Asukastapahtumat

Tervetuloa kotiin, Lönnrotinkadun uudet Lumo-asukkaat!

Helsingin Lönnrotinkatu 30:n Lumo-talon asukkaat viettivät yhteisiä tupaantuliaisia kesäkuun alussa uutuuttaan hehkuvan, mutta samalla arvokkaasti vanhan kotitalonsa sisäpihalla. Ohjelmassa oli herkullista grilliruokaa, live-musiikkia ja naapureihin tutustumista. Lisäksi asukkaille kerrottiin Lumo-asumisen palveluista.

235x174

Herkullinen ruoan tuoksu leijaili sisäpihalta pitkälle kadulle saakka, kun keväällä uuteen käyttöön otetun Lönnrotinkatu 30:n asukkaat kerääntyivät talon tupaantuliaisiin. Sisäpiha heräsi eloon Lumo-asukkaiden tutustuessa toisiinsa ja vaihtaessa kuulumisia. Paikalla oli myös vuokranantajan edustajia muistuttelemassa talon asukkaiden käytössä olevista palveluista.

Grilliruoka ja salaatit maistuivat Lönnrotinkadun tupaantuliaisissa.

Lönnrotinkadun puitteet ovat upeat. Sisäpihan perällä sijaitseva 1930-luvun funkkistalo on aiemmin ollut kirjapaino ja sittemmin toimistotalo. Nyt jylhään rakennukseen on pieteetillä ja vanhaa vaalien rakennettu Lumo-koteja. Uudet asukkaat pääsivät muuttamaan taloon keväällä 2018. Remontin yhteydessä uusittiin myös sisäpiha, ja kaikkien asukkaiden käyttöön saatiin uusia yhteisiä tiloja, kuten oma talopesula, sauna ja asukkaiden yhteiskäytössä oleva Lumo-lounge.

Ruokaa ja juomaa nautittiin pitkälle iltaan trubaduurin säestämänä. Osa asukkaista saapui paikalle suoraan Lumo Pihakoutsin pitämistä treeneistä. Pihakoutsi on liikunnan ammattilainen, joka järjestää Lumo-asukkaille maksuttomia treenejä pihapiirissä tai lähiluonnossa.

Maia viihtyy sisäpihan uudella leikkipaikalla. Mitka-isä arvostaa talossa sijaintia ja asumisen palveluita, joita ei osannut muuttaessaan edes odottaa.

Leppoisaa asumista kantakaupungissa

Lönnrotinkatu 30 sijaitsee arvokkaalla paikalla Helsingin kantakaupungissa. Aivan kulman takana on historiaa uhkuva Aleksanterin teatteri, ja talolta kävelee nopeasti sekä merenrantaan että ydinkeskustaan.

Juuri sijainti houkutteli talon asukkaiksi Lagercrantzin perheen. He halusivat kodin kantakaupungista, jossa julkiset yhteydet toimivat ja kaikki tarvittava on lähellä. Lapsiperhe arvostaa myös talon suojaisaa sisäpihaa ja alueen palveluita.

– Ylipäätään alue on paljon lapsiystävällisempi kuin ensin ajattelimme: leikkipuistoja on lähellä paljon, ja käytämme niistä aktiivisesti ainakin viittä.

Lagercrantzin perhe arvostaa asumista kaikkien tarvittavien palvelujen äärellä. Myös oman pihan rauhallisuus on mieleen.

Lumo-yhteiskäyttöauto hyrrää sähköllä

Liikkumisen suhteen Lönnrotinkatu 30:n Lumo-kotien asukkaita hemmotellaan. Sisäpihan autotallissa odottaa yhteiskäyttöön tarkoitettu hybridiauto. Tuliterä Toyota C-HR on uudenlainen, katumaastureista vaikutteita hakenut hybridi, jossa on sekä sähköakku että bensiinimoottori. Tilaa on suuremmillekin ostoksille.

– Auto on niin sanottu itselataava hybridi. Akku siis latautuu automaattisesti ajon aikana, kun esimerkiksi moottorijarrutusten energia otetaan talteen, kertoi Lumo-yhteiskäyttöautoista vastaava myyntijohtaja Ville Wikström 24Rentistä. Hän oli tupaantuliaisissa mukana esittelemässä auton käyttöä ja ominaisuuksia.

Lumo-yhteiskäyttöauton tallia koristaa taiteilija Essi Ruuskasen taideteos Ketjureaktio.

Pysäköintilupa koko kantakaupunkiin

Lumo-yhteiskäyttöauto on varustettu Z-pysäköintitunnuksella, joka mahdollistaa pysäköinnin kaikilla erillistä lupaa vaativilla asukas- ja yrityspysäköintipaikoilla Helsingin kantakaupungissa. Auton saa käyttöönsä varausaikaan perustuvalla maksulla, jonka lisäksi maksetaan mahdollisesti käytetystä polttoaineesta.

– Käytön hinta määräytyy sen mukaan, kuinka suosittuun aikaan autoa käyttää, Wikström tiivistää.

Auton voi varata ja ottaa käyttöön sähköisesti. Auton ovet aukeavat varaajalle verkossa tai tekstiviestillä, ja avain löytyy auton hansikaslokerosta.

Koti löytyi Lumo-verkkokaupasta

Henrik Löfving tutustui yhteiskäyttöisiin kulkupeleihin kolmevuotiaan Danielin kanssa. He muuttivat uuteen, remontoituun asuntoonsa vain muutaman korttelin päästä.

– Otimme riskin ja vuokrasimme asunnon Lumo-verkkokaupasta sitä näkemättä. Pohjapiirros ja sijainti ratkaisivat, emmekä ole katuneet, Löfving kertoo.

Asuminen on lähtenyt vaivattomasti käyntiin, ja auto on hyvä lisä palveluihin. Löfving ei ollut perehtynyt yhteisiin kulkupeleihin aiemmin, mutta arvelee nyt, että etenkin yhteiskäyttöautolle voisi olla hyvinkin käyttöä tulevaisuudessa.

– Hyvä, että tällaisia tupaantuliaisia järjestetään. Näistä saa hyvin tietoa asumiseen liittyvistä asioista, hän tiivistää.

Maalaus muistuttaa toimivasta yhteiselosta

Lumo-yhteiskäyttöauton tallia koristaa Essi Ruuskasen tilaustyönä tilaan maalaama Ketjureaktio-taideteos. Ruuskanen sai työnsä ohjenuoraksi sanoja ja värejä, joiden pohjalta teos hahmottui. Maalauksessa nousevat esiin yhteisöllisyys ja kestävä kehitys.

– Ajatuksena on, että tekemisemme ja valintamme eivät kosketa vain tekijää itseään, vaan elämme jatkuvassa ketjureaktiossa toistemme kanssa. Asukkaiden yhteiskäyttöauto on esimerkiksi yksi ratkaisu ilmastonmuutokseen, Ruuskanen kertoo.

Tavallisesti katutaidetta tehdään kesäisin ja ulkotiloissa, joten talvella sisällä tehtävä työ oli taiteilijalle hyvää vaihtelua. Ruuskanen tekee tilauksena vain töitä, joiden ajatuksen hän voi allekirjoittaa. Lönnrotinkadun työhön hän lähti mielellään mukaan.

– Yhteiskäyttöauto ja tämä projekti oli tervetullut avaus. Oli kiva olla projektissa mukana, hän toteaa.

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu