Kurkistus kotiin

Vaalea ja valoisa koti – paikka rauhoittumiselle ja työn teolle

Eveliina Tistelgrenin kodin yksinkertainen ja vaalea sisustus luo hyvät puitteet työn teolle. Tilaa riittää myös vauhdille ja liikkeelle.

235x174

Kun Eveliina Tistelgren vieraili ensimmäistä kertaa Kalasatamassa asuvan ystävänsä luona, hän oli täysin myyty. Mukava asuinalue ja luonnon läheisyys olivat Eveliinan mieleen, ja toive omasta kodista Kalasatamassa jäi asumaan ajatuksiin.

Sattumien kautta toive toteutui, puolen vuoden kuluttua Oulunkylässä sijainnut reilun 200 neliön kimppakämppä vaihtui Kalasataman, Capellan puistotie 4:n 50 neliöiseen kaksioon. Uusi Lumo-koti vastasi kaikkiin Eveliinan toiveisiin: se on riittävän tilava ja valoisa, ikkunoista avautuu kauniit näkymät luontoon, ja pisteenä i:n päälle, asunnossa on hyvä fengshui.

Alueen liikenneyhteydet ovat Eveliinan mielestä hyvät. Hänellä ei ole omaa autoa, joten liikkuminen paikasta toiseen hoituu julkisen liikenteen kulkuneuvoilla.

– Asunto on kätevästi metron varrella ja lähellä kaikkea, samalla kuitenkin sopivan kaukana keskustasta ja lähellä luontoa.

Minimalistinen sisustustyyli

Eveliina on sisustanut kotinsa vaaleilla väreillä, jotka korostavat asunnon valoisaa tunnelmaa. Siellä täällä on maanläheisiä värejä ja pieniä yksityiskohtia kuten kynttilöitä ja tauluja.

– Kotona pitää olla hyvä fiilis. Tykkään pohjoismaisesta sisustustyylistä ja vaalin minimalistisuutta. Pidän yksinkertaisesta ja kevyestä sisustuksesta, ja siitä, ettei ole liikaa häiriötekijöitä. Simppeli asunto on myös helppo pitää siistinä.

– Mietelauseisiin olen kyllä hieman hurahtanut. Niitä on esillä vähän joka paikassa.

Suurin osa kodin kalusteista ja sisustuselementeistä on Ikeasta tai Maskusta. Viimeisin ostos on olohuoneen valkoinen sohva, joka on juuri toimitettu Ruotsista.

Eveliina viettää paljon aikaa kotonaan, sillä hän tekee ammattibloggaajan ja -urheilijan työtään suurimmaksi osaksi kotoa käsin. Tämän vuoksi hän on jättänyt asuntoonsa paljon liikkumatilaa.

Asunnon ikkunoista avautuvat upeat näkymät Mustikkamaalle.

– Kotini on mietitty urheilijan arkeen sopivaksi. Kuvaan myös paljon työni puolesta, vaaleat pinnat ja ympäristö tekevät kuvaamisesta helpompaa.

Töitä tulee tehtyä useimmiten keittiön pöydän ääressä. Työnteon lomassa voi välillä käydä haukkaamassa raitista ilmaa keittiön viereisellä ranskalaisella parvekkeella.

– Samalla, kun teen töitä, näen ikkunasta meren ja Mustikkamaan. Ajatukset kulkevat paremmin luonnon äärellä. Olen harkinnut, että tekisin erillisen työpisteen, jotta työnteon ja ruokailun voisi erotella paremmin toisistaan.

Olohuoneen yhteydessä olevan keittiön äärellä Eveliina viettää päivittäin paljon aikaa. Urheilijan ruokavalio on tarkka, ja ruoat on helppo tehdä itse kotona.

– Tykkään tehdä paljon smoothieita. Lempismoothieni sisältää jäisiä marjoja, banaania ja vanilja-heraproteiinia.

Makuuhuoneesta on kulku lasitetulle parvekkeelle, jonka kuntoon laittaminen on vielä kesken.

– Nyt parvekkeella on lähinnä kehonhuoltovälineitä. Voi olla, että hankin seisomapöydän ja teen parvekkeesta työpisteen kesän ajaksi.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Eveliinan päivät alkavat yleensä töiden parissa esimerkiksi blogitekstejä kirjoittaen. Treenaamiseen menee viikoittain paljon aikaa, Eveliina käy usein treenaamassa iltaisin, välillä sekä aamulla että illalla. Treenien päälle tulevat kehonhuolto- sekä liikkuvuus- ja palautumisharjoitteet. Lisäksi päiviin kuuluu palavereita, tapaamisia ja kuvauksia.

Iso kokovartalopeili on Eveliinalle tärkeä esine, jolla on paljon tunnearvoa.

Ulkona liikkuminen on Eveliinalle mieluisaa. Läheinen Mustikkamaa tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet. Harjoituksia tulee myös tehtyä paljon avarassa olohuoneessa, jonka seinustaa koristaa suuri kokovartalopeili.

– Peili on teetetty aikoinaan äidilleni tanssiharjoituksia varten. Kotoa pois muutettuani se on kulkenut mukanani paikasta toiseen.

Peilin edessä on hyvä tehdä kehonhuoltoa, harjoitella fitness-vapaaohjelmaa ja akrobatiaa sekä treenata oman kehon painolla. Eveliinan voikin löytää usein kotoaan käsilläseisonnasta tai tanssiaskelten pyörteistä.

– Välillä kotona on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun harjoittelen tai viiletän huoneesta toiseen.

Elämässä riittää vauhtia sen verran, että television katseluun ei ole aikaa.

– Minulla ei ole ollut televisiota neljään vuoteen. Jos ylimääräistä aikaa jää, katson elokuvia tai sarjoja tietokoneelta.

Kohti maailmanmestaruutta

Urheilu lähellä Eveliinan sydäntä.

Olohuoneen hyllyllä komeilee rivi palkintopokaaleja. Vapaaohjelma-fitness -kilpailuja on takana kymmenen. Eveliina voitti Suomen mestaruuden vuonna 2012 ja vuoden 2016 keväänä hän saavutti EM-kisojen kuudennen sijan, joka on tähän mennessä paras saavutus.

– Urheilu on asia, mitä haluan tehdä, ja jota rakastan eniten. Palo urheiluun alkoi jo nuorena. Olen aina halunnut kilpailla, ja tietenkin aina pitää olla paras.

Hyllyssä kiiltelee myös The Blog Awards Finlandin myöntämä vuoden 2015 paras sport-blogi -palkinto.

– Aloitin oman blogin kirjoittamisen reilu seitsemän vuotta sitten, kun työskentelin Kanarialla Finnmatkojen aktiivioppaana. Vuonna 2011 aloitin fitness-blogin kirjoittamisen. Nykyään kirjoitan blogiin urheilu- ja hyvinvointi-aiheisia tekstejä.

Eveliinan tavoitteena on voittaa lajinsa maailmanmestaruus kahden vuoden sisällä. Seuraavat MM-kisat järjestetään joulukuussa Ranskassa, Biarritzissa.

– MM-kisoihin päästäkseen pitäisi ensin sijoittua parhaiden joukkoon lokakuun alussa järjestettävissä SM-kisoissa.

Koti on rauhoittumisen paikka

Oma koti merkitsee Eveliinalle turvallista paikkaa, jossa voi myös rauhoittua.

– Olen menevää tyyppiä. Kodin ulkopuolella tapahtuvat asiat vaativat paljon energiaa. Kotona saan olla rauhassa ja kerätä energiaa.

Hyvät yöunet ovat vauhdikkaalle urheilijalle tärkeitä. Sänky on myös Eveliinalle rentoutumisen paikka, jossa hän viihtyy usein hyvän ­kirjan parissa.

Vaikka kadun toisella puolella rakennetaan uutta kerrostaloa, se ei haittaa päivittäistä elämää.

– Täällä on rauhallista, talossa on hyvät äänieristeet. En herää aamuisin työmaan ääniin.

Makuuhuone on Eveliinalle tärkeä rauhoittumisen paikka. Tempurin hyvässä sängyssä on mukava rentoutua ja lukea kirjoja. Mieluisinta luettavaa ovat menestyvien ihmisten omaelämänkerrat ja mielenhallintaan liittyvät teokset, joista saa inspiraatiota ja energiaa. Sängyssä tulee tietenkin myös nukuttua urheilijalle elintärkeät yöunet.

– Sängyssä pitää olla illalla kello kymmenen jälkeen, nukun öisin kahdeksan tai yhdeksän tuntia.

Iltaisin Eveliina rauhoittuu kuuntelemalla rauhallista musiikkia. Omassa saunassa hän rentoutuu pari kertaa viikossa.

– Laitan usein kynttilöitä palamaan pesuhuoneeseen, kun menen saunaan. Ne luovat kivan tunnelman.

Sunnuntai on vauhdikkaan urheilijan ja bloggaajan vapaapäivä. Silloin on aikaa tavata ystäviä ja perhettä, ja usein myös luonto kutsuu kävelemään.

Asukas

Eveliina Tistelgren

Koti

Kaksio 50 m2

Sijainti

Kalasatama

Tyyli

Skandinaavinen ja minimalistinen

Erityistä

Urheilijan elämäntapaa ajatellen sisustettu avara ja yksin-kertainen koti

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi