Omilla kulmilla

Hämeenlinnan puistot houkuttelevat retkille

Marjatta Rekola viihtyy Hämeenlinnan kauniissa puistoissa ja käy ahkerasti myös kulttuuritapahtumissa. Kotona keskustassa kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä.

235x174

Marjatta Rekola on asunut Hämeenlinnassa tai sen lähikunnissa melkein koko elämänsä. Muutaman vuoden ulkomailla asumisten jälkeenkin tie on aina vienyt takaisin Hämeenlinnaan. Nyt Rekola asuu miehensä kanssa Hämeenlinnan keskustassa, johon he muuttivat alle vuosi sitten lähikunnasta Hattulasta.

– Hämeenlinna on sopivan pieni kaupunki ja hyvien kulkuyhteyksien päässä esimerkiksi Helsingistä ja Tampereelta. Täällä on paljon kauniita puistoja, ja kaupunkia halkova Vanajavesi rantoineen houkuttelee ulkoilemaan. Keskustasta näkee Vanajaveden kolmesta eri suunnasta, se lähes ympäröi kaupunkia, Rekola kertoo.

Lempipaikakseen Rekola nimeää Aulangon Puistometsän, joka näyttää parhaat puolensa keväisin ja kesäisin.

– Se on minulle tärkeä paikka, ja jo Hattulassa asuessamme menin sinne aamuisin, kun linnut lauloivat. Puistossa on ihana kävellä ja siellä on joutsenlampia ja myös hieman harvinaisempia puita ja kasveja. Myös Hämeenlinnan tori on kesäisin ihana paikka.

Hämeenlinnalainen Marjatta Rekola nautti Aulangon puistomaisemista.

Hämeenlinnassa palvelut toimivat ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Uimahalli on hiljattain uusittu niin, että siellä on useita erilaisia altaita ja saunoja. Myös kaupungin kulttuuritarjonta on monipuolista.

– Tykkään käydä paljon konserteissa ja teatterissa. Meiltä on kymmenen minuutin kävelymatka melkein joka paikkaan, myös kaupunginteatteriin. Kantolan tapahtumapuistossa on myös viime vuosina järjestetty suuria konsertteja, jotka ovat tuoneet kaupunkiin paljon ihmisiä. Siellä on ollut muun muassa Guns ’N Roses ja muita isoja metallibändejä.

Syksyllä 2019 valmistuu uusia koteja Linnaniemenkadulle, keskustan tuntumaan Linnanniemeen.

Palvelut

Hämeenlinna on tarpeeksi pieni tarjotakseen turvallista ja rauhallista elämää, mutta tarpeeksi suuri tarjotakseen hyvät palvelut, työpaikat, koulutus- ja harrastusmahdollisuudet – kaikki lähietäisyydellä toisistaan.

Yhteydet

Hämeenlinnasta on loistavat yhteydet joka suuntaan, sillä se sijaitsee junaradan varressa ja isojen valtateiden risteyksessä.

Ekstraa

Hämeenlinna sai 2013 Unicefin myöntämän Lapsiystävällinen kunta -tunnuksen.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu