Lumo-palvelut

Digimummo Valtonen on ajan hermolla

Digiaika ei syrji ikäihmisiä, vaan kutsuu mukaansa kaikenikäiset, jotka ovat innokkaita hoitamaan arkiset askareet ketterästi verkossa. ”Digimummo” Marja-Liisa Valtonen näyttää muille mummuille ja vaareille mallia.

235x174

Aurinko paistaa eläkepäiviään viettävän Marja-Liisa Valtosen kauniissa Lumo-kodissa Kirkkonummella. Hän on asunut tässä talossa nyt viitisen vuotta. Tänä aikana on oppinut tuntemaan naapuritkin hyvin.

Valtonen sai hiljattain käyttöönsä entistä nopeamman, 50 Mbit/s nettiliittymän, joka asennettiin vuokranantajan toimesta koko taloon. Nettiyhteys sisältyy vuokraan.

– Aikaisempi nettiliittymäni oli 10-megabittinen. Tämä uusi liittymä toi selkeän parannuksen, Valtonen kertoo.

Valtonen tarvitsee nettiyhteyttä säännöllisesti hoitaessaan asioitaan verkkopankissa, uusiessaan reseptejä Omakannan kautta tietokoneella tai lukiessaan paikallislehden uutisia tabletilta. Sähköpostikin on hyvin aktiivisessa käytössä.

– Verkossa asioiden hoito on paljon kätevämpää kuin esimerkiksi puhelimessa. Netissä asiointi onnistuu ilman turhaa jonottamista, Valtonen perustelee.

– Tietokonetta en avaan läheskään joka päivä, mutta tabletti on lähes päivittäisessä käytössä. Puhelimeni näyttö on liian pieni verkkopalveluiden käyttöön, mutta tabletti ajaa saman asian ja on aina käyttövalmis.

Verkossa asioiden hoito on paljon kätevämpää kuin esimerkiksi puhelimessa. Netissä asiointi onnistuu ilman turhaa jonottamista.

Marja-Liisa Valtonen235x174235x174

Lumo uusii talojensa nettiyhteyksiä paraikaa. Jatkossa kaikkien Lumo-asukkaiden vuokraan sisältyy joko 50 tai 100 Mbit/s nettiyhteys, jolla pääsee surffaamaan ketterästi eri verkkopalveluissa.

– 50 Mbit/s yhteys sopii erinomaisesti yksin asuvalle tai pariskunnalle, joka tarvitsee nettiyhteyttä lähinnä verkkopankin ja sähköpostin käyttöön tai verkossa surffailuun, Lumo-kotien Concept Manager Riikka Ilmakunnas kertoo.

My Lumo -palvelun kautta asukkaat voivat halutessaan ostaa DNA-liittymään lisänopeuksia Lumo-asukkaan etuhintaan. Valtonen uskoo kuitenkin pärjäävänsä oikein mainiosti nykyisellä nopeudella.

– Minulle riittää aivan varmasti tämä 50-meganen yhteys, mutta esimerkiksi tietokoneella pelaavat nuoret voisivat tarvita tuon nopeamman liittymän, Valtonen miettii.

Miten nopea nettiyhteys on riittävä? Tutustu tarkemmin!

Lumo auttoi uuden nettiyhteyden asennuksessa

Ennen uuden nettiliittymän käyttöönottoa se pitää asentaa eli liittää reititin oikeaan pistokkeeseen ja säätää verkon sekä reitittimen asennukset oikein.  

Moni osaa tehdä asennuksen itse tai pyytää esimerkiksi lastenlapsia avuksi, mutta Lumo-kodissa voi päästä helpommallakin: Lumo tarjosi ikäihmisille maksuttoman DNA-netin käyttöönottopalvelun.

– Halusimme varmistaa, että kaikki asukkaat saavat uuden nettiyhteyden toimimaan, joten palkkasimme DNA Asennusmestarin pistäytymään niiden asukkaiden luona, jotka ilmoittivat meille kaipaavaansa asennukseen apua. Palvelu on ollut tarjolla taloissa, joissa olemme tunnistaneet mahdollisen käyttöönottoavun tarpeen, Ilmakunnas kertoo.

– Olisihan sen itsekin todennäköisesti osannut asentaa, mutta totta kai ilmainen palvelu kannattaa hyödyntää, Valtonen kertoo.

Asentaja vieraili muutamassa muussakin asunnossa samassa talossa eli Valtosen naapuritkin hyödynsivät käyttöönottopalvelua. Asennus sujui nopeasti ja palvelu oli ystävällistä. DNA Asennusmestari opasti tarvittaessa myös netin käytössä.

– Kyselin samalla nettiliittymästä ja sain kaipaamiani vastauksia. Mukavahan siinä oli jutella, kun ei itse tarvinnut tehdä mitään, Valtonen naurahtaa.

Oman kodin tiedot My Lumo -palvelussa

Marja-Liisa Valtonen tarvitsee nettiyhteyttä myös hoitaessaan asumiseensa liittyviä asioita Lumo-asukkaan My Lumo -verkkopalvelussa.

– Siellä ovat yleiset Lumo-kotien sivut, mutta lisäksi salasanan takana meidän talomme tiedot ja minun omat sivuni, joista voin tarkistaa esimerkiksi vuokratietoni, Valtonen kertoo.

My Lumo -palvelun kautta voi myös tarvittaessa tehdä vikailmoituksen tai lähettää esimerkiksi viestin oman talon isännöitsijälle. Palvelun kautta saa myös kaikki Lumo-asumisen palvelut ja edut käyttöön.

Ota My Lumo -palvelu käyttöön!

My Lumo on asukkaan verkkopalvelu, jonka kautta voit hoitaa asumiseen ja vuokrasuhteeseen liittyvät asiat helposti ja vaivattomasti myös puhelimella. My Lumo helpottaa elämääsi ja kulkee mukanasi.

My Lumo -palvelu
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu