Asukastapahtumat

Uskallusta ja hauskuutta Asumisen päivässä

Asumisen päivää vietettiin seitsemättä kertaa. Tilaisuuteen osallistui lähes 100 asukasaktiivia, jotka toimivat Lumo-kotikeskusten asukastoiminnan kehitystyöryhmissä. Helsingin Messukeskuksessa kuultiin yhtiön ajankohtaisia kuulumisia, löytöretkeilijä Pata Degermanin tarina Mount Sisun valloituksesta Etelämantereella sekä vierailtiin Kevätmessuilla. Päivän mittaan asumisen ja löytöretkeilyn kesken syntyi yllättäviäkin yhtymäkohtia.

235x174

Pata Degerman on löytöretkeilijä, jolla on 25 vuoden kokemus erilaisista retkikunnista ja monenlaisista reissuista. Yhdeksän retkeä on suuntautunut alueille, joilla kukaan muu ei ole ennen käynyt. Pata Degerman korosti inspiroivassa esityksessään, että kannattaa astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, jotta voi onnistua sellaisessa, jota ei ole ennen tehnyt.

Pata Degerman (kesk.) kertoi innostavasti Mount Sisun valloituksesta Etelämantereella.

Samaan teemaan kiteytyy myös Lumo-verkkokaupan poikkeuksellinen menestys: uskallukseen ajatella miten asiat voisi tehdä toisin. Toimitusjohtaja Jani Nieminen kertoi lisäksi yhtiön kehittymisestä ja asumisen palvelumuotoilusta.

– Haluamme investoida palvelumuotoiluun ja tuoda asumiseen helppoutta sekä vaivattomuutta. Haluamme tehdä asioita asiakkaiden parhaaksi. Pyrimme kehittymään jatkuvasti, että olisimme parempia huomenna kuin tänään.

Asumiseen päivään osallistui lähes 100 asukasaktiivia.

Jokainen kohtaaminen on tärkeä

Asukashallituksen varapuheenjohtaja Raili Kankainen nosti esiin yhteistyön ja yhteisymmärryksen merkityksen. Myös vaativiin olosuhteisiin suuntautuvilla retkillä yhteistyö, avoin kommunikointi ja hyvät suunnitelmat ovat tärkeitä. Ilman monien tahojen yhteistyötä retket eivät olisi mahdollisia ja toisaalta retkikunnan jäsenten syvä yhteistyö saattaa olla edellytyksenä jopa hengissä pysymiselle.

– Jos haluat saada toisen toimimaan haluamallasi tavalla, kytke oma asiasi hänen asiaansa, niin pääsette yhdessä eteenpäin. Päämäärät ovat helpommin saavutettavissa, kun tekee yhteistyötä, muistutti Pata Degerman.

Päivän aikana asiakkuusjohtaja Juha Heino korosti asiakaskokemuksen merkitystä: Kaikki kohtaamiset ovat mahdollisuuksia luoda parempaa palvelua. Hyvään asiakaskokemukseen liittyy oleellisesti luottamuksen tunne kohtaamisissa. Asiakaskokemuksessa ja löytöretkeilyssäkin on siis yhdistävät elementtinsä.

– Luottamus syntyy pitkän ajan kuluessa pohjautuen arvostukseen ja kunnioitukseen. Luottamus on kaiken perusta, silloin kun halutaan tehdä jotain vaikeaa ja haastavaa, kertoi Pata Degerman.

Keskitä voimavarat

Löytöretkeilijän voisi kuvitella olevan täysin peloton ihminen. Mutta jos uskaltaa ylittää railon jäätiköllä ja kiivetä pystysuoraa, jäistä vuorenrinnettä, niin asian hoitaminen puhelimitse saattaakin olla pelottavaa – jopa vuorikiipeilijälle. Pata Degermanin ratkaisu pelkoihin oli PowerHour, hetki jolloin omat pelot pienenevät. Kun näihin hetkiin keskittää päivän rohkeuden, voi tehdä itselleen haastavia asioita.

Kiinteistökehityksen yksikönjohtaja Tommi Parikka nauratti vitsillään yleisöä: hän kertoi olevansa ensimmäistä kertaa puhumassa asukastilaisuudessa, eikä Asumisen päivässä uusista, valmistuvista taloista kertominen ollutkaan niin jännittävää, kuin Tommi Parikka oli etukäteen pelännyt.

Kun valokuvien upeat maisemat heijastuivat valkokankaalle ja Pata Degerman kertoi tarinoita, kuulijana tempautui uskomattomalle matkalle mukaan. Myös markkinointi- ja viestintäjohtaja Irene Kantor puhui siitä, kuinka aina on kerrottu tarinoita leirinuotioilla. Nykyajan leirinuotiot ovat sosiaalisen median kanavissa, joissa kokoonnutaan kuulemaan ja jakamaan tarinoita. Ja hienosti ovat Lumo-tarinatkin tavoittaneetkin kuulijansa.

Taru Raita, Seija Fredriksson ja Kirsi Perälä olivat tulleet Asumisen päivään Vantaalta ja Elisa Muuronen Rovaniemeltä asti. He kiittelivät päivää kokonaisuudessaan.

Seija Fredriksson (vas. ylhäällä), Taru Raita, Kirsi Perälä ja Elisa Muuronen kiittelivät Asumisen päivää kokonaisuudessaan.

– On ollut kiinnostava päivä, jossa asiat on kerrottu selkokielellä, aloittaa Taru Raita ja Seija Fredriksson jatkaa:

– Ei ole ollut koukeroita, vaikka on puhuttu monimutkaisistakin asioista.

– Täällä on ollut mukavan rento tunnelma ja aivan ihanaa huumoria, toteavat Kirsi Perälä ja Elisa Muuronen kuin yhdestä suusta.

27.4.2017 (Muokattu 22.6.2021)

Teksti Kaisu Lehti-Rajaniemi

Kuvat Juho Kuva

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu