Omilla kulmilla

Venla Savikuja nauttii kaupunkielämästä: ”Voin helposti vaihtaa Lumo-kodista toiseen, kun perhe kasvaa”

Näyttelijä ja vaikuttaja Venla Savikuja kuuntelee sisäistä ääntään. Parikymppisenä hän asui rivitalossa Espoossa, ja nyt tulevana äitinä hän on muuttanut kaksioon Hernesaaressa.

235x174

Venla Savikujasta tuli lumolainen, kun hän muutti Helsinkiin huhtikuun puolivälissä. Muutos on ollut iso, sillä aiemmin hän asui Espoon Nuuksiossa. Venla on ehtinyt asua Espoossa myös Matinkylässä ja Olarissa.

– Monen Espoossa vietetyn vuoden jälkeen minuun iski Helsinki-ikävä.

Nyt Venla nauttii kaupunkielämästä Helsingissä, kuten aurinkoisista kesäpäivistä Löylyn terassilla Hernesaarenrannassa.

– Ihmiset ovat kommentoineet, kuinka kaivattu muutos on tehnyt silminnähden hyvää minulle, näyttelijä ja vaikuttaja Venla Savikuja naurahtaa.

Venla Savikuja nauttii kaupunkielämästä Helsingissä.

Venla tottui elämiseen keskustassa jo Kööpenhaminassa, missä hän aloitti näyttelijäopinnot vuonna 2017.

– Kööpenhaminassa aloin miettiä, mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi. Tykästyin siellä vehreiden puistojen ja eläväisen kaupungin tasapainoon. Nyt nautin samasta Helsingissä.

Päätökseen vaikutti myös se, että Venlalla on viime aikoina ollut enemmän erilaisia työprojekteja, ja kantakaupungista hän pääsee nopeasti töihin ja takaisin kotiin.  

Venla, 32, tunnetaan erityisen vahvasti Heidi Aaltosen roolista tv-sarjassa Salatut elämät. Venlan vuonna 2009 alkanut Salkkarit-ura päättyi 2015. Vuonna 2020 hän näytteli Keihäsmatkat- ja Modernit miehet -televisiosarjoissa ja Luokkakokous 3 -elokuvassa. Näyttelijäntyönsä lisäksi Venla on tullut tunnetuksi bloggaajana, fitness-tähtenä ja somevaikuttajana.

Vauvan kanssa keskustaan

Perheenlisäyksen tullessa ajankohtaiseksi moni muuttaa isompaan asuntoon kauemmas keskustasta, mutta Venla on tehnyt päinvastoin. Hän odottaa parhaillaan esikoistaan, jonka pitäisi syntyä syyskuussa.

– Voihan olla, että jossain vaiheessa haluan taas enemmän tilaa ja rauhaa, mutta nyt nautin keskustan eloisuudesta.

– Vauvan kanssa tulee myös varmaan helpommin lähdettyä ihmisten ilmoille, kun matka on lyhyt.

Kotikulmilta löytyy paljon kaivattuja lenkkipolkuja ja puistoja.

Lapsen isä on islantilaislähtöinen näyttelijä.

– Olemme viihtyneet tosi hyvin Helsingin kantakaupungissa. Lumo-kodeissa voi myös kätevästi vaihtaa isompaan asuntoon sitten kun lapsi kasvaa. Nyt tuntuu hyvältä asua kompaktisti.

Venlalle on myös tärkeää, että Lumo-koteihin saa ottaa lemmikin, koska hänellä on koira.  Mulan on kahdeksanvuotias amstaffi.

– Pääsen täällä Mulanin kanssa hyvin lenkkipoluille. Mulan on ollut silminnähden innoissaan pitkästä rantaraitista, lukuisista puistoista sekä uusista lenkkipoluista ja tuoksuista.

Vuokraaminen onnistui näppärästi netissä

Tunnelmallinen vanha talo on peruskorjattu.

– Halusin nimenomaan vanhaan taloon. Tykkään asunnon paksuista ikkunalaudoista ja korkeista huoneista. Sisälle tulee myös paljon luonnonvaloa, ja kodin pohjaratkaisu on toimiva.

Lumo-talossa on Venlan mukaan lisäksi viihtyisä kerhohuone ja erinomaiset pyykinpesumahdollisuudet.

– Naapurit ovat myös sydämellisiä.

Venla odottaa esikoistaan, jonka laskettu aika on syyskuussa.

Venla on hehkuttanut kavereilleen sitä, kuinka helppoa on hankkia koti Lumo-verkkokaupasta.

– Minun ei tarvinnut kiertää asuntonäytöissä, vaan saatoin varata valitsemani asunnon verkosta. Asunnon saa myös nähdä ennen kuin sinne muuttaa.

Venla arvostaa sitä, että Lumo-vuokra-asuntoihin kuuluu runsaasti palveluita. My Lumo -palvelun kautta voi esimerkiksi vuokrata yhteiskäyttöautoja sekä ostaa kodinkoneiden ja kalusteiden asennuspalvelun ja kotisiivouspalvelun.

– Ihmettelen, etten ole jo aikaisemmin kokeillut Lumo-koteja.

Kansainvälistä meininkiä terasseilla

Alun perin Venla on kotoisin Inkoosta. Hän muutti teininä asumaan 18 neliön miniyksiöön Kallioon Linnanmäen kupeeseen, koska aloitti Kallion ilmaisutaidon lukion. Venla on nuorena asunut myös Lauttasaaressa ja Vuosaaren Aurinkolahdessa.

– Tähän mennessä Hernesaari on ollut asuinalueena valloittavan eläväinen, mutta samalla yllättävän rauhallinen. Rakastan myös lukuisia erilaisia kävelyreittejä, tunnelmallisten pikkukatujen ja romanttisten kujien ihastelua sekä alueen vanhaa arkkitehtuuria.

Venlan suosikkipaikka Hernesaaressa on Eiran ranta.

Venla viihtyy uimarannan läheisillä rantakallioilla.

– Rakastan meren tuoksua, kun avaan kotona ikkunan. Veden läheisyys rauhoittaa.

Venla viihtyy myös uimarannan vieressä olevilla rantakallioilla, joilla hän käy välillä piknikillä tai istuu koiran kanssa nauttimassa auringosta.

– Rantaa pitkin jatkuu pitkään vehreää puistoa, ja terasseilla voi siirtyä Löylystä Birgittaan ja Mattolaiturista Café Ursulaan. Meripuisto on ihana, ja keväisin siellä kukkivat kirsikkapuut.

Uusia lempipaikkoja ja projekteja

Venlalla on kotoa lyhyt kävelymatka leipomo-ravintola Levain Merikortteliin, missä hän nauttii välillä aamupalan.

– Olen vegaani, ja Levainista saa aamupalaksi hyvän Healthy Set -annoksen, johon kuuluu avocado-toast, smoothie sekä jogurtti granolalla tai tuorepuuro.

Venlan lempipaikkoja uusilla kotikulmilla ovat myös ravintola Green Hippo Punavuori ja lukuisat kivijalkakaupat.

Hänen lähitulevaisuuden suunnitelmiaan on nauttia kesästä, sisustaa uutta kotia ja valmistautua vauvan tuloon. Venla on myös työstänyt käsikirjoitusta kollegan kanssa ja tehnyt isompaa luovaa konseptia ystäväporukan kanssa.

– Molemmat projektit ovat todella antoisia ja minulle uusia luovia aluevaltauksia.

Fanit voivat jäädä mielenkiinnolla odottamaan, mitä Venlalta on tulossa.

Haluaisitko sinäkin päästä nauttimaan Lumo-asumisesta?

Löydä uusi vuokra-asuntosi Lumo-verkkokaupasta!

Tutustu ja vuokraa
235x174

23.6.2022 (Muokattu 27.6.2022)

Teksti Elisa Helenius

Kuvat Petri Mulari

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu