Omilla kulmilla

Rentoa menoa ja laatuaikaa – nauti golfista Emil Soravuon tapaan

Telinevoimistelija Emil Soravuolle golf on enemmän kuin harrastus – se on isän ja pojan yhteinen juttu sekä linkki kotikaupunki Espooseen.

235x174

Vaikka Lumo-kotien sponsoriurheilija Emil Soravuo tunnetaankin telinevoimistelusta, Espoosta kotoisin oleva Soravuo on pienestä pitäen viihtynyt myös golfkentillä isänsä innostamana.

Liikunta on lapsesta saakka ollut Soravuolle tärkeä tapa purkaa energiaa ja toteuttaa itseään. Nykyään arki kuluu treenaamisen ja opintojen ohessa, mutta etenkin kesän kynnyksellä aikaa löytyy aina golfille. 

Vaikka Soravuo tunnetaankin telinevoimistelusta, isä on tutustuttanut poikansa myös golfiin.

”Isäni on golfammattilainen ja -valmentaja. Golfista on tullut luonnollisesti myös meidän kahden yhteinen juttu”, Soravuo hymyilee. 

Parasta golfissa on yhteinen laatuaika isän kanssa, mutta samalla se toimii täydellisenä vastapainona telinevoimistelulle. Soravuon mukaan telinevoimistelu vaatii todella kovaa keskittymistä, jolloin kehon lisäksi myös pää on koetuksella.

"Parhaimmillaan golf onkin oikea irtiotto arjesta", Soravuo pohtii. 

Golfatessa Soravuo pääsee rentoutumaan.

”Minulle golf on se hetki, jolloin voin vain rentoutua ja nauttia, en mene rangelle tai kentälle veren maku suussa. Toki urheilijan kilpailuhenkisyys nousee silloin, jos lähden lyömään palloa kavereiden kanssa. Mutta mitä enemmän peliä stressaa, sitä huonommin se menee”, Soravuo sanoo nauraen. 

Espoo on koti, josta löytyy parhaat golfkentät 

Soravuo on varttunut Espoossa Matinkylän ja Tiistilän tuntumassa ja alue on edelleen hänelle “sitä ominta Espoota”, josta löytyvät lapsuudesta tutut ja rakkaat maisemat. Soravuon vanhemmat asuvat edelleen tämän lapsuudenkodissa, jossa Soravuo vieraileekin viikoittain.

Kotikaupunki on osaltaan tukenut Soravuon golf-harrastusta, sillä Espoo tarjoaa runsaasti kenttiä lajin harrastajille. Espoo onkin Soravuolle paitsi henkinen koti, myös paikka, josta löytyvät hänen suosikkigolfkenttänsä. 

”Parasta Espoossa on vihreys ja vehreys – toki muuallakin kuin golfkentillä”, Soravuo huomauttaa. 

3 + 1 Espoon parasta golfkenttää

  1. EGS (Espoon Golfseura)
  2. Löfkulla Golf
  3. Tapiola Golf

+ Leppävaaran range rentoon menoon

”Nämä kentät ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä muillekin kuin espoolaisille. Lisäksi treenimiljöö on kaikissa todella makea”, Soravuo summaa. 

Golfia ilon ja kärsivällisyyden kautta 

Kun Soravuota pyytää kuvailemaan hänen unelmiensa päivän golfin parissa, vastausta ei tarvitse odottaa kauaa: 

”Päivä alkaisi hyvällä aamupalalla ja kunnon alkulämmittelyllä rangella. Sen jälkeen lähtisin pelaamaan kierroksen golfia isän tai kavereiden kanssa. Lisäpuhtia ja energiaa hakisin klubitalon lounaalta, jonka jälkeen saattaisin pelata vielä toisenkin kierroksen! Päivä päättyisi tietenkin kunnon löylyihin saunassa”, Soravuo tunnelmoi. 

Lähestyvä kesä on golfin kulta-aikaa ja nyt Soravuo haluaa kannustaa myös aloittelevat golfaajat kentille löytämään lajin hienouden. 

”Golf on paitsi hyvä liikuntamuoto, myös mahdollisuus rentoutua ja vaalia ihmissuhteita. Lähde harrastamaan ilon ja kärsivällisyyden kautta!” 

Lumo-sponsorointiyhteistyö tukee tulevaisuuden huippuja

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua sekä nuorten liikuntaa ja harrastustoimintaa yksilö- ja joukkuetasolla. Ohjelma on ollut toiminnassa vuodesta 2012 alkaen ja sen avulla tuetaan nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja nousta lajinsa huipulle.

Lue lisää sponsoriohjelmasta

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu