Kestävä elämäntapa

Brunssipöydän piristys shaksuka

Lähi-Idästä kotoisin oleva shaksuka on loistava viikonloppuaamun brunssiruoka. Siinä kanamunat hyydytetään kypsiksi mehevässä tomaatti-sipulikastikkeessa. Herkku nautitaan tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.

235x174

Resepti

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3 pihvitomaattia

3 rkl oliiviöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

1 tl kuivattua oreganoa

200 g fetajuustoa

4 kananmunaa

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 3 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuivamausteet. Laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoita pari kertaa hauduttamisen aikana. Lisää kuutioitu fetajuusto.
  2. Tee pannulle neljä ”kuoppaa”. Riko kananmunat omiin koloihinsa tomaattikastikkeen päälle. Anna hautua kannen alla noin 8–10 minuuttia, riippuen miten kypsiä kananmunia haluat.
  3. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla mustapippurilla. Dippaa tuoretta leipää kastikkeeseen.

Vinkki: Tässä ohjeessa Shaksukaan on lisätty fetaa, mutta pannuun voi lisätä halutessaan myös vaikka erilaisia vihanneksia, papuja tai vaikka pieneksi kuutioitua kinkkua.

28.4.2020 (Muokattu 29.7.2021)

Teksti Otavamedia

Kuvat Pekka Holmström / Otavamedia

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu