Brunssipöydän piristys shaksuka
Lähi-Idästä kotoisin oleva shaksuka on loistava viikonloppuaamun brunssiruoka. Siinä kananmunat hyydytetään kypsiksi mehevässä tomaatti-sipulikastikkeessa. Herkku nautitaan tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.
Resepti
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 pihvitomaattia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuivamausteet. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana. Lisää kuutioitu fetajuusto.
- Tee pannulle neljä ”kuoppaa”. Riko kananmunat omiin koloihinsa tomaattikastikkeen päälle. Anna hautua kannen alla noin 8–10 minuuttia, riippuen miten kypsiä kananmunia haluat.
- Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Dippaa tuoretta leipää kastikkeeseen.
Vinkki: Tässä ohjeessa Shaksukaan on lisätty fetaa, mutta pannuun voi lisätä halutessaan myös vaikka erilaisia vihanneksia, papuja tai vaikka pieneksi kuutioitua kinkkua.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Lumo vinkkaa
Yhteiseen pöytään kokoontuminen on aina erityistä – Emma Ranteen resepti onnistuneisiin juhliin
- Vastuullisuustekoja
Aitajuoksija Viivi Lehikoinen: ”Matkalla tulee oltua lähes puolet vuodesta, joten kotia osaa arvostaa erityisen paljon.”
- Kestävä elämäntapa
Lumo-kotien bonushaaste energiansäästöön: turhakkeet tarkasteluun!
- Kestävä elämäntapa
Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä