Omilla kulmilla

Vietä talvipäivä ulkojäällä jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin tapaan

Miltä näyttää urheilijan vapaapäivä, entä miten Juulia ja Matthias rentoutuvat parhaiten? Nauti lomasta tai viikonlopusta kauniissa talvisäässä ja lähde ulkojäälle luistelemaan jäätanssiparin tapaan.

235x174

Luistinten kiristys ja jäälle. Jäätanssijoiden liuku jäällä on sulavaa, mutta tänään ei tarvitse pingottaa, sillä tarkoitus on vain pitää hauskaa.

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat juuri viettäneet pienen loman kisojen välissä. Matthias on nukkunut ja nukkunut vielä vähän lisää, Juulia taas saunonut ja tavannut kavereita. Lisäksi hän on jäänyt koukkuun Rahapaja-sarjaan. Tänään olemme ulkoilemassa Helsingissä Pirkkolan ulkojäällä, pienen matkan päässä Pohjois-Haagan ja Oulunkylän Lumo-taloista.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat luistelleet yhdessä vuodesta 2015.

Juulian ja Matthiaksen pyörähtely jäällä on lähes meditatiivista. He ovat luistelleet ja viettäneet niin paljon aikaa yhdessä, että yhteinen liike lähtee kuin sanattomasta sopimuksesta.

Lepo ja hengitys helpottavat stressiä

Palautuminen ja lepo ovat Juulialle ja Matthiakselle kilpaurheilijoina elintärkeitä osasia kisavalmistautumisessa.

“Varsinkin iän ja aikuistumisen myötä palautumisesta on tullut todella tärkeää”, Matthias sanoo.

“Treeneissä ei pysty antamaan parastaan, jos lepoa ei ole ollut tarpeeksi”, Juulia jatkaa.

Stressi ei suuresti vaivaa jäätanssiparia edes kisoissa. Ulkopuoliset kommentoivat, että he näyttävät kisatilanteessa kovin rauhallisilta, ja sitä he mielestään ovatkin.

“Ehkä kun olemme kisanneet niin kauan yhdessä, ja tiedämme, että toinen on siinä tukena, ei tarvitse jännittää”, Juulia sanoo.

Jos joskus stressi valtaa jommankumman mielen, sen huomaa esimerkiksi treeneissä siitä, että liikkeet nopeutuvat, tihenevät. Avoimesti puhuminen auttaa: kun stressistä tai jännityksestä juttelee, se helpottaa.

Nuoremmille urheilijoille tai muille jännittäjille Juulialla ja Matthiaksella on yksi neuvo: hengittäminen ja siihen keskittyminen ovat parasta lääkettä jännitykseen esimerkiksi kisatilanteessa.

“Rauhallinen hengitys sisään ja vielä hitaampi uloshengitys pitävät stressitasot alhaalla”, Juulia vinkkaa.

Kotona saa olla oma itsensä

Lomalla Matthias ja Juulia ovat saaneet viettää paljon aikaa kotona, mikä ei urheilijalle ole itsestäänselvyys. On kisoja, treenejä ja treenileirejä, joten kun kotona saa olla, se tuntuu erityiseltä.

“Koti on se paras paikka, se tuo sellaisen rauhan. Kun on aikaa olla kotona, haluan nimenomaan vain olla”, Matthias kertoo. Varsinkin pitkän leirin jälkeen Matthiaksesta tuntuu ihanalta päästä kotiin ja nähdä kaikki omat asiat, kuten divaanisohva, kitara ja kotistudio, jossa hän tuottaa musiikkia.

Juulialle koti on turvapaikka, jossa saa olla täysin oma itsensä. Täydellisenä vapaapäivänä Juulia söisi heräämisen jälkeen ihanan aamiaisen tai brunssin, joisi hyvää kahvia, kävisi kaupungilla haahuilemassa ja saunoisi.

Matthiaksen täydelliseen vapaapäivään kuuluvat perhe tai kaverit, päiväunet, sauna ja sarjat.

“Lempparijuttu olisi lähteä tyttöystävän kanssa viettämään spa-viikonloppua ja jättää kännykät kotiin”, Matthias sanoo.

Kolme kivaa ulkojäätä – luistele ympäri Suomen:

  1. Turku, Parkin tekojäärata, Tuureporinkatu 2
  2. Tampere, Sorsapuiston tekojäärata ja kaukalo, Salhojankatu 35
  3. Oulu, Hovinsuon urheilukeskuksen luistelukenttä, Hintankuja 3

Pääkaupunkiseudulla lähimmän ulkojään voit etsiä tästä kartasta.

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla. Vuonna 2012 käynnistetty ohjelma edistää hyvinvointia liikunnan parissa myöntämällä stipendejä ja sponsoritukea nuorille urheilulahjakkuuksille.

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu