Lumo-palvelut

Miten nopea nettiyhteys on riittävä?

Kuinka monta megaa riittää pyörittämään nettiä yksin asuvan kotona tai nelihenkisellä perheellä? Käytännössä voi ajatella, että mitä enemmän netillä on käyttäjiä ja mitä monipuolisempaa ja vaativampaa netinkäyttö on, sitä nopeampi liittymä kannattaa valita.

235x174

Joudutko toteamaan lapsille, että älkää aloittako pleikkaripelin pelaamista, ennen kuin etäpalaverisi on ohi viereisessä huoneessa? Jos lapset alkaisivat käyttämään nettiä pelaamiseen samaan aikaan, palaveriyhteytesi alkaisi heti pätkiä.

Moni meistä tyytyy liian huonoon nettiyhteyteen, koska siihen on ehkä vain tottunut, eikä jaksa ottaa selvää eri nopeuksista ja näiden eroista. Kuvitellaan, että hitaampi netti on hintansakin puolesta hyvä valinta.

Todellisuudessa hintaerot eri liittymien välillä eivät edes ole suuria, ja arki helpottuu huomattavasti, kun nettiyhteys on omaan käyttöön sopiva. Esimerkiksi reilun kympin satsauksella saa jo astetta nopeamman netin.

Millainen netti sitten sopii mihinkin käyttöön? DNA:n kodin taloyhtiölaajakaistan liiketoimintajohtaja Jussi Lahdenperä auttaa valinnassa.

50-100 Mbit/s netti

Pienempi nettiyhteys voi olla passeli, jos käyttöä on vain vähän. Nämä yhteysnopeudet sopivat yksin asuvalle tai pariskunnalle, jotka käyttävät nettiä sellaisiin asioihin, jotka vievät vain vähän kaistaa. He esimerkiksi surffaavat netissä, somettavat, käyttävät verkkopankkia ja sähköpostia.

100-600 Mbit/s netti

Netin isompi käyttö tarkoittaa sitä, että perheessä käytetään paljon erilaisia kaistaa vieviä asioita. Esimerkiksi suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja HBO, vievät paljon kaistaa. Videoiden kuvanlaatu paranee jatkuvasti, jolloin suoratoistopalveluiden käyttö vaatii netiltäkin enemmän. Iso osa tietokone- ja konsolipelaamisesta tapahtuu nykyään netin kautta, ja videopalaveritkin syövät kaistaa.

Enemmän nettiä käyttävälle perheelle hyvä ohjenuora on, että nopeutta kannattaisi olla 100 megaa per henkilö.

Jussi Lahdenperä, taloyhtiölaajakaistan liiketoimintajohtaja, DNA 235x174235x174

Tällaiselle enemmän nettiä käyttävälle perheelle hyvä ohjenuora on, että nopeutta kannattaisi olla 100 megaa per henkilö. Esimerkkinä nelihenkinen perhe, jossa äiti ja isä käyttävät paljon suoratoistopalveluita, isosisko pelaa paljon pelikonsolia ja pikkuveljellä on jo oma tabletti käytössä. Netin olisi hyvä olla 400-megainen.

1000 Mbit/s netti

1000-megainen netti on sopiva nettiliittymä parasta mahdollista laatua haluavalle. Tämä sopii perheelle, jossa netin käyttöä on todella paljon – esimerkiksi pariskunnalle, jotka molemmat ovat kotona työskenteleviä video- tai valokuvaajia ja lähettävät isoja tiedostoja asiakkailleen, ja joiden lapset pelaavat konsoleilla ja omilla tietokoneillaan.

Käytännössä voi ajatella, että mitä enemmän netillä on käyttäjiä ja mitä monipuolisempaa ja vaativampaa netinkäyttö on, sitä nopeampi liittymä kannattaa valita.

Nettiyhteyden nopeuden lisäksi kannattaa hankkia laadukas wifi-modeemi kotiin. Silloin esimerkiksi tietokoneet ja puhelimet voi yhdistää nettiin joko suoraan piuhalla tai wifi-verkon kautta. Jos on yli kolme huonetta, niin wifi-verkkoa voi laajentaa kantamaan kodin joka nurkkaan siihen tarkoitetulla mesh wifi -laajentimella. Jos asunnossa on yli kolme huonetta, niin wifiin kannattaa hankkia wifi mesh -laajennin. Wifi-modeemi tai wifi-laajennin kannattaa laittaa mahdollisimman ylös, keskeiselle paikalle kotona.

Lumo tekee yhteistyötä DNA:n kanssa

Lumo-kodeissa vuokraan sisältyy 50-100 Mbit/s perusnopea nettiyhteys, jolla pääsee surffaamaan ketterästi eri verkkopalveluissa. Mikäli käyttötarpeet vaativat nopeampaa nettiä, niin DNA:n edullisia lisänopeuksia voi ostaa Lumo-asukkaan hintaan My Lumo -palvelun kautta – jossa hinnat ovat parhaimmillaan jopa puolet edullisempia kuin normaalisti.

Asukas, ota nopsa netti käyttöön My Lumo -palvelussa!
235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu