Sisusta ja tuunaa

Viisi vinkkiä joulutunnelman luomiseen

Sisustussuunnittelija ja stailaaja Niina Ahonen on sisustanut uransa aikana monta joulukotia. Lue Ahosen vinkit, miten tuot joulun omaan kotiisi.

235x174

  1. Käytä yksinkertaisia valosarjoja. Mieti valoille muutama hyvä sijoituspaikka. Kaiva esille kyntteliköt, ne ovat nyt in.
  2. Tuo kotiin vihreää. Oikean kuusen tai tekokuusen voi tuoda sisään ilahduttamaan aikaisemminkin kuin vasta aatonaattona.
  3. Musiikki luo joulutunnelmaa. Luo kotiin äänimaailma, jossa viihdyt. Virittele soitin sellaiseen paikkaan, jossa sitä ei normaalisti ole, vaikka keittiöön.
  4. Tee joulusiivous – ehkä jopa jouluraivaus, jos sellainen on tarpeen.
  5. Lisää pehmeiden tekstiilien määrää. Joulu- ja talvisisustamiseen kuuluvat lämpimät torkkupeitot ja taljat.

Sisustussuunnittelijan oma joulu on hillitty ja väriskaala vaalea

– En oikein osaa käyttää joulunpunaista, eikä meillä ole kotona jouluna tonttuja ja poroja. Minulle joulu syntyy tunnelmasta, ei koristeista. Lisään ehkä vähän kynttilöiden määrää. Mutta vaikka aloitankin töissä joulusisustusten tekemisen jo heti kesän jälkeen, kyllä minulle tulee silti omassakin kodissa sellainen fiilis, että joulua haluaa laittaa, Ahonen toteaa.

Joulu alkaa kaupoissa koko ajan aikaisemmin, ja kaupat pitkälti määrittelevät sen, mitkä värit ovat muodissa.

– Niiden seuraamisen sijaan jokaisen pitäisi itse määritellä omat jouluvärinsä ja käyttää niitä niin, että kotona on kiva olla. Joillekin se ainoa oikea väri on tontunpunainen, ja silloin se saa myös näkyä.

Vuokraa Lumo-koti ja osallistut lahjakortin arvontaan!

Vuokratessasi Lumo-kodin 31.7.2021 mennessä osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa 1000 euron arvoisen lahjakortin Giganttiin.

Lue lisää