Kurkistus kotiin

Yrittäjä Sandra Kurjen lempikulmat Espoon Kivenlahdessa

Olohuone merinäköalalla, tilava vaatehuone ja tunnelmallinen Nokkalan Majakka ovat Sandra Kurjen lempikulmia. Kurki asuu merellisessä Kivenlahdessa Espoossa.

235x174

Espoosta kotoisin oleva Kurki kuvailee Kivenlahtea kadoksissa olleeksi helmeksi, jonne hän ei olisi aiemmin kuvitellut muuttavansa. Yrittäjänä työskentelevän Kurjen elämään ja arkeen vaikuttaa MS-tauti, johon hän sairastui neljä vuotta sitten. Kurki viettää paljon aikaa kotona ja arvostaa Lumo-kotien tarjoamaa esteettömyyttä, joka on edellytys sujuvalle arjelle. 70-neliöisestä kolmiosta löytyy tilaa työskentelylle, opiskelulle ja yhdessäololle.

Tältä näyttävät Sandra Kurjen lempikohdat kotona ja kotikulmilla:

Valossa kylpevä olohuone on arjen kulmakivi

Kurki nauttii luonnonvalossa kylpevästä olohuoneestaan.

”Olohuoneen valoisuus, merinäköala sekä sisustus tekevät tästä asunnosta juuri minun kotini ­– ja juuri olohuoneessa vietän eniten aikaa. Luonnonvalon lisäksi valon merkitys näkyy myös sisustuksessa, kun olen pohtinut eri valaisimien valintaa. Olen ylpeä kodistani ja iloinen siitä, että olen rohkeasti tehnyt omanlaisia sisustusvalintoja”, Kurki kertoo.

”Kaikkea en todellakaan ole ostanut uutena. Monia kalusteita on hankittu kierrätettynä sekä saatu käytettynä. Pienelläkin budjetilla pärjää pitkälle”, hän jatkaa.

Värikäs, aina järjestyksessä oleva vaatehuone

Sävy sävyyn järjestelty vaatehuone innostaa pukeutumiseen.

”Vaatehuone inspiroi minua pukeutumaan. Vaikka muualla kodissa olisi sotkua, vaatehuoneeni on aina siisti ja vaatteet järjestelty värien mukaan. Mieltäni rauhoittaa, kun näen vaatteeni hyvässä järjestyksessä. Aiemmin ajattelin, ettei tällaista tilaa olisi mahdollista edes saada kerrostalon vuokra-asunnossa!” Kurki iloitsee.

Meikkipeili kauniine valoineen tuo ripauksen luksusta sisustukseen.

Työpiste tarjoaa paikan myös meikkiunelmille

”Opiskelen ja teen töitä kotoa, joten tarvitsen rauhallisen työtilan. Työpiste on kuitenkin ennen kaikkea myös paikka meikkaukselle ja laittautumiselle. Meikkaus on minulle erityinen hetki, ei päivittäinen rutiini."

"Viimeiset vuodet elämässäni ovat olleet sairauksien värittämää, mutta kun laittaudun, koen saavani elää ihan toisenlaista elämää. Olen tarkoituksella halunnut luoda tänne glamourin tunnelmaa esimerkiksi näyttävien valojen avulla”, Kurki hymyilee.

Huolet häviävät Kivenlahden rannalla

”Asumme todella lähellä merenranta. Käyn Kivenlahden kävelyretkillä ja haukkaamassa happea, mutta kuvaan täällä myös paljon erilaisia yhteistyökuvia."

"Jos joskus en pysty kävelemään, ajan tänne autolla. Meren äärellä huolet häviävät ja seuraan ilolla myös vuodenaikojen vaihtumista”, Kurki jatkaa.

Uusi ja esteetön kauppakeskus

”Kun kävin Lippulaivassa ensimmäisen kerran, suuni loksahti auki: miten hieno kauppakeskus! Esteettömyys on huomioitu myös hyvin, kauppakeskus on helppokulkuinen ja invapaikkoja on riittävästi. Kaikki tarvitsemani palvelut löytyvät täältä.”

”Iso plussa Lippulaivassa on myös metro. Ystävieni on aiempaa helpompi vierailla luonani ja myös minulla on tarvittaessa mahdollisuus lähteä julkisilla liikkeelle”, Kurki lisää.

Merimaisemia ja kahvilaherkkuja

”Varmaan jokaiselle espoolaiselle tuttu Nokkalan Majakka on ollut mukana monessa elämäni hetkessä. Täälläkin on kaunista merimaisemaa sekä herkulliset kahvit ja leivokset”, Kurki kehaisee.

”Nokkalan Majakka on myös yksi isoimmista tekijöistä siihen, miksi asun nykyisessä kodissani. Tutkin kerran täällä eri vuokra-asuntoja, ja yhtäkkiä eteeni tuli ilmoitus nykyisestä kodista. Kahdeksan tunnin päästä siitä, kun näin ilmoituksen, olin varannut asunnon itselleni.”

13.9.2023 (Muokattu 25.4.2024)

Teksti Vapa Media

Kuvat Vapa Media

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu