Kurkistus kotiin

Siipiä ja avantoa – TikTok-vaikuttaja Josh Hurstin lempikulmat Tampereella

Lemmikkikanin leikkinurkkaus, oman korttelin kiinnostavat kadut ja läheiset uimapaikat ovat luovan yrittäjän Josh Hurstin lempikulmia kotona ja kotikulmilla Tampereen Armonkalliolla. 

235x174

TikTok-vaikuttaja Josh Hurst eli @joshofwestern tunnetaan huumorivideoistaan, joita hän kuvaa usein kotonaan Lumo-talossa, Tampereen Armonkalliolla. Hurst muutti alun perin Yhdysvalloista Suomeen au pairiksi kuutisen vuotta sitten, mutta päätyikin jäämään maahan pysyvästi – erityisesti hän on rakastunut Suomessa saunaan ja avantoon. 

Josh Hurstin koti on noin 30-neliöinen yksiö, jonne mahtuu kaikki tärkeä: sänky, sohva, ruokapöytä ja tietysti lemmikkikani Elliottin oma nurkkaus.

Suomesta on löytynyt pysyvä koti.

Armonkallion alue on mukavan rauhallinen ja kävelyetäisyydellä keskustasta sekä tarpeeksi lähellä uima- ja saunapaikkoja. Vanhat tiilirakennukset luovat kivaa tunnelmaa, ja Hurstin mukaan alueella on kiinnostava vibe.

Tutustutaanpa lähemmin Josh Hurstin lempikulmiin kotona ja kotikulmilla: 

Eteisen hyllyllä on muistoja sieltä täältä 

Kotoa löytyy baarimikon töistä muistuttavia laseja.

“Olen tosi seurallinen ja ekstrovertti ihminen, ja usein liikkeessä. Kun tulen kotiin, tykkään siitä, että voin heittää takin naulaan ja potkaista kengät pois, ja ottaa vain rennosti. Tämä eteinen on minusta tosi mukava, ja on kiva nähdä tämä näky ensimmäisenä kotiin tullessa.” 

“Pidän siitä, miten tilava eteiskäytäväni on. Tänne mahtuu esimerkiksi hylly, johon olen kerännyt minulle erityisiä juttuja", Hurst kertoo.

"Teen viikonloppuisin baarimikon töitä, ja siksi olen kasannut tähän satunnaisia olut- ja muita baarilaseja. Varmaan kaikki, joilla on yhtään silmää sisustamiselle, itkisivät tämän nähdessään, mutta minusta hylly ja eteinen ovat kivoja. Täällä on kaikki tärkeä, kuten Muumi-saunahattu, Käärijä Pina Colada -tölkki ja suosikki-NFL-joukkueeni, Indianapolis Coltsin, huivi”, hän esittelee innokkaana. 

Elliott-kani ansaitsee oman soppensa 

Hurst kuvailee Elliott-kaniaan kaikella rakkaudella vanhaksi ja yrmeäksi ukoksi.

“Istun usein kanini Elliottin oman alustan vieressä lattialla, katson vaikka TikTokia ja olen vain Elliottin seurana. Saatan antaa Elliottille aktivointilelun, josta se saa etsiä herkkuja."

"Pienempänä Elliott oli tosi leikkisä, mutta nyt se on jo vanha ja yrmeä ukko, joka ei aina jaksa innostua muusta kuin nameista ja makoilusta. Jos Elliott kaipaa seuraa, se tulee jalkoihini pyörimään, kun kokkailen keittiössä tai istun sohvalla pelaamassa konsolipeliä”, Hurst kuvailee lemmikkikaniaan hellyydellä. 

“On kiva, että näinkin pienessä kodissa on Elliottille oma alue, jossa se saa juosta ympäriinsä ja tehdä omia juttujaan. Se kyllä todellakin saa aikaan sotkun, jota lakaisen varmaan viisi kertaa päivässä”, hän hymähtää.  

Iso kylpyhuone on myös lemmikkikanin mieleen 

Asunnon suuri kylpyhuone huvittaa myös vieraita.

“Kylpyhuoneeni on naurettavan suuri. Kaikki vieraatkin aina toteavat ensimmäisenä, että onpa iso vessa. Joskus, kun olen suihkussa, pesen hiuksia ja kävelen ympäriinsä – ihan vain siksi, että isossa tilassa se on mahdollista. Täällä mahtuisi oikeasti tekemään vaikka treenin tai joogasession”, nauraa Hurst. 

“Myös kanini Elliott tykkää kylppäristä, se nukkuu mielellään lämmitetyllä lattialla ja tutkii muutenkin paikkoja. Jos menen suihkuun, joudun ajamaan sen pois, koska vedestä se ei tykkää ollenkaan”, hän jatkaa. 

“Yhdysvalloissa harvoin on näin isoja kylpyhuoneita, koska yleensä kodeissa on erillinen kodinhoitohuone. Ehkä se on vähän suomalainen juttu.” 

Korttelia ympäri uudestaan ja uudestaan 

“Joskus kun on fiilis, että pitää vain päästä ulos talosta, laitan podcastin korville ja kävelen omaa kortteliani ympäri uudestaan ja uudestaan."

Armonkallion kaupunginosa on sekoitus vanhaa ja uutta.

"Talo on melkein keskustassa mutta alue on todella rauhallinen. Valosaastetta on vain vähän, joten kirkkaina öinä voi nähdä tähtitaivaan. Välillä vastaan saattaa tulla koiranulkoiluttaja, mutta juuri muuta ei tapahdu. Uskon, että naapurini ovat ninjoja tai jotain, koska en koskaan näe ketään”, Hurst vitsailee. 

“Muutin Armonkalliolle vasta lokakuussa enkä ole koskaan nähnyt näitä kulmia kesällä. Odotan tosi paljon, että pääsen nauttimaan kaduista kesällä. Täällä on hienoja punatiilirakennuksia ja hauskasti vanhaa ja uutta sekaisin”, hän ihastelee. 

Uimahousuissa koko päivä 

Hurst nauttii talvisin avantouinnista Rauhaniemessä.

“Uiminen on niitä juttuja, joiden aikana en huomaa ajan kulua. Parhaina kesäpäivinä olen aamusta iltaan uimahousuissa ja hyppään veteen vähän väliä. Asun lähellä Massunlastenpuistoa, missä tykkään käydä uimassa kesäisin ja avannossa talvisin. Käyn usein myös Rauhaniemessä saunomassa ja pistäytymässä avannossa.” 

“Varsinkin Suomeen muuttamisen jälkeen olen käynyt uimassa niin usein kuin mahdollista. Se tuntuu nostalgiselta, vaikka ei kaiketi pitäisi, sillä en ole viettänyt lapsuuden kesiä mökillä saunoen ja uiden. Silti uiminen ja sauna ovat minulle tosi nostalgisia juttuja.” 

Juuri oikeanlaisia siipiä 

Siivet muistuttavat Hurstia kodista.

“Siipiweikot-ravintola kotini lähellä on ainoa paikka Suomessa, jossa siivet maistuvat samalta kuin USA:ssa. Kastike, rapeus ja kaikki ovat kuten kotona, joten kun tilaan wingsejä tai käyn täällä syömässä, tuntuu kuin saisin kokea pienen palan kotia täällä", Josh Hurst toteaa pientä haikeutta silmissä.

"Tykkään Siipiweikkojen tulisesta kastikkeesta, sekin on juuri oikeanlaista”, Hurst kehaisee. 

“Himoitsen wingsejä erityisesti silloin, kun amerikkalaisen jalkapallon kausi menossa. Peli tulee yleensä sunnuntaisin, joten on lähes rituaali tilata silloin pelin kylkeen wingsejä tai pitsaa ja syödä sohvalla pelin äärellä.”

5.4.2024 (Muokattu 24.4.2024)

Teksti Vapa Media

Kuvat Vapa Media

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu