisiinsa hyvin, joten lenkkimaastojen vaihtelu sujuu helposti, asuinalueesta riippumatta.”

Muistoja Kupittaan hallilta

Ensimmäiset juoksuharjoitukset, joihin Mustafe osallistui, järjestettiin Kupittaan hallissa.

”Kiukuttelin ennen ensimmäisiin harjoituksiin lähtöä niin pitkään, että onnistuin myöhästymään treeneistä. Muut urheilijat olivat jo siirtyneet sisätiloihin ja jouduin kääntymään porteilta takaisin kotiin” muistelee Mustafe.

Ensimuistojen lisäksi Kupittaan hallilla syntyi merkittävä päätös, joka vaikuttaa Mustafen elämään edelleen. Siellä hän päätti, että aikoo panostaa juoksuun täysillä.

Lämpimimmät muistot Mustafella liittyvät kuitenkin ympärillä olleisiin treenikavereihin.

”Meillä oli treeniporukan kanssa aina hauskaa. Rikoimme yhdessä jopa nuorten viestijuoksun Suomen ennätyksen. Se oli uskomaton hetki ja osoitus siitä, mitä voimme saavuttaa yhdessä tiiminä.”

Uskalla unelmoida suuria ja tavoitella niitä rohkeasti

Mustafe listaa tärkeitä seikkoja, jotka urheilu-urasta haaveilevan olisi hyvä pitää mielessä.

”On tärkeää erottaa unelmat ja tavoitteet toisistaan. Tavoitteiden asettamisessa on hyvä olla ripaus realismia, mutta unelmien kohdalla kannattaa antaa mielikuvituksen lentää”, Mustafe kertoo.

”Urheilu on enemmän kuin kilpailut ja tulokset. Se on matka, joka kasvattaa ihmisenä ja antaa arvokkaita oppeja elämään”.

Mustafen vinkit kestävyysjuoksusta haaveilevalle

  • Aseta itsellesi selkeä tavoite. Oli se sitten juoksurutiinin luominen tai maratonin juokseminen.
  • Valitse oikeanlaiset juoksukengät. Hyvät kengät ovat välttämättömät turvalliseen ja mukavaan juoksemiseen.
  • Aloita rauhallisesti. Kestävyysjuoksussa maltti on valttia.
  • Ota ystävä mukaan lenkille. Urheilun sosiaalinen puoli auttaa pitämään motivaation korkealla.

Kokeneempi juoksija voi seurata Mustafen jalanjälkiä Instagramissa julkaistulla treenivideolla täältä.

11.10.2023 (Muokattu 14.5.2024)

Teksti Lumo

Kuvat Joni Ilmanen

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu