Palveluksessasi

Toimiva isännöinnin ja huollon yhteistyö parantaa asumisviihtyisyyttä

Siistit kiinteistöt ja hyvässä kunnossa olevat pihat vaikuttavat merkittävästi asumisviihtyvyyteen. Lumo-kodit tekee Malminiityssä tiivistä yhteistyötä huoltokumppani SOL Kiinteistöpalveluiden kanssa, ja alueen asukkaat ovat erittäin tyytyväisiä kiinteistönhoitoon.

235x174

Malminiityssä työskentelevä SOL Kiinteistöpalveluiden kiinteistönhoitaja Abbas Saade tekee työtään tunnollisesti ja ahkerasti, kertoo Lumo-kotien isännöitsijä Minna Jones.

Saaden vastuulle kuuluu kiinteistön sisä- ja ulkotöitä, kuten lukkotarkastuksia, nurmikon hoitamista ja piha-alueiden siisteyden ylläpitämistä. 

”Olen työskennellyt Lumo-kotien kiinteistöillä noin puolisen vuotta ja jokainen työpäivä on aina vähän erilainen. Parasta työssäni on ehdottomasti se, kun asukas on tyytyväinen työni jälkeen”, Saade kertoo. 

Kiinteistönhoitaja Abbas Saade varmistaa, että kiinteistöt ovat siistejä ja hyvässä kunnossa.

Saade tapaa Lumo-kotien asukkaita päivittäin ja kohtaamiset heidän kanssaan ovat työn suola. Tarvittaessa Saade myös opastaa ja auttaa asukkaita kierrätyksessä ja siisteyden ylläpitämisessä, sillä yhteinen siisteys on myös heidän vastuullaan – omien jälkien siivoaminen kuuluu kaikille. 

Toimiva yhteistyö isännöitsijän ja kiinteistönhoitajan välillä takaa sen, että talot pysyvät hyvässä kunnossa.

Hyvä ja laaja kielitaito on Saaden mukaan ehdoton etu kiinteistönhoitajan työssä, sillä Malminiityllä asukkaita on monesta eri kulttuurista. 

”Laaja kielitaitoni auttaa kommunikoimaan nopeammin ja parantaa muutenkin asiakaspalvelua”, arabiaa äidinkielenään puhuva Saade huomauttaa. 

Kiinteistönhoitaja on isännöitsijän silmät ja korvat 

Asukkaiden lisäksi Saade on päivittäin yhteyksissä isännöitsijään. Jones kertoo, että hyvä kiinteistönhoitaja on isännöitsijälle kullanarvoinen luottopelaaja, sillä hän viettää kiinteistöissä paljon aikaa ja huomaa heti, jos alueella ilmenee esimerkiksi korjaustarpeita tai muuta huomioitavaa. 

”Abbaksella on korkea työmoraali. Arvostan sitä, että olemme yhteydessä toisiimme matalalla kynnyksellä. Mitään ei tarvitse pähkäillä yksin”, Jones pohtii. 

Saaden työtehtäviin kuuluu pihojen siisteyden ylläpito sekä erilaiset huoltotyöt asukkaiden kotona.

Isännöitsijän ja kiinteistönhoitajan toimiva yhteispeli heijastuu suoraan asukkaiden viihtyvyyteen. Esimerkiksi mahdollisiin vikailmoituksiin voidaan reagoida nopeasti tai vikoja voidaan jopa ennaltaehkäistä. 

”Kerran saimme vikailmoituksen aamulla varttia vaille kahdeksan. Puolen tunnin päästä Abbas oli jo hoitanut homman kuntoon”, Jones naurahtaa. 

”Yhdessä luomme asumismukavuutta” 

Saade tunnetaan Malminniityllä ”ahkerana talkkarina”, joka pitää alueen hyvässä kunnossa ja siistinä, vuodenajasta riippumatta. Myös asukkaat ovat huomanneet hänen tehokkaan työtapansa. 

”Työssäni tärkeintä on hyvä asiakaspalvelu”, Saade summaa.

”Saamme paljon positiivisia asiakaspalautteita Abbaksesta. Asukkaat ovat tietenkin tyytyväisiä siihen, että he saavat nopeasti apua eri asioihin ja kiittelevät etenkin Abbaksen reipasta otetta”, Jones lisää. 

Hyvät palautteet lämmittävät myös Saaden sydäntä, sillä juuri heidän vuokseen hän kokee työskentelevänsä. Palautetta tulee sekä kirjallisesti että suullisesti paikan päällä, mutta etenkin yksi kommentti on painunut hyvin Saaden mieleen. 

”Talvella yksi asukas oli seurannut minua ikkunasta, kun tein lumitöitä pihalla. Hän tuli kertomaan olevansa todella iloinen nähdessään, kuinka tarkasti ja hyvin olen tehnyt lumihommia. Se  oli todella iloinen yllätys”, Saade kertoo hymyillen. 

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu