Sisusta ja tuunaa

Sinkkunaisen citykoti pukeutui jouluun

Sisustussuunnittelija ja stailaaja Niina Ahonen loi uuteen Lumo-kaksioon rauhallisen talvipesän, johon joulun tunnelmaa tuovat valot ja murretut punaisen sävyt.

235x174

Järvenpään paraatipaikalla, Sibeliuksenkatu 27:ssä sijaitseva, juuri valmistunut kaksio sai jouluisen kuorrutuksen, kun sisustussuunnittelija Niina Ahonen lähti Lumo-kotien pyynnöstä toteuttamaan asuntoon skandinaavista ja lämmintä talvikotia.

Joulusisustuksessa joskus vähemmän on enemmän.

– Talo on niin hyvällä paikalla kuin Järvenpäässä vaan voi olla. Sen toisella puolella on kävelykatu palveluineen ja toisella puolella kauppakeskus. Osasta asunnoista on näkymä Tuusulanjärvelle, ja juna-asemalle on muutama sata metriä. Sijainti on todella priima, kertoo Kojamon markkinointisuunnittelija Sanna Lyytinen.

Helppo kerrostaloasuminen hyvällä keskustasijainnilla oli myös Stailian Niina Ahosen mielessä 49,5-neliöisen kaksion joulusisustusta suunnitellessa.

– Stailattu koti voisi hyvin olla yksin asuvan naishenkilön tai pariskunnan, joka olisi sisustanut itselleen citykodin. Sisustuksessa käytettiin väreinä simppeleitä ja rauhallisia valintoja, toteaa Ahonen.

Jouluvalot ajoissa esiin

Asuntoon tuotiin joulun tunnelmaa hillityillä yksityiskohdilla. Värityksessä käytettiin tontunpunaisen sijaan marjapuuron punaista, ja muutenkin sisustuksen väriskaala on heleä.

– Minulle joulun tunnelma syntyy ennen kaikkea valoilla. Värimaailmaan otan mielelläni murrettuja sävyjä, listaa Ahonen.

Tärkeinä tunnelmanluojina toimivat keittiön ikkunalaudalla Iken moderni kynttelikkö, sohvapöydän kynttiläasetelma ja pienen, sohvannurkassa olevan tekokuusen valot. Myös parveke on saanut ylleen valosarjan.

– Suomessa pimeys alkaa jo marraskuun alussa. Jouluvalot, joita nykyään sanotaan jo kausivaloiksi, saa laittaa ihan silloin, kun itsestä siltä tuntuu. Valojen laittoa ei enää tarvitse odottaa ensimmäiseen adventtiin asti, toteaa Ahonen.

Pehmeät tekstiilit ja lyhdyt tuovat joulutunnelmaa myös parvekkeelle.

Joulukuusi moneen makuun

Olohuoneen ja keittiön välistä tilaa asunnossa rajaavat pehmeät, vaaleat karvamatot. Keittiön pyöreä ja olohuoneen salmiakkikuvioinen matto sopivat hyvin lähekkäin ja tuntuvat jalan alla mukavilta.

– Olohuoneessa oleva Svaneforsin matto on minun oma suosikkini. Se on kevyt ja helposti liikuteltava, vähän ryijyn oloinen. Sen saa helposti taiteltua, jos haluaa viedä maton vaikka ulos tuulettumaan, kertoo Ahonen.

Tilan kaunistus on sohvannurkassa vaaleassa pussissa seisova ja hyvin aidolta näyttävä tekokuusi, jonka juurella on harmaavalkokuviollisia lahjapaketteja. Kuusi on House Doctorilta.

– Se on näyttää lehtikuuselta, mikä on ihan hauska idea. Tekokuuset ovat kehittyneet hirveästi tänä päivänä. Oikeat, aidot huonekuusetkin ovat olleet nyt muutaman vuoden kivasti pinnalla.

Tekokuusi on vaihtoehto allergiselle joulusisustajalle, joka ei voi tuoda kotiin aitoa puuta. Perinteisen kuusen sijaan voi testata myös pihtaa tai mäntyä.

– Pihta on paksu, runsas ja vihreä, eikä pudota neulasia kuten tavallinen kuusi. Tiedän myös perheitä, jotka käyttävät mäntyä joulukuusena, toteaa itsekin kuusiallerginen Ahonen.

Asuntonäytön piristys

Sibeliuksenkatu 27:n jouluasuntoon pääsee tutustumaan asuntonäytöissä, ja sitä käytetään myös muussa Lumo-kotien markkinointitarkoituksessa. Stailauksen avulla vuokraamisesta kiinnostuneet saavat paremman kuvan siitä, miltä mahdollinen uusi koti voisi näyttää kalustettuna.

– Kalusteet auttavat hahmottamaan tilaa tyhjää asuntoa paremmin. Ja kyllähän siitä tulee erityinen tunne, kun pääsee katsomaan jouluista asuntoa. Joulu on yhdessäolon ja kotona olemisen aikaa ja sopii siksi tällaiseen tarkoitukseen hyvin, toteaa Kojamon Sanna Lyytinen.

Järvenpään jouluasunto ei ole ensimmäinen laatuaan. Muutama vuosi sitten stailattiin Vantaalla olevaan Lumo-taloon kaksi erityyppistä joulukotia. Yhteistyötä on tehty Stailian kanssa jo pitkään.

– Nyt haluttiin tehdä skandinaavinen, tunnelmallinen ja lämmin talvikoti, toteaa Lyytinen.

Löydä helposti paras koti Lumo-verkkokaupasta

Verkkokauppaan
235x174235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu