Asukastapahtumat

Vermonniityssä juhlittiin Lumo-talon yhteisiä tupareita

Uuno Kailaan katu 5:n asukkaat saivat omat tupaantuliaiset, kun Lumo toivotti koko talon väen tervetulleeksi. Espoon Vermonniityssä sijaitseva uusi Lumo-talo keräsi kehuja muun muassa valoisan, modernin ilmeensä ja lähiseudun hyvien palveluiden takia.

235x174

Espoon Vermonniityssä sijaitseva Uuno Kailaan katu 5:n kerhotiloissa ja pihalla riittää väkeä, vaikka syyssade piiskaa maata ja tuuli yrittää riuhtoa tarjoilujen suojaksi pystytettyä katosta irti. Yleisöryntäyksen selittävät talon asukkaiden yhteiset tupaantuliaiset, joissa asukkaat pääsevät tutustumaan Lumo-palveluihin ja tapaamaan muun muassa talon omaa isännöitsijää.

Vermonniityn tupareissa pöytä notkui herkkuja ja synkästä syyssäästä huolimatta väkeä riitti.

Tarjolla on montaa ruokalajia aina salaateista makkaroihin. Jopa talon nelijalkaiset asukkaat on huomioitu omalla koirabaarilla.

Ohi viilettää taloon muutama päivä sitten muuttanut Tua kolmen kääpiöpinserinsä kanssa.

– Muutto sujui tosi helposti, meidän uusi koti on juuri sellainen kuin oli tarkoituskin. Sijainti osui nappiin perheen aikuisten työmatkojen kannalta. Lisäksi vaakakupissa painoi se, että lemmikit olivat tervetulleita taloon, hän kertoo.

Tuan muutto ja asettuminen uuteen Lumo-kotiin ovat sujuneet hyvin. Lemmikitkin tuntuvat olevan samaa mieltä.

Lumo-koti palveluiden kupeessa, luonnon lähellä

Vermonniitty sijaitsee Leppävaaran kupeessa Vermon raviradan läheisyydessä. Sellon ostoskeskus on elokuvateattereineen ja muine palveluineen kävelymatkan päässä. Kaupunkimainen asuinalue on kuitenkin lähellä luontoa: vieressä sijaitsevat niin Talin ulkoilualueet kuin Laajalahden merenrannatkin.

Juuri luonto ja hyvät kulkuyhteydet houkuttelivat alueelle vain viikkoa aiemmin taloon muuttaneen Ala-Luhtalan perheen.

– Etsimme isompaa kotia, ja tämä valikoitui parhaiten meille sopivaksi hyvien yhteyksiensä takia. Alue ei ollut meille entuudestaan tuttu, mutta täällä on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja merikin tuossa lähellä, tupareihin poikansa kanssa saapunut Eetu Ala-Luhtala kertoo.

Asumista kaikenikäisille

Asukkaat ovat päässeet muuttamaan Uuno Kailaan katu 5:n uudenhohtaviin Lumo-koteihin kahdessa erässä: toiset kesäkuussa, toiset syyskuun alussa. Muut lähitalot ovat vasta rakenteilla, mutta rauhallinen sisäpiha sopii jo lasten leikkipaikaksi.

Ala-Luhtala uskoo, että perhe tulee viihtymään alueella pitkään.

– Poika on vasta 1,5-vuotias, mutta hän on jo aivan ihastunut tähän paikkaan. Hän hihkuu innoissaan parvekkeella, josta näkyy erilaisia nostureita ja kaivinkoneita! On ollut myös mukava huomata, että tänne on muuttanut paljon muitakin lapsiperheitä, Ala-Luhtala kertoo.

Kulkuyhteydet houkuttelivat muuttamaan

Uuno Kailaan katu 5:ssä on neljä rappua ja hieman rapusta riippuen 7–8 kerrosta. Koteja uutuuttaan hohtavaa taloon mahtuu 135. Näistä yksi on juuri espoolaistuneen Sepän perheen koti, jossa neljän huoneen ja keittiön lisäksi on oma sauna ja kaksi parveketta. Olohuoneen parvekkeelta avautuu näkymä aina Leppävaaraan saakka.

– Täällä on kaunis ilta-aurinko, ja parvekkeesta on tullut yksi meidän kaikkien lempipaikoista, Suvi Seppä esittelee kotiaan.

Myös Sepät päätyivät Vermonniittyyn hyvien julkisten yhteyksien perässä.

– Muutimme tänne Janakkalasta omakotitalosta pari kuukautta sitten. Työmatkat kävivät pitkiksi, nyt pääsemme töihin todella kohtuullisessa ajassa. Yllätyimme myös positiivisesti siitä, miten hiljaista kerrostaloasuminen on. Naapureiden äänet eivät kuulu tänne ollenkaan. Lisäksi ikkunat ovat isot, joten täällä on hyvin valoisaa ja avaraa, Seppä sanoo.

Uusi koti parilla klikkauksella

Sisäpihalle avautuvan kerhohuoneen ovella käy vilske, kun tupaantuliaisten väki pääsee kuulemaan talon yhteiskäyttötiloista, Lumo-asukaseduista ja My Lumo -palvelusta, jossa asukkaat voivat näppärästi maksaa niin vuokran kuin tehdä esimerkiksi huoltoilmoituksetkin. Lopulta kerhohuone on viimeistä istumapaikkaa myöten täynnä.

Myös tämän jutun ylimmäisessä kuvassa esiintyvät Vermonniittyyn juuri muuttaneet Anni ja Olli arvelivat, että vuokranmaksu hoituu jatkossa kätevästi My Lumo -sovelluksen kautta.

Paikalla ovat myös vain viikkoa aiemmin taloon muuttaneet Mikko ja Leila Naskali.

– Oli todella kiva kuulla asukastoiminnasta ja muista eduista. My Lumo -palvelua ehdimme jo testata, viestit tuntuvat ainakin kulkevan sitä kautta hyvin, Mikko Naskali kertoo.

Leila ja Mikko Naskali löysivät kotinsa Lumo-verkkokaupasta. Erityisesti Leilaa kiinnostaa talon asukastoiminta.

Pariskunta suunnitteli alun perin muuttoa isompaan asuntoon Vantaalla, mutta lopulta maisemanvaihdos Espooseen alkoi houkutella. Oman Lumo-kodin löytäminen ja varaaminen verkkokaupasta oli helppoa.

– Löysimme tämän netistä Lumo-verkkokaupasta ja ihastuimme alueeseen ja talon moderniin ilmeeseen. Uusi koti on todella valoisa, ja vaaleat lattiat vain korostavat vaikutelmaa, Leila Naskali kehuu.

Talon varustetaso on yllättänyt Naskalit positiivisesti. Uuno Kailaan katu 5:n ensimmäisestä kerroksesta löytyvät kerhohuoneen lisäksi muun muassa pesutupa ja kuivaushuoneet, kolme saunaa, irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarastot sekä erilliset lastenvaunuvarastot.

– Olemme ehtineet jo vähän kierrellä yleisissä tiloissa ja on ollut mukava huomata, että esimerkiksi pyöräkellarit ovat todella tilavat. Täällä on selvästi ajateltu kaupunkimaista asumista ja sitä, että monessa kodissa on varmaan useampikin pyörä, Leila Naskali lisää.

Lumo-yhteiskäyttöauto näppärästi käyttöön

Vermonniityn alueen asukkaiden käytössä on Lumo-yhteiskäyttöauto, jota asukkaat voivat halutessaan vuokrata alennettuun hintaan. Yhteiskäyttöauton saa käyttöönsä varausaikaan perustuvalla maksulla, jonka lisäksi maksetaan käytetystä polttoaineesta. Auton voi varata kätevästi verkosta.

Yhteiskäyttöauto herättää kiinnostusta monessa pöytäseurueessa. Uuden kodin keskeinen sijainti ja yhteiskäyttöauto ovat saaneet myös Sepän perheen pohtimaan oman auton tarpeellisuutta.

– Sijainti on niin keskeinen, että olemme ajatelleet omasta autosta luopumista. Autonhan voi sitten vuokrata helposti jos joskus tulee sellainen tilanne että sitä tarvitaan, Seppä miettii.

Uudet naapurit tutuiksi

Syystuuli jatkaa yltymistään, mutta iloinen puheensorina Uuno Kailaan kadulla jatkuu. Moni tapaa ensi kertaa uusia naapureitaan, ja grillin ääreltä riittää ruokaa vielä santsauskierroksellekin.

– Tällainen tilaisuus oli mukava yllätys, ja opimme monta uutta ja hyödyllistä asiaa. Olemme aiemminkin asuneet Lumo-kodissa, mutta nyt aloin ensi kertaa pohtia sitä, että ehkä voisin uskaltautua talon omaan asukastoimintaankin mukaan. Ainakin tämä kerhohuone vaikuttaa mukavalta paikalta, jossa voisi järjestää erilaisia tapahtumia jatkossakin, Leila Naskali pohtii.

Videolla tunnelmia tilaisuudesta

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu