Lumo vinkkaa

Glögikausi on täällä

Lämmin mausteinen glögi kuuluu jouluun ja joulunodotukseen. Jo pelkkä tuoksu saa joulumielen heräämään. Pistä mehu ja mausteet porisemaan!

235x174

Tarvitset

3 dl mustaherukkamehutiivistettä

7 dl vettä

10 neilikkaa

1 kanelitanko tai 4 tähtianista

½ tl kardemummaa

(pieni pala tuoretta inkivääriä)

fariinisokeria tai vaahaterasiirappia maun mukaan

Lisäksi

rusinoita

kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

Saat glögiin uudenlaista makua kun korvaat osan mustaherukkamehusta karpalomehulla.

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kanelitanko, neilikat ja kardemumma sekä halutessasi hiukan tuoretta inkivääriä.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia.
  3. Siivilöi mausteet pois. Lisää mehu ja kuumenna. Mausta makusi mukaan fariinisokerilla tai vaahterasiirapilla.
  4. Tarjoa rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Vinkki: Jos olet puolukan ystävä, voit käyttää glöginteossa myös puolukkamehua.

Glögit kuvattu Järvenpään uudessa Lumo-talossa, Sibeliuksenkatu 27. Tutustu asuntoon täällä.

28.11.2017 (Muokattu 17.6.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat Otavamedia

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi