Lumo-tiimit ja yhteisö

Kerhohuone on Lumo-talon sydän Tikkurilan Jokiniemessä

Yhteisöllisyys, hyvä tunnelma ja keskeinen sijainti saavat Tiina Savolaisen viihtymään Lumo-kodissaan Vantaan Jokiniemessä.

235x174

Lumo-tiimin asukasillan osallistujille on luvassa makoisat eväät. Pullantuoksu tulee vastaan heti ovelta, kun astuu Tikkurilan välittömässä läheisyydessä olevan Lauri Korpisen katu 10:ssä sijaitsevan Lumo-talon kerhohuoneeseen.

Talon Lumo-tiimin vetäjänä toimiva Tiina Savolainen on valmistellut pullat ja kahvit valmiiksi illalla järjestettävää asukasiltaa varten. Odotettavissa on paitsi naapureiden tapaamista myös keskustelua: asukasillassa selviää nimittäin se, millainen naapuritontille rakennettava Lumo-talo tulee olemaan.

– Toivottavasti naapuritaloon muuttaa paljon aktiivista väkeä, joiden kanssa voi järjestää vaikka yhteisiä tapahtumia, Savolainen pohtii.

Lumo-asukasillan osallistujille on tarjolla makoista eväät.

Lumo-talon asukkaat juhlivat yhdessä

Savolainen on asunut Tikkurilan aseman kupeessa sijaitsevassa Lumo-kodissa kolme vuotta miehensä Eino Savolaisen ja Obi-koiran kanssa. Erilaiset kerhotilassa järjestetyt tapahtumat ja tempaukset ovat tulleet tutuksi, sillä Savolainen on viettänyt kerhotilassa naapureiden kanssa niin joulua, laskiaista kuin pääsiäistäkin.

– Seuraavaksi järjestämme yhdessä juustoillan, jossa maistelemme erilaisia juustoja, Savolainen kertoo.

Valoisa ja kodinomainen Lumo-talon kerhohuone palvelee monenlaisia tapahtumia.

Valoisa ja kodinomainen kerhohuone taipuu Savolaisen mukaan viikoittain myös lastenjuhliin. Kerran viikossa tilassa kokoontuvat naapuruston eläkeläiset, välillä huoneessa istuskellaan muuten vain tai levähdetään saunavuoron päätteeksi.

– Täällä asuu paljon lapsiperheitä, ja olemme halunneet huomioida heidät sekä täällä että pihalla. Lumo-tiimin kautta saamme vuosittain käyttörahaa, ja olemme hankkineet sen avulla kalusteita ja leikkivälineitä. Toiveissa on, että voisimme hankkia pihalle myös leikkimökin, Savolainen kertoo.

Yhteiskäyttötavaraa onkin kertynyt kolmen vuoden aikana jo oiva määrä.

– Talolta voi lainata niin grilliä, ompelukonetta, saumuria kuin porakonettakin, Savolainen listaa.

Tiina Savolainen on juhlistanut Lumo-talon kerhotilassa naapureiden kanssa niin joulua, laskiaista kuin pääsiäistäkin.

Lumo-tiimi toimii hyvin

Suurin osa Savolaisen kotitalon asukkaista asuu kaksioissa. Toimivat, uudenaikaiset tilat ja yhteisöllisyys ovat saaneet aikaan sen, että kodeissa viihdytään.

– Alussa asukkaiden vaihtuvuus oli suurempaa, ja toki keskeisellä paikalla asukkaat vaihtuvat muutenkin. Hyvä henki on kuitenkin säilynyt koko ajan. Vaikka meillä on koko talossa yli 180 asuntoa, kaikki asukkaat tervehtivät, kun nähdään pihalla tai rappukäytävässä.

Jokiniemen Lauri Korpisen katu 10:n Lumo-kodeissa viihdytään. Savolaisen mukaan siihen vaikuttavat muun muassa toimivat, uudenaikaiset tilat ja yhteisöllisyys.

Talon omaan Lumo-tiimiin kuuluu Savolaisen lisäksi viisi muuta aktiivista asukasta. Talkoisiin ja yhteisiin tapahtumiin on ollut helppo löytää muitakin innokkaita osallistujia ja järjestäjiä.

– Juuri nyt jännitämme, nousevatko syystalkoissa istuttamamme tulppaanit pihalle. Viime kesänä meillä oli pihalla myös oma yrttitarha, ja jatkamme sen hoitoa varmasti tänäkin kesänä.

Toimiva, suojaisa piha lienee Savolaisen mukaan suurin syy sille, miksi varsinkin lapsiperheet viihtyvät talossa. Läpikulkuliikennettä alueella ei juuri ole, joten pihalla on aina rauhallista.

Taloyhtiön asioista tiedotetaan muun muassa talon omassa, suljetussa Facebook-ryhmässä.

– Ryhmässä on helppo tiedottaa talon asioista, antaa, Savolainen kertoo.

Tiina Savolainen on kotiutunut Tikkurilaan. Alue on kasvanut ja kehittynyt, ja palvelut ovat sen myötä parantuneet.

Tikkurila on keskellä kaikkea

Yhteisöllisyyden lisäksi omassa kotitalossa on Savolaisen mielestä parasta talon keskeinen sijainti. Kaikki Tikkurilan palvelut ovat kivenheiton päässä, ja vieressä kulkevia junaraiteita pitkin matkaa lähes minne vain päin Suomea.

Savolainen on asunut Tikkurilassa parinkymmenen vuoden ajan, joten nykyiseen Lumo-kotiin muuttaminen oli helppo päätös.

– Tikkurila on muuttunut valtavasti viime vuosien aikana, ja palvelut ovat parantuneet sitä mukaa. Tässä on silti vielä luontoakin lähellä. Joen rannassa on mukava lenkkeilyttää koiraa, koska siellä kulkevat siistit uudet kävelytiet.

Talo on tosin suunniteltu siten, että kotikorttelista ei välttämättä tarvitse poistua kovin pitkälle, jos ei halua tai pysty. Rapusta löytyy muun muassa oman talon käytössä oleva Smartpost-pakettiautomaatti, ja lyhyen kävelymatkan päästä voi vuokrata käyttöönsä yhteiskäyttöauton.

– Pakettiautomaatista on tullut nopeasti suosittu. Postin auto seisoo viikoittain tässä ovella, Savolainen nauraa.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu